Yaşam

Küçük Yüsra ve anası depremin acısını yüreklerinde taşıyor

Elazığ'da 24 Ocak 2020 depreminde benzeri ve oğlunu kaybeden, 5 yaşındaki kızı Yüsra ile enkazdan çorlu kurtarılan Ayşe Yıldız, yaşadıkları acıyı unutamıyor.

Küçük Yüsra ve anası depremin acısını yüreklerinde taşıyor
22-01-2022 11:58
Elazığ

Merkez üssü Sivrice ilçesi olan, 41 ferdin yaşamını kaybetmiş bulunduğu 6,8 büyüklüğündeki depremde yıkılan apartmanın enkazından kızı Yüsra 24, kendisi de 28,5 sayaç sonradan kurtarılan Ayşe Yıldız, aradan sabık 2 yıla mukabil benzeri Hüseyin ve 12 yaşındaki oğlu Onur Yıldız'ı kaybetmenin acısını yaşıyor.

Ayak ve bacaklarındaki ezilmelerden ötürü 7 ameliyat nâkil önemsiz Yüsra ve 14 ameliyat nâkil ana Yıldız, dip ihtimam ve servis tedavilerinin arkası sıra kısaca 1,5 senedir Fethi Sekin kent Hastanesinde haftanın 5 haset hikmet otama hizmeti alıyor.

Yaşadıkları acıyı yüreklerinde, depremin izini bedenlerinde haiz ana ve kızı, sağlıklarına kavuşabilmek düşüncesince uğraş veriyor.

"Umudum ve taayyüş isteğim kalmamıştı"

Anne Yıldız, AA muhabirine, güç günlerinde yanlarında olan, menfaatlerini bekâr bırakmayan devlete ve tedavileri düşüncesince ellerinden mevrut rastgele şeyi önleyen sağlıkçılara şükran duyduğunu belirtti.

Depremin üstünden 2 sene geçmiş olmasına mukabil enkazın altında geçirdiği 28,5 saati katiyen unutamadığını kaydeden Yıldız, şu şekilde konuştu:

"Enkazın altında dünyamı bıraktım, kızım ve ego indinde tansık adına enkazdan çıktık, orada sıradan çabaladık ve yaşadık. Tek umudum çocuklarımın çıkmasıydı, rabbim eşim ve oğlumu aldı kızımı ve annemi bağışladı. Ben rastgele devir şükrediyorum rabbime, kızımı ve annemi bağışladı. Enkazdan çıkarılarak yeniden dünyaya döndük, ikinci indinde sahn kabilinden ancak güç indinde hayat. Dışarıdan baktıklarında alışılagelen indinde sahn kabilinden görünüyor. Enkazın altında dü gündüz eşimin ve oğlumun ölü bedeniyle kaldım, umudum ve taayyüş isteğim kalmamıştı, benim düşüncesince bu evren bundan böyle bitmişti."

Yıldız, ayağındaki ve bacağındaki ezilmelerden ötürü adale gücünün azaldığını ve bundan ötürü eskisi kabilinden yürüyemediğini dile getirerek, indinde bölgelere tutunarak yada pestil yürüteci sebebiyle yürüyebildiğini aktardı.

"İki yılımız hastanede geçti"

Bacağında ezilme bulunan kızının durumunun kendisinden hâlâ güzel bulunduğu ve beraberce hikmet otama gördüklerini anlatım fail Yıldız, şu şekilde bitmeme etti:

"Bu dü sene içre aşırı üzüntüler çektik, bizim düşüncesince aşırı güç geçti, eşimi ve oğlumu hatırlamamak katiyen beklenen değil, hayatım eskisi kabilinden mümteni ancak rastgele şeye mukabil kızımla yaşama tutunmaya çalışıyoruz. Buna da şükür. İki senedir tedavimiz bitmeme ediyor. Allah razı olsun nereye gidersek gidelim dört başı mamur doktorlar, hemşireler hacısı hocası bizlere dayanak noktası oldu. İki yılımız hastanede geçti, daima hastaneye gidip geliyoruz."

Yıldız, kendilerine iri üzüntüler bırakan depremin üstünden 2 sene geçmiş olmasına mukabil devletin maddesel ve tinsel rastgele mevzuda kendilerine dayanak noktası olmaya bitmeme ettiğini belirtti.

Depremin arkası sıra karşılarına çıkan dört başı mamur zorlukları ve sıkıntıları devletin yardımlarıyla aşmaya başardıklarına dikkati çekici Yıldız, "Depremde evimiz yıkıldı, bizlere indinde ev verdiler. Allah razı olsun devletimizden şu an indinde evimiz, yuvamız var, kızımla beraberce yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Fethi Sekin kent Hastanesinde fizyoterapist Kübra Oğuz da Yıldız'ın ayağındaki ve bacağındaki ezilmeden ötürü adale gücünün azaldığını ve yürümekte ağırlık çektiğini belirtti.

Yıldız'a adale enerjisini artırmaya müteveccih indinde otama uyguladıklarını ve idman yaptırdıklarını bildiren Oğuz, hastada aksiyon kaydettiklerini belirtti.

Oğuz, "Umarım hâlâ indinde tomar ilerlememiz olacak. Düzenli egzersizlerle barajını gidermeyi, hastamızı hâlâ ari indinde bir vaziyete getirmeyi ve taburcu etmeyi planlıyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?