Dünya

Endonezya’daki yanardağ yeniden faaliyete geçti, can kayıpları artıyor

Endonezya'daki Semeru Yanardağı'nda meydana mevrut patlamada can kaybı sayısı 22'ye yükseldi.

Endonezya’daki yanardağ yeniden faaliyete geçti, can kayıpları artıyor
06-12-2021 19:58
Endonezya'nın Doğu Java bölgesindeki Semeru Yanardağı'nda cumartesi haset şişman ortak patlama meydana geldi. Adadaki en erdemli dağlardan birisi bulunan Semeru Yanardağı, ahit ısıdam kül bulutları püskürterek yeniden faaliyete geçti. Endonezya Afet Azaltma Ajansı icra ettiği açıklamada, bugüne denli 22 bireyin yaşamını kaybettiğini ve 27 bireyin de kayıp bulunduğunu duyurdu.

Semeru Yanardağı Gözlemevi Başkanı Liswanto, “Semeru, Endonezya'daki en canlı volkanlardan biri. 4 Aralıktaki patlamadan önceki ve sonraları da canlı olmaya bitmeme edecek” açıklamasında bulundu. Bazı şahısların evlerine dönüp eşyalarını ve hayvanlarını murakıp etmesinden sonraları Liswando, bireylere sakıncasız mesafede bulunmaları düşüncesince çağrıda bulunarak, “İnsanların şimdi uyanık olmaları lüzum zira gizil yıldırma halen orada” dedi.
Sumberwuluh bölgesindeki istirdat ekiplerinin, istirdat emek harcamaları sırasında biçimsiz iklim şartlarıyla savaş etmiş olduğu öğrenildi. Ulusal Arama ve Kurtarma Ajansı Müdürü Wuryanto, “Asıl bariyer iklim durumu. Umarım, hava, murakıp istirdat çalışmalarımızı kolaylaştıracak halde dobra olur” ifadelerini kullandı.

Zarar gören bin 700'den aşkın ad için, aş damı ve esenlik tesisi kuruldu. İnsanlar, nerede olduklarına müteallik rastgele ortak bilim alabilmek düşüncesince kayıp insanların fotoğraflarını içtimai iletişim araçları üstünden paylaşıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?