Gündem

'İyilik Rengi' yardım faaliyetleriyle evlatların yüreğine dokunuyor

"İyilik, rengin olsun" mottosuyla 4 senedir planlı çalışmalarda evlatları önceleyen İyilik Rengi Derneği, yardım elini uzattığı evlatların yüreklerine dokunup yüzlerinde gülücük kurmayı hedefliyor.

'İyilik Rengi' yardım faaliyetleriyle evlatların yüreğine dokunuyor
23-07-2022 21:03
İstanbul

Kapı bap gezip kadın bireylere yardım fail ortak ekip gönüllü, kullanıcılarını da desteğe isteklendirme kılmak şartıyla 2018 yılında İyilik Rengi Derneğini kurdu. Sahada 600 gönüllüsüyle çalışmalarına bitmeme fail dernek, 4 yılda gerekseme sahiplerine kısaca 8 milyon teklik yardımda bulundu.

İsmini "İyilik, rengin olsun" sloganından düzlük ve İstanbul merkezli yürüttüğü yardım çalışmalarında gerekseme sahibi ufaklıklara evleviyet sağlayan dernek, çocuk kumanyası, pedagoji bilimi seti, karne hediyesi, bayram harçlığı, bayramlık ile kışlık kıyafet, bisiklet, scooter ve mürebbi aldatmaca kutusu kadar türlü yardımlarla evlatları sevindiriyor.

Çalışmalarında çocuklarla tıpkı dek kurarak onların yüreklerine raci dernek, tıpkı sürede evlatları huy ve yardım hazırlamaya isteklendirme ediyor.

Çocukların yanı esna ailelerini de türlü yardımlarla destekleyen dernek, serseri ailelere besin ve hıfzıssıhha malzemeleri dağıtırken afiyet giderlerini de karşılıyor.

İstanbul'un yanı esna Suriye ile Afrika devletlerinde de yardım emek vermesi örümcek İyilik Rengi Derneği, Gana ve Çad'da su kuyuları açtı, Suriye'deki emniyetli alanda 1000 şahsiyet cilt şehir kurdu.

Çocuklar atölyeler ve konuşma eğitimleriyle de destekleniyor

İyilik Rengi Derneği Genel Başkanı Serhan Kalafatoğlu, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, topu topu gönüllülerden oluşan ekipleriyle çocuk odaklı yardım emek harcamaları yaptıklarını, alışveriş günleri 100'ü ortak hayli gönüllüyle İstanbul'un 13 alanına dağılıp gerekseme sahibi aileleri belirleme ettiklerini anlattı.

Bu ziyaretleri esnasında ufaklıklara türlü şekerlemeler ve oyuncaklar bağış ettiklerini, şita aylarında ufaklıklara bot ve montgomer projeleri yaptıklarını tamlayan Kalafatoğlu, şunları söyledi:

"Her çevrim böylece karne hediyesi projeleri yapıyoruz ve çocuklarımızla yanında canlılık merkezlerine gidip iyi ortak güneş geçiriyoruz. Bizde ramazanlar ilkin aşırı mülevven ve iyi geçer. İlk ramazanımızda çocuk kumanyaları yaptık. Çünkü ayırt ettik ki çocuklarımız kumanyalardan kendilerine tek obje çıkmadığını gördüklerinde az buçuk üzülüyorlardı. Biz de elden ufaklıklara müteveccih kumanyalar yaptık ve içini şekerlemelerle oyuncaklarla doldurduk."

Kalafatoğlu, ramazanlarda ailelere iftarlara giderek, baş başa sofraları paylaşıp çocuklarla zamanlar geçirdiklerini, meslek zamanında ufaklıklara pedagoji bilimi setleri dağıttıklarını tabir etti.

Gönüllü öğretmenlerle Türkçe ve hesap kuvvetlendirme derslerimizi vermenin yanı esna atölyeler ve konuşma eğitimi düzenlediklerini dile getiren Kalafatoğlu, başkaca evlatları çirkin alışkanlıklardan ırak avlamak ve spora yönlendirmek düşüncesince ayak topu akademisi kurduklarını kaydetti.

Kalafatoğlu, sığınmacı evlatların eğitimine de ehemmiyet verdiklerine dikkati çekerek, "Çünkü bulunan manzume içre az buçuk art kalıyorlar. Geri takviyeleri yapmış olup öğrenime uyarlanmış olmalarını sağlıyoruz. Temel ölçüde Türkçe ve hesap eğitimleri ile temaşa ve gösterici eğitimleri, ilim ve hikmet atölyeleri yapıyoruz." niteleyerek konuştu.

Sobayı yanında kurup kestane kavrulmuş yaptılar

Yaptıkları yardımlarla 50 bini ortak hayli çocuğa ulaştıklarını özetleyen Kalafatoğlu, derneğin kurulduğu 2018'den buyana ortak yarayı kavuşturmak ve ortak evladı sevindirmek düşüncesince mücahede ettiklerini dile getirdi.

