Gündem

KPSS’de alanında Türkiye birincisi oldu, atanamadı

Tokat'ın Zile ilçesinde canlı Elif Burcu Açıkgöz, KPSS'de özlük alanında Türkiye birinci bulunmasına karşın atanamadı.

KPSS’de alanında Türkiye birincisi oldu, atanamadı
14-01-2022 18:46

Zile'de Danışmanlık Proje ve Eğitim Merkezi işletmecisi 1 bebek anası Elif Burcu Açıkgöz (34), hem çalışıp aynı zamanda KPSS'ye hazırlandı. 2010 senesinde girmiş olduğu evvela KPSS'de alanında Türkiye 27.'si bulunan Açıkgöz, 10 sene sonradan KPSS'ye ikinci kat girdi. Sonuçların açıklanması ile baş başa Veteriner Sağlık Teknikerliği alanında Türkiye birincisi bulunduğunu öğrenen Açıkgöz, şişman bir şenlik yaşadı. Gaziantep İslami Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Veteriner Teknikerliği tercihini yaparak kesme tayin yapılmasını gözleyen Açıkgöz, 6 Ocak'ta açıklayan neticelerden sonradan neye uğradığına şaşırdı. Atanamadığını öğrenen dinç eş şişman sıkıntı yaşadı. Birinci bulunmasına karşın atanamayan Açıkgöz, illet atanamadığını bilmediğini kaydetti.

“Ben büyüklük memuru kendisine görev kılmak istiyorum”

Atanamadığı düşüncesince yaşamış olduğu üzüntüyü dile getiren Açıkgöz, “Türkiye birinciliğine sevinirken atanamadığım, bizler düşüncesince şişman bir ziyan oldu. Ben işini seven, dostlukla hevesle etkin bir insanım. Kazanmış bir hakkımız varken bu mesleği de yürütme kılmak istersiniz. Ben büyüklük memuru kendisine görev etmek, vazifesini isteyerek karşılayıcı bir tanesi kendisine bir yurttaş kendisine mevcut olmak istedim. Şansımız öz işimiz üstünde bitmeme etmek. Bu biçimde de bitmeme ediyoruz. Yine çalışmaya bitmeme ediyoruz. Bu mevzuda da büyüklük büyüklerimize tek küskünlüğümüz, kızgınlığımız yoktur. Umarım bu bilmeyerek ilgilendiren bir an evvela tashih yapılır. Kendilerinden ricam ego elimden mevrut emeği çabayı sarfiyat ettim. Ve Türkiye birincisi oldum. Bu mevzuda da benim emeğimin değersiz görülmemesi ve bu mevzuda bana dayanak noktası verilmesini istiyorum” dedi.

“Yerleştirme kararı bizim düşüncesince ziyan oldu”

Neden atamasının yapılmadığını bellemek istediğini anlatım fail Açıkgöz, “Öğrenmek dair da az buçuk yollarımız bağlı açıkçası. Gece devir çalıştık. Hem öğüt çalıştık, hem burada plan yazdık. Hem de gidip evimizde çocuğumla ilgilendim. Sonucunu da baş döndürücü dobra aldık. Derece yaptık emeğimizin karşılığında. Ama en akıbet ki takrir kararı bizim düşüncesince ziyan oldu. Oğlum da ‘benim annem Türkiye birincisi' sanarak baş döndürücü sevinmişti. Şimdi atanamadığımda bana istifham soruyor. Anne seni illet almadılar? Cevap da veremiyorsunuz. Birinci olmuşsunuz ama atanamamışsınız. Sebebi ne” sanarak konuştu.

Yeni yapılacak KPSS ile hakkını kaybedecek

Bu sene yapılacak KPSS ile hakkının yanacağını anlatım fail Açıkgöz, “Bu hakkımı düzeltmek düşüncesince esasen sınava girip esasen hakeza bir aşama kazanmam gerekiyor. Bunu esasen başarabilir miyim onu bilemiyorum” ifadelerini kullandı.

Nurhan İçmez

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?