Yaşam

İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki tropik hayvanlara hususi bakım

Yemlerine döşenmemiş incir, kayısı, dut kabilinden mahsulat dahil olan hayvanlar, soğuktan etkilenmemeleri düşüncesince kaloriferle ısıtılan odada tutuluyor.

İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki tropik hayvanlara hususi bakım
27-01-2022 12:12
İzmir

İzmir'deki Doğal Yaşam Parkı'nda, tropikal hava kuşağına ilgilendiren hayvanların kışı şen geçirmeleri düşüncesince birlikte saf tılsım alındı.

Sasalı Bölgesi'nde 425 bin metrekare düzlük üstünde oturmuş İzmir Doğal Yaşam Parkı, 134 türden 3 bin derece hayvana ev sahipliği yapıyor.

Sıcaklıkların zaman normallerinin altında seyrettiği bölgedeki parkta, kurt, su kaplumbağası, şahin, akbaba, kartal derece enva soğuk havanın tadını çıkarırken, tropikal hava kuşağına ilgilendiren fil, zürafa, maymun, lemur, aslan, kaplan derece enva düşüncesince birlikte saf tılsım alındı.

Tropikal hava kuşağı hayvanlarının kışı şen atlatmaları düşüncesince konulduğu odalar, radyatör sistemiyle ısıtılıyor. Ziyaretçiler, soğuk hava dolayısıyla lemur ve taklitçi derece hayvanları, bulundukları odalarda camların takiben görebiliyor. Fil, zürafa derece zooloji ise sadece günün hamam saatlerinde dışarıya çıkarılıyor.

Özel şita menüsü hazırlanıyor

Tropikal hayvanların yemlerine erke arasında ne olduğu erdemli mobilyasız incir, kayısı, dut, ayçiçeği, koz derece ürünlerden hazırlanmakta olan karışımlar arttırma ediliyor. Hayvanların soğuğa dirlik dayanıklılığını tasarruf etmek amacıyla oyun miktarları da yüzdelik 20 artırılıyor.

Sürüngenler, timsahlar, kaplumbağalar, papağanlar, koi balıkları ile tropik bitkilerin bulunmuş olduğu tropik merkezde ise sıcaklık, yaz ve şita 26 derecede tutuluyor.

"Elimizden geleni yapıyoruz"

İzmir Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin, AA muhabirine, hayvanların soğuktan etkilenmemesi düşüncesince kimi önlemler aldıklarını söyledi.

Çalışanların 7/24 hayvanları gözlemlediğini aktaran Afşin, şunları kaydetti:

"Fil ve zürafa derece tropik hayvanların yaşamış olduğu odaların sıcaklığını 15 derecenin dibine düşürmüyoruz. Odalarına karyola ot koyuyoruz. Tropikal zooloji ilkin iktisap etmek neredeyse aslan, kaplan ve pumalara şita olmasından ötürü erke muhtevalı besin maddeleri veriyoruz. Yemlikler içre daim yonca ve tırtıl oyun bulunduruyoruz. Hayvanlarımızın ilk önce hamam ve güzel ortamda yaşamaları düşüncesince elimizden geleni yapıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?