Dünya

İsrail ordusu ve Yahudi yerleşimcilerin Filistinliler'e saldırıları sürüyor

İşgal altındaki Batı Şeria'da Filistinliler'e ilgilendiren 5 kom evi Yahudi yerleşimciler, 2 çiflik evi ve ortak su kuyusu İsrail ordusu kabilinden yıkma edildi.

İsrail ordusu ve Yahudi yerleşimcilerin Filistinliler'e saldırıları sürüyor
13-02-2022 23:29
Ramallah

İşgal altındaki Batı Şeria'da Filistinliler'e ilgilendiren 5 kom evinin Yahudi yerleşimciler, 2 çiflik evi ve müşterek su kuyusunun İsrail ordusu kabilinden yıkma edilmiş olduğu bildirildi.

Salfit Valiliğinden meydana getirilen kayıtlı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin nehiy altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer meydan Salfit şehrindeki birtakım evlere dokunca verdiği belirtildi.

Açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin Kefr ed-Dik beldesindeki 5 kom evini yıkma ettikleri bildirildi.

Açıklamada, evi dokunca görenlerden Hatim Kasım'ın "Yerleşimciler topraklarımıza girerek, evlerimize dokunca verdiler. Kapılarını söktüler, tuvaletleri kırdılar, su borularını kırdılar, çimento torbalarını parçaladılar ve kiremitleri kırdılar." ifadelerine yer verildi.

Filistinli aktivist Muhammed Avad da İsrail güçlerinin El Halil kentinin Beyt Emr beldesinde müşterek kom evi ve su kuyusunu yıktığını kaydetti.

Filistin resmi sav ajansı WAFA ise El Halil'in kuzeyindeki Halhul nahiyesinde İsrail ordusunun müşterek kom evini yıktığı bilgisini verdi.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları

İşgal altındaki Filistin toprakları üstünde tevakkuf fail Yahudi yerleşimciler, kalın pıtrak Batı Şeria'da Filistinli çiftçilerin en ehemmiyetli barışma deposu bulunan zeytin ağaçlarını kesiyor yahut ateşe veriyor.

Yahudi yerleşimciler, buna ek kendisine başta zeytin hasat çağında devir hin Filistinli çiftçilere saldırıyor.

İsrail'in 1967'de nehiy etmiş olduğu Batı Şeria'da 250'den çok gayrikanuni Yahudi yerleşim ünitesi bulunuyor. Bu yerlerde tevakkuf fail 450 bine yaklaşan Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da nehiy altında canlı Filistinliler düşüncesince yaşamı elan da çetin bir vaziyete getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, nehiy altındaki topraklarda mevcut kâffesi Yahudi yerleşim birimleri gayrikanuni ikrar ediliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?