Spor

Milli dağcı Tunç Fındık, bu kat Nanga Parbat'ta doruk yapacak

Dünyada 8 bin metreyi aşan 14 dağın 13'üne tırmanan ve Everest Dağı'na dü el çıkan önceki Türk olma özelliği ile dikkati çekici ulusal sportmen Tunç Fındık, bu kat Pakistan'daki Nanga Parbat Dağı'nda doruk yapmayı hedefliyor.

Milli dağcı Tunç Fındık, bu kat Nanga Parbat'ta doruk yapacak
23-01-2022 13:21
Erzurum

Ünlü Türk dağcı Tunç Fındık, AA muhabirine, emlak dışı ve süresince nice rotada tırmanış düşüncesince yazı yaptığını söyledi.

Dünyada 8 bin metreyi aşan 14 dağın 13'üne tırmandığını hatırlatan Fındık, şu şekilde konuştu:

"Nasip olursa haziran ayında 8 bin 125 m. yüksekliğinde bulunan Pakistan'daki Nanga Parbat Dağı'na çıkacağım. O devir bunu işleyen evvel Türk olacağım. Bu bizim kişi sporumuz düşüncesince ve türkiye düşüncesince ehemmiyetli ortak detay. Kendi sporumuzun evren sıralamasındaki durumunda de sayım bilimi namına ehemmiyetli ortak yere eş olacak. Benim düşüncesince alpinizm, efdal dağlar, kayaç tırmanışı, kayaç ve buz duvarlarında tırmanış anlamına geliyor. Hem devletimizde bununla beraber emlak haricinde nice rotada tırmanış planlarımız var. Önümüzdeki seneler süresince bunları gerçekleştireceğiz."

Everest'e bu eş müvellidülhumuza tüpsüz tırmanmayı hedefliyor

Fındık, Everest'e bugüne derece müvellidülhumuza tüpü desteği ile dü kere çıktığını belirterek, bu eş müvellidülhumuza tüpsüz doruk yapmayı amaçladığını dile getirdi.

Bu hedefini yapmak düşüncesince çalıştığını özetleyen Fındık, "Tabii ki bu aşırı fiyatlı ortak proje. Finansmanı sağladığımız takdirde, amade olduğumuz, akıllıca ortak sürede bunu yapacağım. Bu ölçüde efdal rakım, müvellidülhumuza basıncının azalması zımnında hayat düşüncesince aşırı akıllıca ortak müstevi değil. 5 bin m. üzeri, insanoğlu hayatının daim olmayacağı ortak yer." ifadelerini kullandı.

Fındık, dağların kendine mucibince muhatara içerdiğine ayraç ederek, şunları kaydetti:

"Biz dağcılar oralara ziyaretçi namına gidiyoruz ve ziyaretimizi endamsız avlamak zorundayız. Çünkü hayat koşulları hakkıyla aşırı zor. Yüksek dağların kendine has, afaki tehlikeler dediğimiz, çığ, heyelan, taş düşmesi derece olayların haricinde irtifadan kaynaklı mesail zımnında de nice hayat tehlikesi var. Bu çetince ortak obje fakat bundan sonra bu derece senenin verdiği alışkınlık mevcut. Tırmanmak ve efdal bölgelere değerlendirmek düpedüz aşırı sevdiğim, istekle yaptığım ortak şey. Diğer muhtelif bitmeme ettirilmeyecek ortak durum."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?