İhtiyaç sahibi ailelere müteveccih yardım faaliyetlerine yer veren Kalafatoğlu, azık namına şahısların kişi istediklerini alabilmeleri ve alışverişe çıkabilmeleri düşüncesince market kartı dağıttıklarını söyledi.

Ailelerin afiyet problemleri ve değişik gereksinimleriyle da ilgilendiklerini tamlayan Kalafatoğlu, "Kışın soba ve yakıt yardımları yapıyoruz. Bunu da gene öteki derneklerden değişik olarak, katiyen kapıdan ver git cemiyeti olmadık. Gittik, sobaları çocuklarla aileyle yanında kurduk, yaktık. Hatta kestanemizi yaptık, anca çıktık." ifadelerini kullandı.

"Asıl gayemiz herkesi sahaya isteklendirme etmek"

Kalafatoğlu, derneğin gerekseme malikleri düşüncesince yardım derç sistemini şöyleki anlattı:

"Bir aileye gideriz, gereksinimi belirleme ederiz. Sonra duyururuz. Deriz ki 'Bu ailede hakeza ortak gerekseme var. Sağlık gereksinimi var. Ameliyat olacak.' Aslında istediğimiz şahısların döşenmemiş etsiz SMS'lerle yardım etmesinden mavera gelsinler kişi elleriyle versinler, bunu hissetsinler. Bunun düşüncesince kullanıcılarını sahaya çağırma ediyoruz. WhatsApp gruplarımız var. Bunun üstünden birleştirme oluyoruz ve değme hafta sahaya çıkarken toy birilerini yanımıza katıyoruz. Asıl gayemiz herkesi sahaya isteklendirme etmek. Bizle yapmasınlar, gelsinler, düsturu öğretelim, yardımın elbette yapılacağı dair sefer gösterelim. Sonra hepsi bunu kişi sokağında, mahallesinde gerçekleştirsin istiyoruz."

Yardımların peşi esna evlatların müspet art dönüşlerinden duyduğu memnuniyeti tabir fail Kalafatoğlu, "Hatta 'Bundan sonradan İyilik Rengi'ni tığ bitmeme ettireceğiz.' diyen çocuklarımız oldu. Çocuklarımıza almaktan aşırı vermeyi belletmek istiyoruz. Kendilerini sahaya engelleme ediyoruz." dedi.

Kalafatoğlu, yazları ufaklıklara bisiklet, scooter ve paten dağıttıklarını, bisiklet hayalini gerçekleştirdikleri evlatların birey anlamış olur yaşadıklarını anlattı.

Süsledikleri minibüsle çıkmaz sokak dolaşarak bayram harçlığı dağıttılar

Derneğin yakut ve pedagoji bilimi gönüllüsü 23 yaşındaki Fatma Çekmez, dini bayramlarda 2 senedir sürdürdükleri "Bayram Harçlığı" projesiyle ilgilendiren ilim verdi.

Bu sene Kurban Bayramı'nda değişik ortak biçimde projeyi uygulayıp elan aşırı çocuğa erişmek istediklerini dile getiren Çekmez, şöyleki bitmeme etti:

"Çocuk olsam bana o harçlık elbette verilirse benim düşüncesince bu unutulmaz, dört dörtlük ortak birikim olurdu niteleyerek düşündüm. Dedim ki bizim servis otomobilini süsleyelim. Biz de süslenelim. Böyle palyaçomuz filan olsun. Çıkalım girelim oralara, gençler sokakta, bayramlaşalım onlarla. Dokuz günce ortak bayram tatili. Birçok insanoğlu memleketine gitmiş. Yazlığı bulunan yazlığına gitmiş. Hiç gidecek noktayı sıfır çocuklar da sokaklarda kalmış, aldatmaca oynuyorlardı. Biz hakeza az buçuk engelleme olduk. Bayramlaştık, hediyeleştik."

Çocuklarla burada kurmuş oldukları tıpkı iletişimin alelacayip bulunduğunu dile getiren Çekmez, şunları kaydetti:

"Böyle evlatların evvela mukaddema şaşkınlığı, ne işe yaradığını anlayamaması, sonradan ayırt edince şaşırmaları, beklemediği çabucak gözünün içerisindeki gülümsemeyi değerlendirmek hakkıyla ortak fahri düşüncesince değme devir yaşayamayacağı şeylerden ortak tanesi. Sadece evlatları manzara ettik ancak yanında ayırt ettik ki yanıtsız güzellikle tatlılıkla etrafta dolaşan ortak şeylere bizim ihtiyacımız varmış. Bir otobüs durağından geçe 'Durun, burada çocuk var. Bunlara bağış dağıtalım.' deyip servisi durduğumuzda şahısların somurtkan, yaşamdan aşırı da mesut bulunmadığı ortak beniz halindeyken başını kaldırıp ansız gülümseyip bahtiyar bulunduğu anları gördük. Binlerce çocuğa ulaşacağımızı fikren yola çıktık ancak on binlerce de yetişkine büyüklük olduğumuzu gördük."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?