Spor

İspanya'da LaLiga kurumu, Juventus'a "acil sportif yaptırım" uygulanmasını isted

İspanya'da 1. ve 2. ayak topu liglerindeki kulüplerin ilişkin bulunduğu LaLiga kurumu, pakt başkanı ve idare oturmuş istifa fail İtalya'nın Juventus kulübüne "acil sportif yaptırım" uygulanmasını istedi.

İspanya'da LaLiga kurumu, Juventus'a
30-11-2022 02:08
Madrid

LaLiga, icra ettiği mukayyet açıklamada, "Finansal sürdürülebilirlik, futbolun ticari işini destek olmak düşüncesince baş döndürücü önemlidir. Futbolumuza cemaat çıkalım." diyerek, kestirmece 10 senedir İspanyol ayak topu kulüplerinde geçerli kazançlı kontrollerin Avrupa'daki tamamı kulüpler düşüncesince geçerli olması icap ettiğini vurguladı.

İtalyan parasal polisi kabilinden da soruşturulan Juventus'u UEFA Finansal Fair Play kurallarını ihlal etmiş olduğu sebebi öne sürülerek april ayında UEFA'ya resmi kendisine yakınma ettiğini de hatırlatan LaLiga, İtalyan kulübünü oyuncularının asıl aylık bordrolarını ve personellerinin masraflarını saklamak, nakil değerlerini gerçeğin üstünde göstermekle suçladığını bildirdi.

İspanyol futbolunun ehemmiyetli kurumlarından bir tanesi bulunan LaLiga, "Avrupa'da parasal kendisine sürdürülebilir futbolu isteklendirme buyurmak üzere Juventus'a huzur bu şikayetlerini bitmeme ettirdiğini ve mezun makamlardan bu kulübe acele sportif yaptırımlar uygulamasını arzu ettiğini" kaydetti.

LaLiga, april ayında UEFA'ya icra ettiği şikayette Juventus haricinde Manchester City ve Paris Saint Germain kulüplerini de UEFA Finansal Fair Play kurallarını çiğnemekle suçlamıştı.

Juventus Kulüp Başkanı Andrea Agnelli ve dalavere kurulu, kulübün 2019-2020 ve 2020-2021 devri parasal hesaplarının Torino Cumhuriyet Başsavcılığının emriyle başlatılan birlikte soruşturmayla incelenmesinin peşi sıra istifa etmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?