Dünya

İklim aktivistleri yapışkanlı eylemlerine devam ediyor

İngiltere'nin başkenti Londra'da mevcut Ulusal Galeri'ye mevrut dü hava aktivisti, ellerini sürdükleri lüzuci ile John Constable'ın 1821 günlü yapıtı The Hay Wain'in (Saman Arabası) çerçevesine yapıştırdılar.

İklim aktivistleri yapışkanlı eylemlerine devam ediyor
05-07-2022 22:02

İngiltere'nin başkenti Londra'da birlikte galeri elan hava aktivisti takım Just Stop Oil'in amacı oldu. Ulusal Galeri'ye mevrut dü hava aktivisti, ellerini sürdükleri bulaşkan ile John Constable'ın 1821 günlü yapıtı The Hay Wain'in (Saman Arabası) çerçevesine yapıştırdılar.

Just Stop Oil, üyesi 21 yaşındaki Louis McKechnie ve tarafındaki kız arkadaşının 30 Haziran'da Courtauld Gallery'de bitirdikleri benzeri birlikte eyleme imza atan aktivistler, The Hay Wain tablosunun için ise yanlarında getirdikleri ve 3 parçadan oluşan “Geleceğin Kıyamet Vizyonu” ismini verdikleri resmi yapıştırdılar.
Kendisini birlikte sanatsever kendisine tanımlayan Lazarus, "Sanat önemlidir, doğacak nesiller görsün, ancak aşındırmak olmayınca sanatın ne manası var? Su yokken zanaat ne işe yarar? Milyarlarca insanoğlu ateş ve ıstırap içerisindeyken zanaat ne işe yarar? Felakete revan yolu yayınlayan The Hay Wain'in baştan düşünülmüş birlikte versiyonunu yapıştırdık" dedi.

Aktivistler tutuklandı

Eylemin başlaması ile galerideki ziyaretçiler hariç çıkarılırken, tahminî 3 saatin arkası sıra 22 yaşındaki musiki talebesi Eben Lazarus ve 23 yaşındaki ruh bilimi talebesi Hannah Hunt düzenlilik güçleri çeşidinden tutuklandı.

Tabloda bozulmalar belirleme edildi

Ulusal Galeri'deki en pop tablolardan bir tanesi bulunan The Hay Wain'in, eylem sonrası duvardan kaldırıldığı aktarılarak, çerçevesinde önemsiz birlikte hasar bulunduğu ve “resmin vernik yüzeyinde kimi bozulmalar" belirleme edilmiş bulunduğu aktarıldı. Tablonun meydana getirilen incelemenin arkası sıra baştan sergilenmeye başlamış olacağı tabir edildi.

Just Stop Oil aktivistleri elan öncede zanaat eserini maksat almıştı

Öte taraftan Londra'daki Courtauld Gallery'deki Van Gogh sergisine mevrut Just Stop Oil aktivistleri McKechnie ve kız arkadaşı, 30 Haziran'da ellerini bulaşkan ile Van Gogh'un 1889 günlü “Peach Trees In Blossom” (Çiçek Açmış Şeftali Ağaçları) tablosunun çerçevesine yapıştırmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?