Gündem

İstanbul Havalimanında uçuşlar normale döndü

İstanbul Havalimanında seferlerin normale dönmesiyle uçuşlar artmaya başladı. Hava trafiğinin arttığı havalimanında ahit 681 uçağın gerileyiş ve kalkış yapması planlanıyor.

İstanbul Havalimanında uçuşlar normale döndü
26-01-2022 13:35
Istanbul

Olumsuz hava şartları dolayısıyla seferlerin müşterek müddet yapılamadığı havalimanında dünden itibaren uçuşlar aşamalı başlatıldı. Uçakların gerileyiş ve kalkışları dakika normale dönerken iç ile aut geçek yolcuları kontuardaki işlemlerini gerçekleştiriyor.

Dış geçek yolcuları, geçişlik muayeneleri ile düzenlilik aramalarının peşi sıra uçakların bulunmuş olduğu alanlara yönlendiriliyor.

İGA, apron, yarışlık ve göçüm yolunda, hep 500 personel ve 180 kar tasfiye aracıyla icra ettiği çalışmalarla havalimanını operasyonlara müheyya duruma getirdi. Apron ve göçüm yollarında araçlarla kar tasfiye emekleri dakika de sürdürülüyor. Uçaklar de-icing (buz çözme) işlemlerinden geçirildikten sonraları seferine başlıyor.

Yolcular uçuşların normale dönmesinden memnun

Yolculardan İdris Üstün, matbuat mensuplarına icra ettiği açıklamada, İstanbul Havalimanında seferlerin müşterek müddet yapılamaması dolayısıyla Şırnak'a uçamadığını söyledi.

Uçuşların başlamasına ve yolculuk edebilmelerine sevindiğini tabir fail Üstün, "Mutlaka Şırnak'a gitmem lazımdı. Çünkü işimizden ve planlarımızdan art kalıyoruz. Şimdi işlemlerimi yaptırdım. Uçağıma gidiyorum." dedi.

"Hava şartları dolayısıyla terminalimizde gözleyen yolcumuz bulunmamaktadır"

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın içtimai iletişim araçları hesabından meydana getirilen açıklamada, negatif hava raporu yüzünden arızi süreyle durdurulan pervaz operasyonlarının meydana getirilen icraat kararında normale döndüğü belirtildi.

Bugün havalimanında 681 uçağın gerileyiş ve kalkışının planlandığı kaydedilen açıklamada, "İki pistimiz belirgin olup 3. pistimizin gündüz ortamında operasyona açılması öngörülmektedir. Hava şartları dolayısıyla terminalimizde gözleyen yolcumuz bulunmamaktadır. Havaist seferleri, havalimanı-şehir merkezi derneşik namına yapılmaktadır. Detaylı bilgelik düşüncesince Havaist davet cihazı merkezi ile iletişime geçebilirsiniz. Uçuşu bulunan kâffesi yolcularımızın uçuşlarını arama ederek havalimanımıza gelmelerini önemle dileyiş ederiz." ifadelerine arazi verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?