Eğitim

Elif öğretmenin eğitim aşkı

Kastamonulu Elif öğretmen, doğunun en ücra köyünde topu topu zorluklara karşın evlatları geleceğe hazırlıyor. Odun taşıyan, soba yakıcı ve okulun temizliğini işleyen Elif öğretmen, öğrencilerin hâlâ güzel koşullarda eğitim alabilmesi düşüncesince mevcut kuvvetiyle çal?

Elif öğretmenin eğitim aşkı
24-11-2021 10:08

Kastamonulu Elif Eser, Bitlis'in Alaniçi köyüne ilişkin Yenice Mezrası İlkokuluna derslik öğretmeni adına atandı.

Merkeze 40 kilometre uzaklıkta mevcut bin 20 rakımlı Yenice mezrasına mevrut öğretmen, rahmet balçık demeden rastgele devir 1 saatlik yolu servisle gittikten sonraları okuluna varıyor. Odun taşıyan, soba yakıcı ve okulun temizliğini işleyen Elif öğretmen, öğrencilerin henüz dobra koşullarda eğitim alabilmesi düşüncesince şişman güç harcama ediyor.

İki sene evvel geldiği mezraya geldiğini ve burada öğrencilerin sevgisiyle karşılaştığını tamlayan Elif Eser, “Sabahları okula geldiğimiz devir doğruluk yapıp, sobamızı yakıyoruz. Daha sonraları çocuklarla beraberce dersleri işliyoruz” dedi.

Birleştirilmiş sınıfta eğitim vermenin güç olduğuna yer veren Eser, “Çocuklar aşırı ateşli bulunduğu düşüncesince arada sırada aşırı zorlanıyoruz. Her mevzuya eklenmek istiyorlar. Onların bu biçimde katılımları bizi aşırı bahtiyar ediyor. Herhangi beraberinde problemimiz yok. Buranın yağmurlu beraberinde iklimi var. Yağmur ve balçık bizim düşüncesince aşırı başağrısı oluyor. Özellikle sınıfın temizliği açısından. Eğitim öğretime de yağmurlu, çamurlu havalar demeden bitmeme ediyoruz” biçiminde konuştu.


Öğretmenlerin bekâr olmadıklarını açıklamak neredeyse tamamı okulları görüşme ettiklerini tamlayan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Aygün ise “Köy durumunda hocamız 1 saatlik yoldan geliyor, odunları sırtında taşıyor. Çocuklar düşüncesince soba yakıyor. Çocuklarımızda sunturlu beraberinde coşku ve öğretmenlerini kabullenme var. Zaten eğitimde eğer olmazsa olmazı öğretmen ve öğrencilerin birbirlerini kabullenmesidir. Bu biçimde olursa muvaffakiyet kendiliğinde geliyor. Geçen sene pandemi sürecine karşın alanımızda ast çatı ve internete ulaşım sorunları vardı. Çocuklar engin öğrenimden yoksun kalmışlardı. Ama buna karşın baktığımda ikinci derslik çocuklarımızda doğrudan sadece kıraat ve yemeni sorunu yok. Bu beni başkaca bahtiyar etti. Bu bağlamda öğretmenime yine teşekkürname ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Öğretmeninin onlar düşüncesince soba yaktığını ve öğretmenini aşırı sevdiğini dile getiren talebe Ebrar Ok da, “Öğretmenimiz rastgele devir 1 saatlik yoldan bizim düşüncesince geliyor. Bizim düşüncesince sobayı yakıyor. Öğretmenimi aşırı seviyorum. İyi ki var. İyi ki bu okula geldi. Büyüyünce onun üzere beraberinde öğretmen iktisap etmek istiyorum” dedi.

Mücahit Tarlan-Hakan Okay
 

İLGİLİ HABER
Artvinde zorun öğretmen Rifat Koçak 56 senedir ekip elbisesini ve kravatını çıkartmıyor Artvin’de zorun öğretmen Rifat Koçak 56 senedir ekip elbisesini ve kravatını çıkartmıyor
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?