Gündem

İşini bırakıp hayatını hastalıklarla mücadele eden ailesine adadı

Amasya'nın Suluova ilçesinde canlı Ali Çetin (41), İstanbul'da geçirdiği iş kazası kararı yatağa yayımcı özürlü kardeşi Habip Çetin'e (39) 10 yıldır, inmeli anası Hafize Çetin'e (68) ise 20 senedir itinayla bakıyor.

İşini bırakıp hayatını hastalıklarla mücadele eden ailesine adadı
27-08-2022 09:03
Biri dokunmabana hastası, başkası obeziteyle mücadele eden çocukları ile romatizma hastası karısının vaziyeti hasebiyle de esmer isnat düşünen vefakâr adam, ihtimam parasıyla geçimlerini karşılamaya çalışıyor. İşini çoğaltmak durumunda kip hayatını ailesine adayan Çetin'in rüçhan arzusu ise maneviyat desteği ve 3 bükülmüş evlerine özürlü asansörü yapılması.

"Çok zorlanıyorum. Ama gene de Allah'a şükrediyorum"

Karşılaştığı zorluklara karşın yaşama tutunmaya etkin Çetin, “Kardeşim İstanbul Beylikdüzü'nde iş kazası kararı inşaattan düşerek yatalak oldu. Benden bambaşka bakacak kimesne yok. Çocuğum lenfoma hastası, o çağda İstanbul'da çocuğumu otama ettiriyordum. Kardeşim kaymakamlık geçirince onun sorumluluğunu da ego aldım. Her şeyiyle ego ilgileniyorum” dedi.

Karısının da romatizma hastalığı hasebiyle 2'si hasta bulunan 3 çocuğuna fakat saat ayırabildiğine değinip inmeli annesinin kemirmek kadar gereksinimlerini kendisinin karşıladığını özetleyen Çetin, “Annem hipertansiyon zımnında inme geçirdi. Çok zorlanıyorum. Ama gene de Allah'a şükrediyorum. Allah problemi sevilmiş bulunduğu kuluna verirmiş” biçiminde konuştu.

"Yetkililerden birlikte tane isteğim birlikte asansör"

Binaya yaptırdıkları özürlü rampasının ehliyetsiz bulunduğu düşüncesince ağabeyinin kendisini akülü sandalyeyle hariç çıkarırken aşırı zorlandığını vurgulayan Habip Çetin ise "Ağabeyim benim revan ayağım acıklı kolum değme şeyim. Allah ondan razı olsun. Bana çocuğu kadar bakıyor. Beni çıkarırken aşırı zorlanıyor, üzülüyorum. Yetkililerden birlikte tane isteğim birlikte asansör" ifadelerini kullandı. Anne Hafize Çetin de hayatını ailesine adayan oğluna değme devir afsun ettiğini söyledi.

Seyfullah Uzun

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?