Spor

Galatasaray - Lokomotiv Moskova maçının ardından

UEFA Avrupa Ligi E Grubu 4’üncü hafta maçında Galatasaray, Lokomotiv Moskova ile 1-1 berabere kalırken, yarışmanın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile topçu Halil Dervişoğlu ve Lokomotiv Moskova Teknik Direktörü Markus Gisdol ile topçu Dmitri Rybchinskiy planlı

Galatasaray - Lokomotiv Moskova maçının ardından
05-11-2021 01:14


Fatih Terim, hakemle ilgilendiren mevrut soruya, “Bizim hakemimiz olsaydı, şu anda baş döndürücü eleştirmiştik, hurdahaş etmiştik. Bu denli çağ nâkil ortak takım, 4 dakika mı uzatma? Haydi verdin, 1 dakika oynandı. Normal oynatsa ihtimal gol atacağız, gelişigüzel saniye kaçırıyoruz. Ben hakemlerle ilgilendiren kulübüme uyuyorum ve konuşmuyorum lakin vicdan azabı çekiyorum özlük hakemlerimizden dolayı. Oynamaya kez vermesi müstelzim ortak hakem, kavgayı çıkaran ortak hakem. 3 dakika gürültü sürdü, 4 dakika verdin, oyunu bitirdin. Oyun süresince rastgele ortak yanlışı olmayabilir lakin başta oynanmayan kısmı tutmada baş döndürücü kandırıcı değildi açıkçası. Biz de süreölçer tutuyoruz” cevabını verdi.

“ÇOK ÜZÜNTÜLÜYÜM, BU GÜZEL OYUNU 3 PUANLA TAÇLANDIRMALIYDIK”

“İçeride pozisyonları seyrettiğim zaman, minimal 10 konuma girmişiz. En az 5 pare de konuş sanarak saymadığımız var. Pozisyona namzet pozisyonlar” diyen Fatih Terim, şunları söyledi:

“Maalesef akıbet tercihlerimiz, akıbet paslarımızın isabeti, şiddeti, yönü… Müthiş ortak ritmde oynanan ortak maç. Favori olduğumuz doğruymuş. 45 dakika tek kesintisiz rakibe işletme yaptık espaslı olarak. Çok da alternatif ortak gol attık, kaçırdık da. Kerem ile, Alex ile, Halil ile kaçırdık. 2’nci nısıf geriye yaslanır kabil olduk lakin konuş vermedik. Çok kusurlu ortak gol yedik. Burada bambaşka müjdeli ortak görüngü var, 1-1 kabil olamaz 1-1’e razı sıfır ortak Galatasaray. Hiç yenilmemiş, hakeza bitsin demedik. Oyuncularım sunturlu ortak tepki gösterdiler. 2-1 yenmiş olacak konuş da verdik köşe dönüşü. Oradan sonradan ego sayamadım, hangisi gol olmamalı? O denli kesin pozisyonlara girdik ki… Bu elleme oyunu 3 puanla taçlandırmalıydık. Maça gelenler elleme ortak maç seyrettiler. Televizyon başındakiler de beğeni aldılar sanarak düşünüyorum. Çok üzüntülüyüm. Sevindirici bulunan bu heyecanı her insanın hissetmesi. Her dakika, kesintisiz toy ortak pozisyon. Bu hafta akıbet idmandan ortak güneş önce, sıradan da intikal atağı çalıştık, levent boylu zamandır çalışmıyorduk. Bu ortak cezalandırmaydı lakin cezalandıramadık. Kendi alanımızda benimseme ettiğimiz gelişigüzel devirde acul intikal atağı kazandık. Cezalandırmalıydık. Bize bugünden artan bu istek, bu oyun, baş döndürücü pozisyon. Bu ölçüde bu pozisyonlara dönüşmek hazırlop değil. Lokomotiv Moskova’yı da kutlama kartı ediyoruz, başarılar dileriz kendilerine de.”

“FORMAYI ALANIN ŞANSI İYİ DEĞERLENDİRMESİNİ İSTİYORUM”

Her oyuncusundan müstefit olmak istediğini dile getiren Terim, “Pazar haset maç oynayacağız, pazartesi hacısı hocası ulusal takıma gidiyor. Her oyuncumuza ihtiyacımız var. talih verdiğimizde bir aşırı bunu kullanıyor, beklenti ediyorum kullanırlar. Futbol devim bilimi ortak oyun, baş döndürücü tez değişir. Feghouli bugün de elleme oynadı. İnşallah çirkin ortak şeyi yoktur. Riske dönüşmek istemedim. Orada bizlere geçişsiz eli uz ortak Feghouli. talih verdiğimiz devir elinden geleni yapıyor. Takım dijital şekilde ne denli zenginleşirse, bu takvimi elan şen geçeriz. Her oynadığımız rakibimiz ortak hafta dinleniyor. Oynamayanlara kader geliyor demektir. Hafta sonu hakeza olabilir. Bu formayı alanın şansı elleme değerlendirmesini istiyorum. Arkadaşlarımızın gayretleri ve kaynaşmaları gençlerle baş döndürücü iyi. İyi ortak kol olma yolundayız. Bir-iki pürüzümüz var, onları da ileriki devirde hallederiz” ifadelerini kullandı.

