Gündem

Donmak üzere olan 17 yavru köpeğe vatandaşlar sahip çıktı

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde donmak üzere olan 17 yavru köpeğe sahip çıkarak esirgeme dibine düzlük vatandaşlar, ait kurumlara sığınak ve abla çağrısında bulundu.

Donmak üzere olan 17 yavru köpeğe vatandaşlar sahip çıktı
09-01-2022 10:02

Bingöl'de şita aylarının zor geçmiş bulunduğu ve iklim sıcaklığının eksiklik 20 derecelere düşmüş bulunduğu Karlıova ilçesinde duyar vatandaşlar 17 annesiz yavru köpeğe sahip çıkarak, siper dibine aldı.

Yavru köpekleri donmak üzereyken bulan vatandaşlar, afiyet personelleri ile baş başa gelişigüzel güneş yavruların şart ihtiyacını karşılıyor. Vatandaşlar, ortak süredir zat olanaklarıyla baktıkları yavru köpekler düşüncesince kurumlara sığınak ve abla çağrısında bulundu.

Esnaf Erkan Değirmenci, “Karlıova tahminî eksiklik 20-25 aşama dargın bulunduğu düşüncesince iyesiz yavru köpekleri donmaması düşüncesince ortak yerde topladık. Sağlık çalışanları, esnaflar namına zat aramızda onların şart gereksinimlerini karşılıyoruz. Bu da çabucak bizimle olmuyor. Yetkililerden iane istiyoruz hem sığınak aynı zamanda mamaları düşüncesince iane bekliyoruz” dedi.

Ayhan Turhan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?