Gündem

İçişleri Bakanı Soylu, şehit güvenlik korucularının ailelerine taziye ziyaretinde bulundu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Pençe-Yıldırım Harekatı'nda şehit bulunan güvenlik korucularının taziyesinde, "Bilesiniz ki bu kalleşliği ki yapmışsa yanına bugüne denli kalmadığı kabil bundan böyle da kalmayacak." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, şehit güvenlik korucularının ailelerine taziye ziyaretinde bulundu
26-07-2022 08:01
Hakkari

Bakan Soylu, Pençe-Yıldırım Harekatı'nda teröristlerin saldırısı kararı şehit bulunan güvenlik korucularından Kemal İmece ve Avdi Demir'in Şemdinli ilçesine ilişkin Uğuraçan köyündeki ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Köy camisinin önündeki taziyede ailelere başsağlığı diledikten sonraları kaymakamlık merkezine sabık Soylu, yurttaşlar kabilinden "Şehitler ölmez, yurt bölünmez", "Kahrolsun PKK" ve "Dik dur, eğilme, Üzümkıran sizinle" sloganlarıyla karşılandı.

Burada şehit güvenlik korucuları Bülent Vermez ve Veysi Sebik'in Ulu Cami önündeki taziyelerine eklenmiş bulunan Soylu, ailelere başsağlığı diledi.

"Hakkari, memleketimizin en aşırı şehit sağlayan ilidir"

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve okunan duanın peşi sıra mütekellim Soylu, acılarının iri olduğunu, namus, din, bayrak, huzur, evlatların geleceği, bütünlük ve el birliği düşüncesince canını feda edenler sebebiyle gecenin ortak vaktinde ortak bölgelere gidebildiklerini söyledi.

Yaşı iri olanların aşırı sıkıntılar ve teessürat çektiğini tamlayan Soylu, şu şekilde konuştu:

"Bir yegâne tesellimiz var. Bu kardeşlerimize kurmuş oldukları orospu çocuğu pusu üzere bu ülkeye de bu millete de bu milletin donanmasına de pusu kurdular lakin muvaffak olamadılar. Hepinize minnettarız. Birliğimize, eşitlik hukukumuza, devletimize ve milletimize bulunan sadakatten ortak milimetre sapmadınız. Hakkari, bizim memleketimizin en aşırı şehit sağlayan ilidir. Yurt zarfında dakika şayet Doğu ve Güneydoğu'da, ülkemizin ayrıksı bölgelerinde dirlik mevcut ise tığ burada şehit bulunan kardeşlerimize borçluyuz. Bizim onlara borcumuz var."

Soylu, şehitlerin ailelerine, evlatlarına, babalarına, eşlerine, dostlarına, akrabalarına, hısımlarına ateş düştüğünü dile getirerek, "Ölümlerin güzeli kabil mu? Bize çocukken anca öğrettiler. İki şeye imrendirdiler: Güzel ahiret yolculuğu ve şehadet. Allah bari bizlere de baht etse. Birincisi, onlar bu yurt ve bu yurt düşüncesince sınırımızın ötesinde bu ülkeye çirkin kuvve besleyenlere vesile kesmek düşüncesince serdengeçti dirilik ettiler. Aileleri düşüncesince elbette iri acıdır. Yüz sene sonraları bu coğrafyada bu şehitlerimizin torunları diyecekler ki 'Dedelerimiz, birliğimizden ödünleme vermedi. Onların madalyaları, bizim en onurlu nişanemiz, emanetimizdir.' Onlara minnettarız." ifadelerini kullandı.

Şehitlerin ailelerinin, önünde serdengeçti dirilik ettikleri bu vatanın, bayrağın ve şu an gölgesinde bulundukları minarelerden okunan ezanın kendilerine budala bulunduğunu vurgulayan Soylu, İslam'ın bayraktarlığını, Müslümanlığın liderliğini karşılayıcı iri ortak milletin çocukları olduklarını anlattı.

"Bizi duman etmek istemelerinin esas nedeni de budur. Siz buna vesile vermiyorsunuz. Bu devlet, bu millet, yiğit Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, jandarmamız, polisimiz, güvenlik korucularımız buna vesile vermiyor." diyen Soylu, laflarını şu şekilde tamamladı:

"Esas tığ hiçbirimiz olmasak da Cenab-ı Allah buna vesile vermez. Çocuklarımızın okumasını, iş, kuvvet sahibi olmasını, dizi film kolalama sevinç zarfında olmalarını istiyoruz. Bunun maliyeti ve bedeli mevcut ve bu bedeli ödemekten sakınmıyoruz. Allah şehitlerimizi, cenneti ve cemaliyle müşerref kılsın. Onlar, Hz. Hamza'nın yoldaşıdırlar. Buna inanıyoruz. Peygamber Efendi'mize yandaki iktisap etmek üzere ortak yüksek kayırma içindedirler. Bilesiniz ki bu kalleşliği ki yapmışsa yanına bugüne derece kalmadığı üzere artık da kalmayacak. Huzurumuzu duman etmek isteyenlere vesile vermeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızla buraya gelirken konuştum. Büyük ortak etkilenme ve sıkıntı içinde. Her birinize başsağlığı diliyor. Şehitlerimize Cenab-ı Allah'ın cenneti ve cemaliyle buluşması duaları ve niyazları var. Allah ikrar etsin. Hepimiz şehit ailelerinin emrine amadeyiz."

Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık da şehitlerin din, vatan, ezan, kavim için, henüz erinçli olmaları düşüncesince canlarını feda ettiklerini belirterek, ailelere başsağlığı diledi.

Ardından şüheda düşüncesince afsun fail Soylu, şehit yakınlarına Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı arz etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?