Politika

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbulluları baskın kar yağışlarına karşı uyardı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu AKOM'da gerçekleştirdiği toplantıda, İstanbulluları baskın kar yağışları dair uyardı. Sürecin problemsiz atlatılması düşüncesince vatandaşların iş birliğinin önemine özen çekici İmamoğlu, “İnsanlarımızın şişko taşımaya yönelmesi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbulluları baskın kar yağışlarına karşı uyardı
24-01-2022 11:59

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ikazlarının peşi sıra kar yağışı geçtiğimiz cuma namazı akşamından itibaren site genelinde can alıcı olmaya bitmeme ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Afet Koordinasyon Müdürlüğünde ortak derinti gerçekleştirerek, kentte akıbet boyut ve meteorolojik gelişmeler karşı bilgelik verdi.

Önceki senelerden ayrımlı şekilde bu sene ansızın bastıran yağışların yaşandığına nazarıitibar çekici İmamoğlu, bu aşamada vatandaşlara uyarılarda bulundu. Yoğun yağışla baş başa oluşabilecek negatif durumların ortadan kalkması yahut en uzuv indirilmesi düşüncesince vatandaşların iş birliğinin akıbet aşama ehemmiyetli olduğuna değinerek, İstanbullulardan dolgun taşımaya yönelmelerini, araçlarını trafiğe çıkarmamalarını istedi.

Baskın kar yağışlarına karşı uyardı

Bir anda bastıran baskın kar yağışları üzerine vatandaşları münebbih İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Cumadan itibaren mevrut yağışlarla baş başa memleket içerisinde, il merkezimizde, arkadaşlarımız 8 ila 10 santim ortada kar kalınlığı belirleme ediyor. Bu sene rahim baş döndürücü ilginç ortak seyri var. Bir anda ortak alanda baskın ortak kar yağışı yaşanabiliyor ve o alana müteallik karla ilişik tek dava yokken 10 ahit içinde dip ortak kalınlık oluşabiliyor, riziko oluşturabiliyor. Bu yönüyle tığ de süreci baş döndürücü devimsel ortak biçimde il merkezimizde, memleket merkezimizde izlem edebiliyoruz. Karla ilişik kalınlığın kırsalda 25 santim ayrıca hâlâ fazlasına genişliğinde çıkmış olduğu gözleniyor. Bu hafta süresince dargın iklim dalgasının bitmeme edeceğini meteorolojiden aldığımız bilgilerle öğrendik. AKOM'dan arkadaşlarımızla baş başa iş mefhumu yapılmaksızın izlem etmeye bitmeme edeceğiz. Gün boyu anbean İstanbul'un rastgele ortak durumunda bu ansız bastıran kar yağışları oluşabilir. Biz de oralara dahil etmekte gecikmeyeceğiz. Şu anda İstanbul genelinde bin 582 aracımız, 7 bin 421 personelimizle bu arada mücadelemizi sürdürüyoruz. 35 bin tonun üstünde sodyum klorür ile yollarımızın kullanılabilmesi noktasında devimsel ortak halde temizliği sürdürüyoruz” dedi.

“Valimize ve tamamı amme büyüklenme yapılış yetkililerine teşekkürname ediyorum”

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve öteki tamamı amme büyüklenme ve kuruluşlarla bağlantı şeklinde olduklarını anlatım fail İmamoğlu, “Değerli Valimiz Ali Yerlikaya ile daim bağlantı halindeyiz. Valimiz Ali Yerlikaya ile konuşarak, halis muhlis amme kurumlarıyla, 39 kaymakamlık belediyemizin gereksinimlerini acilen gideriyoruz. Başta sodyum klorür iktisap buyurmak az daha ayrımlı takviyelerle 39 ilçemizle bağlantı halindeyiz. Burada da görüldüğü üzere, hemen büyükşehir belediyesinin büyüklenme ve kuruluşları değil, bire ortak sürede devletimizin öteki amme büyüklenme ve kuruluşlarıyla da irtibatlıyız. Yine valimizin AFAD'ta kurduğu ekiple de enstantane fotoğraf tespitler yaparak, elbette koordineli olacağımız noktasında devimsel ortak emek harcamayı sürdürdüğümüzü anlatım buyurmak isterim. Hem sayın valimize hem de halis muhlis amme büyüklenme ve kurumlarının ilişik ve yetkililerine İstanbul halkı namına baş döndürücü teşekkürname ediyorum” niteleyerek konuştu.

İstanbullulara teşrikimesai çağrısı

İBB şekilde karla uğraş çalışmalarını sürdürürken vatandaşların da sürece dayanak noktası olmasının akıbet aşama ehemmiyetli bulunduğunu tamlayan İmamoğlu, “Geçen haftanın ortasından itibaren duyurularını önleyen ortak büyüklenme olduk. Bizim yaptığımız uyarılara en yukarı seviyeden uyarak, vatandaşımız taşıt tasarruf sayısını enikonu azalttı. Bugün de şu an bunu yaşıyoruz. Elbette okullarımızın dinlence olmasının da bunda ortak tesiri mevcut ancak insanlarımızın dolgun taşımaya yönelmesi ve taşıt tasarruf sayısının azaltılması bizim işlerimizi enikonu kolaylaştırıyor. Eğer vatandaşımızın teşrikimesai olmasa, değil bin 582 araç, 7 bin 500 çalışan, 107 bin 500 devimsel da olsanız muvaffak olamazsınız. Dolayısıyla kentin ortak halis muhlis içinde ortak duyguyla yönetilmesi bizlere baş döndürücü dörtköşe ortak devir yaşatıyor şu anne kadar. Umarım bugün, erte ve hafta boyu sürecek kar sırasında bire ortak duyarlılığı daim baş başa gösteririz. Bugün kar yoğunluğu ile ilişik meteorolojinin verdiği uyarılara göre, anbean baskın yağışlar bizimle olacak. Dolayısıyla yurttaşlarımıza bulunan uyarılarımız bitmeme etmektedir. Her ne genişliğinde trafikle ilişik akışı en dişi biçimde sürdürdüğümüzü anlatım etsek de çabucak bastıran ortak kar, o kar sırasında şita koşullarına tedarikli sıfır ortak taşıt yahut yoğunlaşan yoldan ötürü oluşan ortak tıkanıklık o yollara görev etmemizi engelleyecek. Dolayısıyla lütfen yurttaşlarımız bu koordineli çalışmalarına bizimle bitmeme etsinler. Sıkıntılı vaziyetleri görmeden, günün böylelikle ihtimal de bu hafta sonuna akla yatkın barajlarımızdaki doluluğu yüzdelik 75, 80'lere çıkardığımız, rahim bereketini şehrimizde ve topraklarımızda yaşadığımız iyice haftayı daim baş başa geçirelim istiyorum” ifadelerini kullandı.

Yunus Emre Şeker - Batuhan Altınbaş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?