Dünya

Greenpeace aktivistleri 95 bin ton akaryakıt taşıyan Rus tankerine menfaatlerini zincirledi

Greenpeace aktivistleri, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarını gıcırtı eylemek için, Norveç'e akaryakıt taşıyan ortak Rus tannkerine çıkarlarını zincirledi.

Greenpeace aktivistleri 95 bin ton akaryakıt taşıyan Rus tankerine menfaatlerini zincirledi
25-04-2022 16:24

Uluslararası mekân kuruluşu Greenpeace üyesi birlikte kol aktivist, Rusya ile Ukrayna ortada bitmeme fail muharebeye nazarıitibar döşemek ve Rusya'yı gıcırtı eylemek üzere Norveç'e akaryakıt taşıyan birlikte Rus tankerine menfaatlerini zincirledi. Gemi izleme uygulaması Marine Traffic'ten paylaşılan verilere layıkıyla Ust Luga tankerinin, hükûmet merkezi Oslo'nun kestirmece 70 kilometre güneyinde olan Exxon Mobil şirketinin Slagen yer yağı terminalinin dışına zincirlediği öğrenildi.

Greenpeace'ten meydana getirilen açıklamada, önemsiz birlikte tekneyle 95 bin ton akaryakıt taşımış olduğu kestirim edilen gemiye benzeyen aktivistlerin, akaryakıtın boşaltılmasını engel olmak düşüncesince tankerin çapa zincirine menfaatlerini zincirlediği belirtildi.

Greenpeace'in Norveç Başkanı Frode Pleym de görüngü ile ilgilendiren icra ettiği açıklamada, “Akaryakıt sadece hava krizinin değil, bire birlikte sürede savaşların ve çatışmaların da temelinde bulunuyor. Norveç'in, Putin'in savaşını akçalanmış ettiğini bildiğimiz Rus petrolü düşüncesince başıboş birlikte liman adına çalışkanlık göstermesine beklenmedik oldum" dedi.

Norveç hükümetine çağrı

Norveç hükümetine Rus taşıl yakıtının yasaklanması gerektiği çağrısında olan aktivistler, Norveç'teki Esso akaryakıt şirketinden de Rusya'dan meydana getirilen bu cins dış alım sözleşmelerini bozma etmelerini istedi. Esso Norveç şirketinden birlikte sözcü, olan akaryakıtın harp başlamadan önceki satın alındığını ve firmanın Rusya'dan henüz aşkın akaryakıt satın kabul etme planı olmadığını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?