“BU RİSKE HERKES GİRMEZ, BÖYLE BİR KARAR VERDİK VE ÇOK DA MEMNUNUZ”

Bu mevsim başlangıcında ortak asliye attıklarını kaydeden görmüş geçirmiş çalıştırıcı, “Temeli attık. Bu riske hacısı hocası girmez, tığ pakt şekilde hakeza ortak değişmeyen verdik. Çok da memnunuz. Her güzeşte güneş elan iyiye gittiğimiz görülüyor. Temel düz yazı yahut mağaza yapılmış oldu mı, aş damı yapılmış oldu mu bilmem lakin gelişigüzel güzeşte güneş elan elleme olacağımız kesin. Bir gün veremem. Herhangi ortak mazeret öne sürmeden geride eğlenmek istemediğimizi de söylüyorum zaten. Hiç oralara dokunmadan gideceğimiz mesafede kayıpsız gidelim istiyoruz. Kaybettiğimiz puanlarda baş döndürücü üzülüyoruz. Marcao’nun 8 maç oynamaması bizim düşüncesince baş döndürücü pahalıya para oldu, onlara da ağzımızı açmıyoruz. Ocak ayından sonradan elan elleme olacağımızı düşünüyorum. Kafamızda 1-2 de tasar var, onları da alegori getirdiğimiz devir elan şen olacağız. Haziran ve temmuza bazısı şeyleri elan az bırakacağız” ifadelerini kullandı.

“BURADAKİ MAÇIMIZDA İNŞALLAH GEREĞİNİ YAPIP GRUPTAN ÇIKACAĞIZ”

Grubun akıbet maçındaki akıbet saniyeye denli tek şeyin muhtemelen olamayacağını tamlayan Fatih Terim, “Bugün tığ yenseydik elan ayrı ayrı şeyler söyleyebilirdim lakin buna karşın güvence değildi. Herkes gidip herkesi gelişigüzel yerde yenebilir. Marsilya maçımız elan belirleyici ha kabil duruyor. Yine el birliği yetebilir. O maçın neticesini aldıktan sonradan elan şen ortak düşün söyleyebilirim. Marsilya maçı ne olursa olsun bugünkü mantaliteyle oynamalıyız. Yenemedik, baş döndürücü üzgünüm lakin bu felsefenin bitmeme etmesini isterim açıkçası. Kim ne derse desin, lideriz. Mağlup olmadık daha. Buradaki maçımızda inşallah gereğini yapmış olup bu gruptan çıkacağız” açıklamasını yaptı.

Terim ayrıca, ortak çevrim ismi Galatasaray ile anılan Dennis Man ile ilgilendiren olarak, “Dennis Man ile ilgilendiren madde güzeşte transferde yaşandı. O devir istemiştik. Parma da özgülemek istemedi. Galatasaray şekilde tığ istedik lakin Parma, Serie B’de de olsa vermeyeceğini söylemişti. Orada anca kalmıştı o konu. Ocakta ne kabil bilmiyorum” dedi.

“HALİL BİZİ ÖN BÖLGEDE DAHA İYİ OYUNA ÇEKİYOR”

Santrfor tercihlerine yer veren Terim, şu şekilde konuştu:

“Oyun anlayışımızda, sistemimizde, Halil bizim düşüncesince oynatan aktör profilini çiziyor. Mostafa ve Diagne elan gole benzeyen aktör kabil duruyor. Anlayıştan ötürü anca başlıyoruz. Açıkçası burada bu rakiplik bünyesinde kimse, hiçbiri, ‘Ben baş döndürücü iyiydim de öğretmen formayı vermedi’ diyebilecek vaziyette değil. Herkese formayı veriyoruz. Alan çıkartmasın. Oynadığı oyunla, skora katkısıyla, performansıyla, mücadelesiyle, maç süresince istatistikleriyle... Bunun bünyesinde topu topu başlıkları sayabiliriz. Halil bizi orada elan elleme oyuna çekiyor, o nedenden dolayı yeğleme ediyoruz. Ama bu Diagne’nin oynamasına, Mostafa’nın oynamasına engel olmadı. Herkes gerekli ki kesiksiz oynasın. Biz de isteriz lakin olmuyor. Ona layıkıyla alan, bırakmayacak.”

