Dünya

Lviv Sanat Merkezi’nde insani yardım seferberliği sürüyor

Rusya'nın saldırılarının arkası sıra Ukrayna’nın topu topu şehirlerinde başlatılan insani yardım seferberliği Lviv Sanat Merkezi'nde bitmeme ediyor.

Lviv Sanat Merkezi’nde insani yardım seferberliği sürüyor
08-03-2022 13:14
Kiev

Yurt dışından ve gönüllülerin çabalarıyla müşterek araya getirilen yardımlar, evsiz artan ve göçe zorluk çeken savaşın mağdurlarıyla paylaşılıyor.

Lviv'deki Les Kurbas Tiyatrosu dehalet merkezine dönüştürüldü

Sanat merkezinin Lviv’deki en şişman yardım derç ve bozma merkezi bulunduğunu tamlayan fahri Tetiana Kostorna, topu topu gerekseme sahiplerinin eksiklerini tamamlamaya çalıştıklarını söyledi.

Kostorna, "Özellikle de Kiev ve Harkiv’den mevrut donsuz aileler düşüncesince müheyya paketlerimiz bulunmakta. Çünkü bu ailelerin indinde getirebildikleri tek şeyi bulunmuyor. Biz de doğrudan bu paketleri onlara ulaştırıyoruz." diyerek konuştu.

Sanat merkezine getirilen yardım malzemeleri, şekline mucibince sınıflandırılarak ayrımlı aralık ve sahnelerde toplanıyor.

Gıda ve çul ürünlerinin beraberinde deva ve dallar düşüncesince oyuncaklar da gerekseme sahiplerine ulaştırılıyor.

Aslında eczacı olmadığını fakat medikal mamüllerin bulunmuş olduğu alandaki fahri ihtiyacını kapatmaya çalıştığını özetleyen Mischa Pooh da "Burada bandajları, ilaçları düzenleyerek asistan olmaya çalışıyorum." dedi.