Gündem

Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman'da karla savaşım sürüyor

Kar yağışı ve antipatik havanın çarpıcı bulunduğu Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman'da kar tasfiye emekleri bitmeme ediyor.

Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman'da karla savaşım sürüyor
20-01-2022 13:53
Kilis

Gaziantep'te dü güneş ilk çarpıcı bulunan koyu kar yağışı ile site merkezi beyaza büründü. Ana caddelerde gidiş geliş akışının bulunmadığı şehirde yurttaş ve sürücüler, açıklık sokaklardaki karla ciltli yaya kaldırımı ve yollarda ilerlemekte zorlandı.

Araç malikleri karla ciltli araçlarını, işletmeciler ise dükkanlarının önünü temizledi. Kar ve ilgisiz iklim hasebiyle çıkmaz hayvanları da aksi etkilendi.

Soğuk iklim hasebiyle çatılarda buz sarkıtlarının oluştuğu şehirde birtakımı parklardaki amut ve cazibe direkleri devrildi.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri de tuzlama ve alternatifleri açım çalışmalarını sürdürüyor.

Kilis

Kilis Belediyesi ekipleri anne kere ve sokaklarda kar küreme ile tuzlama emek harcamaları yürütüyor, kaldırımlardaki buzları temizliyor.

İl hususi İdaresi ekipleri de kapanan 5 karye yolunun baştan ulaşıma açılması düşüncesince koyu himmet harcıyor.

Meteoroloji Müdürlüğünden tahsil edilen bilgiye göre, kente şeb saatlerinde iklim sıcaklığı sıfırın altında 7 dereceye derece düştü, önümüzdeki 3 güneş yağmur beklenmiyor.

Kentte, buzlanma ve don bitmeme edecek.

Şanlıurfa

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, site merkezi ile ilçelerde kar yağışına 120 anahtar ve 220 personelle dahil ediyor.

İlçe belediyeleri vebal sahalarından kar kürüme ve tasfiye emek harcamaları yapıyor. Kent genelinde çarpıcı bulunan kar yağışı ahit yerini güneşe bıraktı.

Güneşli ortak havaya uyanan yurttaşlar otomobillerinin üstündeki ve çevredeki eş temizlerken, şehremaneti ekipleri de caddelerde ve kaldırımlarda kar küreme emek harcaması yaptı.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ile Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat da vebal bölgelerindeki emek harcamaları durumunda inceledi.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, site merkezi ile ilçelerde 210 anahtar ve 300 personelle kar küreme ve mertlik emek harcaması yürütüyor.

Ekipler, Kayseri, Osmaniye ve Gaziantep karayolları ilkin iktisap etmek neredeyse ilçelerdeki derişik beğenilen yollarda da çalışmalarını sürdürüyor.

Kent merkezlerindeki topu topu anne arterler ulaşıma açıkça tutulurken, takımlar buzlanma riski bulunan alanlarda tuzlama ve eriyik uygulamaları gerçekleştiriyor. Vatandaşlar da iş bölgeleri uğrunda biriken karları temizliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, salı haset başlamış bulunan ve site genelini tesirini dibine meydan kar yağışının peşi sıra kar kalınlığının merkezde 55 santim namına ölçüldüğünü belirtti.

Büyükşehir Belediyesi namına 210 anahtar ve kestirmece 300 personelle karla savaşım emek harcamaları gerçekleştirdiklerini aktaran Güngör, "Hamdolsun vebal alanımızdaki topu topu alternatifleri açıkça tuttuk. Afet Koordinasyon Merkezimize sakıt dernekevi ihbarlara da alelacele dahil ediyoruz. Tüm karla savaşım ekiplerimize özveren ve çalışkan emek harcamaları hasebiyle teşekkürname ediyorum." ifadelerini kullandı.

Malatya

Malatya'da site merkezi ile ilçelerde kar küreme ve mertlik emek harcaması sürüyor.

Vali Aydın Baruş, koyu kar yağışı hasebiyle gidiş geliş akışının kesilmemesi düşüncesince Hekimhan-Sivas karayolunda hesaplı emek harcamaları durumunda inceledi.

Hekimhan-Hasan Çelebi kere güzergahında kar küreme aracına binen Baruş, yolların açıkça kalması amacıyla efor yayınlayan topu topu karayolları personeline teşekkürname etti.

Vali Baruş, mecburi olmadıkça vatandaşların araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını ve çabuk hallerde kesinlikle 112 Acil Çağrı Merkezine intikal etmeleri icap ettiğini söyledi.

Karayolları 81. Şube Şefi Erkan Erkmen ise 20 ekipmanlı kamyon, 7 greyder, 6 kepçe, 1 döner kar savurma uzlaştırıcı ve 125 personel ile vatandaşların kıygın olmaması düşüncesince görevlerini namına getirdiklerini bildirdi.

Adıyaman

Adıyaman'da da kar yağışı sonrası şehremaneti ve kişmiri alternatifleri ekipleri tasfiye çalışmalarını sürdürüyor.

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, ekiplerle baş başa temizlenen piyasası durumunda inceledi.

Esnaf da dükkanların uğrunda kürekle temizledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?