Ekonomi

Fed'in Bej Kitap'ı Amerika ekonomisinin orta miktarda büyüdüğünü ortaya koydu

ABD Merkez Bankası, ülkede konuşu faaliyetin orta ölçüde büyüdüğünü bildirdi.

Fed'in Bej Kitap'ı Amerika ekonomisinin orta miktarda büyüdüğünü ortaya koydu
20-10-2021 22:34
Washington DC

Fed, Amerikan ekonomisindeki bulunan hale bağlı değerlendirmelerin arazi almış bulunduğu "Bej Kitap" tutanağının teşrinievvel sayısını yayımladı.

Bankanın 12 şubesinden mevrut analizlerle hazırlanmakta olan raporda, ekonominin ilkgüz ve teşrinievvel başlangıcında "ılımlı ila orta" süratte yetiştiği kaydedildi.

Raporda, bazısı Fed bölgelerinin hazırlık zinciri sıkıntıları, iş gücü eksiklikleri ve acemi yüz koronavirüs (Kovid-19) varyantına ilişikli kapalılık dolayısıyla faiz hızının bu fasıl yavaşladığı aktarıldı.

Bölgelerin çoğunun mahveden masraflarında fazlalık faiz kaydettiğine ayraç edilen raporda, fakat bağan yığılım seviyeleri ve küsurat fiyatlar dolayısıyla araba satışlarının düştüğünün yayılmış yerine söyleniş edilmiş bulunduğu tabir edildi./p>

Raporda, gezi ve gezim faaliyetlerinin yerlere uyarınca başkalık gösterdiği, bazısı alanlarda canlılık gayeli seyahatlerin bitmeme etmiş bulunduğu yahut güçlendiği görülürken, bazısı yerlerde Kovid-19 olaylarındaki artışlar ve edep bilimi bilimi talim yılının başlamasıyla düşüşler görüldüğü kaydedildi.

Kamyon taşımacılığı ve taşımalık üzere imalatın da ülkenin bir fazla aşırı durumunda "orta ila sağlam" ortada yetiştiği tamlanan raporda, imalat dışı faaliyetlerdeki büyümenin bir fazla aşırı semt düşüncesince "hafif ila ılımlı" ortada değişmiş bulunduğu aktarıldı. Raporda, güven talebinin bu zamanda umumi yerine "yatay ila ılımlı" ortada bulunduğu tabir edildi.

Çoğu alanda küsurat mülk ve hammadde talebi kaynaklı paha artışları bildirildi

Konut sektöründeki faaliyetin değişmediği yahut az buçuk yavaşladığı dökme raporda fakat pazarın umumi yerine mıhlı olmaya bitmeme etmiş bulunduğu bildirildi.

Raporda, ekincilik sektöründeki koşulların alengir ortak tempo izlediği, erke piyasalarında ise aşırı az değişmiş bulunduğu kaydedildi.

Ekonomik faaliyete bağlı görünümlerin endamsız vadede umumi yerine müspet olmaya bitmeme ettiğine özen çekilen raporda, bazısı alanların eski aylara uyarınca belirsizliğin arttığını ve elan davranışlarında ölçülü ortak iyimserliğin bulunduğunu bildirdiği tabir edildi.

Raporda, istihdamın ise iştirakçi talebinin erdemli olması dolayısıyla sonuç haftalarda "ılımlı ila orta" miktarda arttığı, fakat iş gücü artışının bağan iştirakçi arzı dolayısıyla azaldığı kaydedildi.

Çoğu Fed bölgesinin küsurat mülk ve hammadde talebi kaynaklı paha artışlarını bildirdiği tamlanan raporda, hazırlık zinciri darboğazlarından meydana gelen verim derdi dolayısıyla girdi maliyetlerindeki artışlara bağlı endüstri sektörlerinde bildirimlerinin yayılmış bulunduğu aktarıldı.

Raporda, paha baskılarının küsurat erişim ve iş gücü kısıtlarının yanında finans sıkıntısından da kaynaklandığı, polat fiyatlarının, elektronik bileşenlerin ve navlun maliyetlerinin bu zamanda ehemmiyetli seviyede arttığı tabir edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?