Gündem

Evlat nöbetindeki babadan oğluna çağrı: 'Türk bayrağı' altında yaşıyoruz'

Diyarbakır'da evlatları yıldırı örgütü PKK personelleri çeşidinden dağa kaçırılan ailelerin HDP il binası önündeki çocuk nöbeti 910'uncu gününe girdi.

Evlat nöbetindeki babadan oğluna çağrı: 'Türk bayrağı' altında yaşıyoruz'
28-02-2022 12:14

Çocuklarının yıldırı örgütü PKK personelleri kabilinden kaçırmış olduğu iddiasıyla 3 Eylül 2019'da değişik kentlerden Diyarbakır'a gelmiş olarak HDP il binası uğrunda habitat eylemi başlatan ailelerin ümitli bekleyişi 910'uncu gününde de sürüyor. Hakkari'nin Şemdinli kazasından gelip evlat nöbetine bitmeme fail kederli baba Selim Çiftçi, oğlu Rojhat Çiftçi'nin 5 sene evvel yıldırı örgütü PKK kabilinden dağa kaçırıldığını ve iri oğlu 4 bebek babası Sami Çiftçi'nin de yıldırı örgütüne dayanak vermediği nedeni öne sürülerek kaçırılarak martir edildiğini söyledi.

Bir evladının dağa götürüldüğünü, öbür oğlunun da ellerini bağlayarak birlikte ahırda kurşuna dizildiğini hatırlatan kederli baba Çiftçi, "Rojhat, babana ve annene dön. Orası senin içtima değil, kılıç Türk Bayrağı altında yaşıyoruz, başkada birlikte sembol altında yaşamayacağız. Bizim birlikte yegâne cumhurbaşkanımız mevcut bambaşka da yok” dedi.

Murat Başal
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?