Dünya

KKTC Başbakanı Sucuoğlu'ndan PKK/PYD'ye mümessillik açılış izni sağlayan Rum kesimine tepki

KKTC Başbakanı Sucuoğlu, "Terör örgütü PKK'nın politik kolu bulunan PYD'ye lodos Kıbrıs’ta mümessillik açılış izni verici Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, yıldırı yanlısı birlikte tutumla, gayrikanuni faaliyetlere mefruşat yapmaya başlamıştır." dedi.

KKTC Başbakanı Sucuoğlu'ndan PKK/PYD'ye mümessillik açılış izni sağlayan Rum kesimine tepki
21-01-2022 15:07
Lefkoşa

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Faiz Sucuoğlu, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) yıldırı örgütü PKK/PYD'ye Rum kesiminde mümessillik açım izni vermesine aksülamel göstererek, "Terör örgütü PKK'nın politik kolu bulunan PYD'ye cenup Kıbrıs’ta mümessillik açım izni verici Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, yıldırı yanlısı hissedar tutumla, gayrikanuni faaliyetlere mefruşat yapmaya başlamıştır." ifadelerini kullandı.

Sucuoğlu icra ettiği açıklamada, GKRY'nın Ada'da huzuru darmadağın etmek ve dü maşer ortada kini hâlâ da ateşlemek kabil acemi adımlar atmakta bulunduğunu kaydetti.

"Terör örgütü PKK'nın politik kolu bulunan PYD'ye cenup Kıbrıs’ta mümessillik açım izni verici Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, yıldırı yanlısı hissedar tutumla, gayrikanuni faaliyetlere mefruşat yapmaya başlamıştır." diyen Sucuoğlu, Türkiye'nin enerjisini ve kararlılığını hafife alanların, Türkiye ve KKTC'nin gelişigüzel muhtelif yıldırı faaliyetine müstelzim dersi verebilecek güçte ve kararlılıkta bulunduğunu bilmesi icap ettiğinin altını çizdi.

"Rum yönetimini, terörü destekleyen adımlardan vazgeçmeye çağırma ediyoruz"

Sucuoğlu, 1963-74 yılları ortada Kıbrıs Türklerine müteveccih silahlı yıldırı eylemleri ile tarihe geçenlerin, demin de teröre karyola fail nice faaliyete imza atmasının mucize olmadığını belirterek, bunların Türkiye ile KKTC ortada kopmaz bağlarla açılan tarihî çelim birliğini delik gerisi ettiğinin anlaşıldığına dikkati çekti.

Başbakan Sucuoğlu, "Eli hunriz bu kıya şebekesine şube açtırarak çalışkanlık serbestisi vermesi, Rum Yönetimi'nin terörü besleyici geçmişinde acemi hissedar sayfadır. Bilinmelidir ki Avrupa Birliği üyesi de bulunan GKRY, bu girişimi ile icap Ada üstünde gerekse de diyalekt huzuru tehlikeye atmaktadır. Bu nedenle, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni, terörü destekleyen adımlardan vazgeçmeye, Türkiye ve KKTC'nin eş enerjisini sınamamaya çağırma ediyoruz." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?