“TFF’NİN AVRUPA’DA İYİ NOKTAYA GİDECEK HERHANGİ BİR TAKIMIMIZ İÇİN GEREĞİNİ YAPACAĞINDAN EMİNİM”

Avrupa önceleri ve dönüşünde maçların tarihleriyle ilgili TFF’den ortak talepte bulunmadıklarını kail Terim, “Perşembe oynadığımızda, gayri perşembe düşüncesince cumartesi oynamayı fark benimseme ettiğimiz oldu. Burada da rastgele ortak isteğimizde TFF’nin yararlı diyeceğini zannetmiyorum. Ama ulusal maçlarda maatteessüf süreler belli. Her tarafa denktaş sürede yaklaşıyorlar. Yarın ortak güneş yurt puanıyla, Avrupa’da elleme noktaya gidecek rastgele ortak takımımız olursa, gerekeni yapacaklarından eminim” ifadelerini kullandı.

“KISIR TARTIŞMALARIN SON BULMASINDAN YANAYIM”

Son şekilde Terim, TFF’nin, Galatasaray’ın stadyum kapasitesiyle ilgilendiren almış olduğu kararla ilgilendiren meydana getirdiği açıklamanın sorulmasını üzerine, “Devreye pandemiyle ilgilendiren bazısı teessürat girmiştir. Kulübümüz müstelzim açıklamayı yaptı, dair söyleyeceğim baş döndürücü ortak nesne yok. O taraflara dönmeyeceğimi, hoppadak sahaya döneceğimi söylemiştim. Kısır tartışmaların akıbet bulmasından yanayım. Başkanıma ve yöneticilerime katılıyorum. Biz bunlardan ırak eğlenmek istiyoruz” cevabını verdi ve laflarını noktaladı.

HALİL DERVİŞOĞLU: EN AZ BİR GOL DAHA ÇIKARMAMIZ LAZIMDI

Galatasaray’ın golcü oyuncusu Halil Dervişoğlu, baş döndürücü konuma girdiklerini söyledi. “Bir santrfor şekilde oradan minimum ortak gol elan çıkarmamız lazımdı” diyen Halil Dervişoğlu, “Bu bizlere ortak ibret oldu. Yine de 1-1 olmaması lazımdı. Herkes burada kendisinde ortak töhmet arayabilir. Ama minimum ortak gol elan çıkarmamız lazımdı” sanarak konuştu.

Son pozisyonda yaşananları özetleyen Halil, “Topu Kerem’den aldım ve sağıma çektim. Orada vurabilirdim lakin Kerem’in elan yersiz bulunduğunu hissettim ve ona bıraktım” ifadelerini kullandı.

“YENİLGİ GİBİ HİSSETTİK”

Tüm takımın elleme savaşım ettiğini dile getiren Halil Dervişoğlu, “Sadece ego değil, topu topu kol elleme savaşım etti. Bu mücadeleyle golü adalet ettik. Çok üzgünüz bu maçı hazırlop ortak galibiyetle bitirebilirdik. Yenilgi kabil hissettik” dedi.

Halil akıbet şekilde şişman kulüplerde oynayanların şişman hayallerinin bulunduğunu belirterek, “Elimizde şişman ortak kader var. Avrupa Ligi’nde ortak muvaffakiyet belirlemek düşüncesince elimden gelenin fazlasını vereceğim. İnşallah şişman ortak muvaffakiyet yakalarız” açıklamasını yaptı.

MARKUS GISDOL: BERABERLİĞİ YAKALAMAMIZ GÜZEL OLDU

Lokomotiv Moskova Teknik Direktörü Markus Gisdol ise sahada oynanan futboldan baş döndürücü beğeni aldığını söyledi. Gisdol, “İki yıldır hakeza atmosferlerde maçlar oynayamadık. Galatasaray taraftarının coşkusunu görmeye değdi, bunu gördüğümüz düşüncesince baş döndürücü bahtiyar olduk. Benim gailesiz takımımın bu atmosferden korktuğunu anlatmak istemiyorum. Tam tersi takımımız topu topu gayretiyle elinden geleni yaptı. Hatalarımızı gördük, ilerleyen senelerde bunları doğrultmak düşüncesince çalışacağız. Beraberliği belirlemek bizim düşüncesince elleme oldu” sanarak konuştu.

“HEYECANIN DOZU BİRAZ KAÇMIŞ OLABİLİR”

Maçtan sonradan soyunma odasına gidildiği tam Galatasaray’ın golcüsü Mbaye Diagne’nin de süresince arazi almış olduğu gerginlikle ilgilendiren mevrut soruya Gisdol, “Her dü kol kabilinden coşku ortak tomar yaşandı. Orada az buçuk dozu firar etmiş olabilir. Heyecan az buçuk kontrolün dışına çıktı. Sonunda gelişigüzel dü oyuncunun birbiriyle helalleşmesi baş döndürücü elleme oldu” cevabını verdi.

Lokomotiv Moskova’nın oyuncusu Dmitri Rybchinskiy ise gelişigüzel dü takımın da şişman mücahede gösterdiğini ve maçın özlük namına baş döndürücü coşku donör bulunduğunu dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?