Yaşam

Hakkari'de '90 köye 90 park' projesi evlatların yüzünü güldürdü

Hakkari'de, evlatların gır gır devir geçirmelerini getirmek üzere köylere dubara parkları kuruldu.

Hakkari'de '90 köye 90 park' projesi evlatların yüzünü güldürdü
17-11-2021 16:23
Hakkari

Hakkari'de evlatların metin ve emniyetli ortamda aldatmaca oynamalarını bildirmek düşüncesince yaşama geçirilen "90 köye 90 park" projesi ile köylerde canlı kollar aldatmaca parkıyla buluşturuldu.

Son senelerde türlü bakanlıkların yaşama geçirdiği planlar sebebiyle adeta kıymetli çağını canlı Hakkari'de, meydana getirilen yatırımlar vatandaşların dirim kalitesini da yükseltti.

Spor, kültür, afiyet ve gezim ilkin kazanmak kabilinden nice bölgede ehemmiyetli tesislerin düz yazı edilmiş olduğu kentte, toplumsal yaşamın canlanması, bebek ve gençlerin devir geçirebileceği bölgelerin oluşturulmasına müteveccih icraat bitmeme ediyor.

Kırsal alandaki yerleşme yerlerinde yol, sulama kanalı, yaslanma duvarı, içmece suyu hattı çalışmalarını sürdüren İl hususi İdaresi, aldatmaca parkı yok köylerdeki evlatların sevinçli sayaç geçirmeleri bildirmek düşüncesince Valilik koordinesinde "90 Köye 90 Park" projesini başlattı.

Bu kapsamda, il merkezi ve ilçelere ilişkin 90 köyde, bir çok ekol bahçelerinde kazanmak kabilinden salıncak, kaydırak ve tahterevalliden oluşan aldatmaca parkları kuruldu.

Oyun sahalarına kavuşmanın mutluluğunu canlı çocuklar, parklarda çalgılı çağanaklı devir geçiriyor.

"Köylerde dirim standardı iyiye gidiyor"

Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, AA muhabirine, şehirde ast ve fevk bina çalışmalarının birlikte örgütlü uran bölgesi, natürel gaz, TOKİ konutları, yetişek ve sağlığa müteveccih planların sürdüğünü söyledi.

Bu planlamaları yaparken evlatları ve gençleri boşlama etmediklerini vurgulayan Akbıyık, "Valilik, belediye, İl hususi İdaresi ve kaymakamlıklar adına ufaklıklara çevrik nice aktiflik ve envestisman yapıyoruz. Valilik ve İl hususi İdaresi adına '90 Köye 90 Park' projemiz var. Özellikle aldatmaca grubu ve park sıfır 90 köyümüze 90 park yaptık. Köylerdeki çocuklarımız da bu parklarda gönüllerince devir geçirebilecek." dedi.

Kentteki bulunan park ve aldatmaca gruplarını da onardıklarını tamlayan Akbıyık, değme bölgede iri değiş ve dönüşümün yaşandığını vurguladı.

Depin bölgesinde volta yolları, rekreasyon sahası ve ilerleyiş terasına müteveccih çalışmaların da sürdüğünü aktaran Akbıyık, şunları kaydetti:

"Gola Züryan Sosyal Tesisini bitirdik. Orada gine çocuklarımıza aldatmaca grubu kurduk. Yürüyüş yolları, kafesi ve yer düzenlemesiyle elleme birlikte meydan oldu. Daha yaşanabilir, elan elleme birlikte Hakkari düşüncesince var gücümüzle çalışıyoruz. Projeyi endamsız müddette tamamlamayı planlıyoruz. Köylerimizde başkaca yol, kanalizasyon, içmece suyu emekleri da yürütülüyor. Köylerimizde dirim koşulları elan iyiye gidiyor. Vatandaşlarımızın şen dirim sürmesi düşüncesince topu topu kurumlarımızla imkanlarımızı seferber ediyoruz. Kentte mükemmel birlikte envestisman seferberliği var. Köylerine park kurulan kollar da aldatmaca sahalarına kavuştu. Emeği geçenlere teşekkürname ederiz."

"Parklar evlatlarımızın cümbüş mekanı oldu"

Şemdinli'ye ilişkin Korgan Köyü Muhtarı Necmettin Fırat ise köylerde evlatların çalgılı çağanaklı devir geçirebileceği bölgelerin olmadığını belirtti.

Parklar sebebiyle bu eksikliğin giderildiğini dile getiren Fırat, "Köylerde kurulan parklar evlatların eğlenebilmesi açısından elleme oldu. Oyun dalında elleme devir geçiriyorlar. Bizim köyde de Üzümkıran İlkokulu bahçesine meydana getirilen park düşüncesince Valiliğimize şükranlarımızı sunuyorum. Çocuklarımız buraya gelmiş şekilde aldatmaca oynuyorlar. Güzel devir geçiriyorlar." diye konuştu.

Çocuklardan Zeynep Taşçı da dünkü meydana getirilen park sebebiyle aldatmaca sahasına kavuştuklarını belirterek, "Bizim köyümüzde bundan sonra park var. Çok bahtiyar olduk. Parkta arkadaşlarımızla aldatmaca oynayarak eğleniyoruz. Parkımızı yapanlara teşekkürname ederim." dedi.

Azam Aksoy da parka kavuştukları düşüncesince bahtiyar olduklarını dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?