Yaşam

Köy mektebinden şampiyonlar çıkaran Cansu sarıklı gözünü dünkü madalyalara dikti

Konya'nın Çumra ilçesindeki müşterek karye mektebinde 7 senedir fariza fail Cansu Ceylan, öğrencileriyle imkansızlıklara karşın nice spor branşında elde etmiş olduğu başarılara yenilerini katmak istiyor.

Köy mektebinden şampiyonlar çıkaran Cansu sarıklı gözünü dünkü madalyalara dikti
24-11-2021 11:43
Konya

Türkmenkarahüyük Kamil Türk Ortaokulu gövde eğitimi öğretmeni Cansu Ceylan, öğrencileriyle bocce, dart, hokey, ragbi ve floor curling​​​​​​​ branşlarında şampiyonluklarının sayısını arttırmayı hedefliyor.

Ceylan, AA muhabirine, gövde eğitimi öğretmenliğinin beraberinde ortak senedir direktörlük vazifesini de adına getirmiş olduğu okulunu ve öğrencilerini aşırı sevdiğini söyledi.

Okulda göreve süregelen evvel gövde eğitimi öğretmeninin kendisi bulunduğunu dile getiren Ceylan, "Görev yapacağım okulumu kullanmak düşüncesince geldiğimde parkta oynayan füru dikkatimi çekmişti. Onları gördükten sonraları benim onlara ihtiyacım, onların da bana ihtiyacının bulunduğunu anladım." niteleyerek konuştu.

Ceylan, herhangi ortak çalışmada öğrencilerini merkeze aldığını belirterek, şu şekilde bitmeme etti:

"Öğrencilerimin ne bölgelerde ne ön plana çıkacaklarını düşündüm. Okulumuzun fiziksel olanaklarına ve öğrencilerimizin ilgisine uyarınca de kimi branşlar belirledim. Çok sevdiğim ortak gır var, 'Burada göz boncuğu balık uçmaya, göz boncuğu kuş yüzmeye zorlanmaz.' diye. Bu anlayışı benimsediğim düşüncesince branşları ortak tomar tutmaya çalışıyorum ki öğrencim hangisine nazarıitibar duyuyorsa ona yönelebilsin. Öğrencilerim için, bocce, dart, hokey, ragbi ve floor curling branşlarını seçtim. 2018 ve 2019'da yukarı üstüne üstlük ragbide Türkiye şampiyonluğu elde ettik. Ragbide il ikincisi bulunan ortak kız öğrencim, babası kararı bellemek düşüncesince aradığında, 'Aman ata ikinci olduk işte.' demişti. Artık çocuklarım ikinciliği beğenmiyor. Biraz öğretmenlerine benzediler galiba. İkinciliği burun kıvırılan ortak okul biçimine geldik."

Kovid-19 salgını zımnında okul müsabakalarına ara verildiğini hatırlatan Ceylan, müsabakaların baştan başladığını ve katıldıkları maçlarda ortak geçmiş derecelerinin dair çıkmayı hedeflediklerini vurguladı.

Ceylan, 15 okul ekibi bulunduğunu dile getirerek, "Okulumuzda mukayyet 61 öğrencimiz var. Hepsi de deli dolu adına okul sporlarına katılma sağlayacak. Seçtiğimiz bu 5 branştan kız, koca ve muhtelit ekipler edinmek az daha halis muhlis kategorilerde takımlarımız çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

"İsteyene ortak taş parçası caba materyal olabilir" dediler böke oldular

Ceylan, göz boncuğu imkansızlık karşısında pes etmediklerinin altını çizerek, "Okulda ve öğretmenliğimin evvel senesinde ortak öğrencimle yaya kaldırımı taşlarıyla fiilen Konya'da gülle şampiyonluğu elde etmiştik. Yine ortak gayrı öğrencimle mertlik sopalarıyla cirit oyunu çalışıp Konya üçüncülüğü elde etmiştik. Biz 7 yıldır, 'İsteyene ortak taş parçası caba materyal olanaklı ' diyerek, bu iyilikle yola çıktık. Her devir da başarıyı elde ettik." ifadelerini kullandı.

Ceylan, 2017'de boccede il şampiyonu olduklarını anımsatarak, "Sevincimi öldürmek düşüncesince annemi aramıştım. Bir öğrencim yanıma gelmiş şekilde annemle bahsetmek düşüncesince telefonu istedi. 'Teyze, öğretmenimizi en aşırı tığ bahtiyar ettik.' dedi. O an öğrencim hakkıyla beni aşırı duygulandırmıştı. Öğrencilerimin dostlukla yaklaşmaları 'Şunu yaparsak Cansu sarıklı üzülür, yapmayalım.' düşüncesiyle yanlışlardan ırak durmaları beni aşırı duygulandırıyor." dedi.

Öğrencileri düşüncesince ulaşabildiği herhangi ortak yerden dayanak aldığına yer veren Ceylan, şu şekilde konuştu:

"Son yıllarda gündemde bulunan 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' kampanyası düşüncesince Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer'e teşekkürname ediyorum. Umarım bizim okulumuzda da kitabevi olacak bundan sonra. Şimdiye denli desteklerinden çevre İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Altunyaldız'a teşekkürname ediyorum. Aslında göz boncuğu muvaffakiyet biricik başına olmuyor."

"Annemden sonraları dayanıklı aldığım insan"

Okulda edep bilimi bilimi gören 7. derslik talebesi Fatma Seher Buğday ise gittikçe gövde eğitimi öğretmeni edinmek istediğini paylaşarak, şunları kaydetti:

"Beden eğitimi öğretmeni olduktan sonraları Cansu hocam kabilinden öğrencilerimi destekleyip onların en iyisini başarması düşüncesince dövüşmek istiyorum. Cansu hocam benim düşüncesince annemden sonraları dayanıklı aldığım gayrı insan. Bütün öğretmenlerimi aşırı seviyorum lakin Cansu hocamın noktayı ayrı. Cansu hocam on paralık pes etmiyor ve herhangi ortak devir ayaklarının üstünde durabiliyor. Savaşan, zorluklara döş geren ortak kadın. Onun azmi, emek vermesi ve çabası benim aşırı hoşuma gidiyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?