Yaşam

İstanbul'da denizden birleşen atıklar karada sergilendi

Geri Dönüşüm ve Kazanımcılar Derneği (GEKADER) üyeleri, Bebek sahilinde farkındalık tekvin etmek düşüncesince plastik atık topladı.

İstanbul'da denizden birleşen atıklar karada sergilendi
20-02-2022 13:03
İstanbul

Bebek İskelesi'nde birlikte araya mevrut topluluk üyeleri ile Türkiye'nin 50 salname evvel resmi belgeli ticari balıkçısı Necla Yazıcı, dü tekneyle Marmara Denizi'ne açıldı.

Denizin kıran kesimlerindeki atık plastikleri toplayan üyeler, bunları karaya çıkararak sergiledi. Toplanan atıkların ortada leğenler, yağ ile şampuan şişeleri ve metruk ağlar dikkati çekti. Çok sayıda plastik şişe atığı da denizden çıkarıldı.

"Atıkların bütünü yararsız değil, art dönüştürülebilir ürünler"

GEKADER Başkanı Fatih Eren, matbuat mensuplarına icra ettiği açıklamada, farkındalık peyda etmek düşüncesince etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ambalajların yararsız olmadığına, plastiğin ise yaşamın nice dalında kullanıldığına dikkati çekici Eren, "Aslında atıkların bütünü yararsız değil, art dönüştürülebilir ürünler. Organizasyonu, hemen maşer bilincinin yükseltmek düşüncesince yaptık. Ayrıştırıldığı devir değme bir tanesi art dönüştürülebilir ürünler. İşte, görmüş olduğunuz şu pet şişelerden 25'i birlikte nesil oluyor. Çuvallar günce yaşamımızda tercih ettiğimiz arabamızın tamponu olmaktadır mesela. Dolayısıyla bunların değişik ayrıştırılıp art dönüştürülmesi lazım." niteleyerek konuştu.

Yazıcı ise denize aşırılmış ve mecbur bir tanesi yerine bu işlemi değme devir gerçekleştiğini, çıkardıkları atıkları ise denizde değme devir bulabildiğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?