Spor

Ergin Ataman'dan TBF'ye tepki

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, ING Basketbol Süper Ligi'nde ferda vakit 18.00'de deplasmanda oynayacakları Afyon Belediyespor maçının ertelenmesi yahut saatinin er saate katılması yönündeki başvurularını Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) reddetmesine tepki gösterdi

Ergin Ataman'dan TBF'ye tepki
10-12-2021 16:53

Turkish Airlines EuroLeague'in 14'üncü haftasında esbak Bayern Münih ile deplasmanda karşılaştıklarını ve ahit İstanbul'a dünkü geldiklerini kail Ataman, Afyon Belediyespor'un bu sezonun devamında Basketbol Gelişim Ligi (BGL) ekibi ile savaş edeceğini açıklamasını hatırlattı ve kendilerinin hafta içinde dü ehemmiyetli EuroLeague maçına çıkacaklarını söyledi.

Ergin Ataman mevzuyla ilişik yerine şunları söyledi:

"İstanbul'a deminden indik ve EuroLeague'de eş karşılaşma haftası öncesinde Afyon Belediyespor'un BGL ekibi ile sallanmak düşüncesince 6 zaman otobüsle Afyonkarahisar'a gidiyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu'na (TBF) maçı erteleyin, İstanbul'a huzur yahut en azından erte zaman 13.00'te oynansın dedik fakat TBF, 'Değiştiremeyiz, karşılaşma zaman 18.00'de' dedi. EuroLeague'de eş karşılaşma haftası öncesinde müşterek de Afyonkarahisar'a 6 saatlik otobüs yolculuğu yapıyoruz. Salı haset Baskonia, perşembe haset ise Maccabi ile aşırı ehemmiyetli dü maçımız var. Afyon Belediyespor tam kadro yerine oynasa gene eksiksiz fakat antrenörü fark bizi arıyor, 'Kusura bakmayın, pik ego de çıkmayacağım. Maçı BGL takımımız oynayacak' diyor. Federasyon ise bu hale seyirci, tek müspet yaklaşım yok. Hem Türkiye Ligi'ne hem bize dokunca müşterek durum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?