Dünya

Dünya Kovid-19 tedbirlerini kaldırmaya bitmeme ediyor

Birçok ülke, mütenakıs olaylar ve efdal dölleme payı zımnında Kovid-19 tedbirlerini büsbütün kaldırırken, bir bölümü çelimsiz devir süresince kaldırmaya hazırlanır ve ya ehemmiyetli seviyede gevşetiyor.

Dünya Kovid-19 tedbirlerini kaldırmaya bitmeme ediyor
24-02-2022 10:36
Brüksel

İngiltere, "kişisel sorumluluk" sürecine geçerken, zaman Kovid-19 testi artı çıkan insanların menfaatlerini abstraksiyon etmesine müteveccih yasalı zorunluluğun kaldırılmasıyla ülkede topu topu engellemeler sona erecek. Ülkede Kovid-19 testi artı çıkanların evde kalmaları ve gayrı kişilerle temastan kaçınmaları "tavsiye" namına kalmaya bitmeme edecek.

İsveç, Norveç, Danimarka da sırf tedbirleri kaldırdı. Finlandiya'nın da 1 Mart'ta gayrı İskandinav ülkelerine alınması planlanıyor.

Bazı devletler tedbirlerin bir tarafını kaldırdı

Fransa'da hars ve spor etkinliklerindeki insan sayısı sınırlandırılması, evden düzentileme ve belirgin bölgelerde peçe müstear zorunluluğu kalktı. Gece kulüpleri baştan açıldı, konserlerin baştan düzenlenmesine müsaade verildi. Kapalı bölgelerde peçe istimal zorunluluğu bitmeme ediyor. 28 Şubat'tan itibaren de Kovid-19 aşılama kartının uygulanmış olduğu gizli bölgelerde peçe kullanması mecburi olmayacak.

İtalya'da belirgin havada neşeli olmamak koşuluyla peçe kullanması ıztırar olmaktan çıkarıldı, disko ve geceleyin kulüpleri baştan açıldı. 3. düze Kovid-19 aşısını olanlar yahut minimum 2 düze aşılama hesabına Kovid-19 geçirip iyileşenler, değme ayrışık kısıtlamadan affedilmiş tutuluyor. Kapalı mekanlarda ve şişman taşımada FFP2 peçe istimal zorunluluğu ve içtimai ameliyat ile restoranlara girişlerde Kovid-19 aşısı ve rahatsızlığı atlatanların realizasyon edebildiği "Süper Yeşil Geçiş" vesikası şartı ise bitmeme ediyor.

İsviçre'de restoran, kafe, kültürel etkinliklerin yapıldığı ve gayrı gizli mekanlara girişlerde Kovid-19 aşılama sertifikası teşhir zorunluluğu kaldırıldı. Ayrıca iş bölgeleri özellikle iktisap etmek neredeyse dinleti alanı, alım satım merkezi ve okullarda peçe müstear zorunluluğu sonlandırıldı. Devam fail tedbirler ortada şişman transfer araçlarında peçe müstear ve Kovid-19 testi artı çıkanlar düşüncesince 5 çağ karantina kuralı toprak alıyor.

Yunanistan'da canlılık mekanlarında ayakta alıcı kabulüne müteveccih haram kaldırıldı. Açık havada peçe müstear zorunluluğunun sürdüğü ülkede, marketlerde ve şişman taşımada KN95 yahut FFP2 tipi hususi korumalı peçe zorunluluğu sürüyor.

İspanya'da belirgin bölgede peçe istimal zorunluluğu kaldırıldı. Devam fail tedbirler ortada ise gizli alanlarda, şişman transfer araçlarında peçe müstear zorunluluğu ve şişman kapasiteli fuar, dinleti sahalarına girişlerde aşılama sertifikası teşhir zorunluluğu uygulanıyor.

Hollanda'da hars sektörü, kafe ve restoranlarda ziyaretçi sayısı doyumsuz oldu, çakılı habitat yerleri, peçe müstear ve 1,5 mt. içtimai ara şartı sona erdi. Yarın bakımından geceleyin hayatı, canlılık sektörü, festivaller ve etkinlikler de karışma iktisap etmek neredeyse değme yerde açım ve kapanış sayaç sınırı kaldırılacak. 500 insana denli kapasiteli gizli mekanlarda, Kovid-19 vesikası teşhir şartı kalkacak. Toplu transfer araçlarıyla hava meydanı ve tayyare seyahatlerinde peçe şartı bitmeme ediyor.

Avusturya'da gücük ay başlangıcında aşılama iktisap etmek mecburi bir duruma getirilmişti. Tedbirler yürürlükte olmaya bitmeme ediyor fakat 5 Mart'ta çoğunun kaldırılması bekleniyor. Buna göre, hastane, nemli bakımevleri haricinde artan eksiksiz gizli alanlara girişte meri rahatsızlığı geçirmiş olma ve sınav zorunluluğu bundan sonra aranmayacak. Market, eczane, postane neredeyse alanların beraberinde şişman transfer ve hastaneler haricinde peçe zorunluluğu uygulanmayacak. Gece görev verici canlılık bölgeleri baştan açılacak.

Bulgaristan'da da topu topu tedbirler bitmeme ediyor. Kapalı bölgelerde peçe kullanması dışındakiler 20 Mart'ta kaldırılacak.

Slovenya, gizli bölgelerde peçe kullanılması aut topu topu müstevli tedbirlerini yürürlükten kaldırdı.

Polonya'da tedbirler devam ediyor fakat 1 Mart'tan itibaren gizli bölgelerde peçe zorunluluğu ve enfekte olanların 7 çağ süresince karantinada kalmaları şartı haricindeki topu topu engellemeler kaldırılacak.

Karadağ'da gizli bölgelerde peçe zorunlu, belirgin bölgede 2 mt. içtimai ara sağlanamayan hallerde peçe zorunluluğu sürüyor.

ABD'de doğrudan topu topu eyaletlerde gizli alanlardaki peçe ve aşılama kartı teşhir zorunluluğu kaldırıldı. Bazı eyaletlerde okul, şifahane ve şişman transfer araçları neredeyse yerlerde peçe kullanması zorunluluğu ise bitmeme ediyor.

İsrail'de alım satım merkezlerine, şimendifer istasyonlarına, havalimanlarına geçişlerde beğenilen "yeşil geçiş" adlı Kovid-19 vesikası teşhir zorunluluğu kaldırıldı. Kapalı bölgelerde peçe zorunluluğu ise sürüyor.

Mısır'da Kovid-19 testi artı çıkmasına karşın rastgele bir belirti göstermeyen hastalarda karantina süresinin 5 güne, ölçülü kurda Kovid-19 semptomlarının görüldüğü hastalarda ise akıbet 3 günde erdemli biberli olmaması şartıyla 10 güne düşürülmüş olduğu duyuruldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?