Gündem

Doktor ve hemşireler bu kez hayat kurtarmak düşüncesince kan bağışı yaptı

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü ile Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde işyar etibba ve afiyet çalışanları, Ramazan ayında kan stoklarının azalması dolayısıyla kan bağışında bulundu.

Doktor ve hemşireler bu kez hayat kurtarmak düşüncesince kan bağışı yaptı
29-04-2022 18:03

Ramazan ayında kan stoklarının azalması üstüne Türkiye genelinde başlatılan ‘kan bağışı' kampanyasına Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü ile Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde memur etibba ve keyif personelleri dayanak noktası verdi.

Sahura denli kan bağışında bulundular

İftar daha sonra süregelen ve sahura denli Kızılay Kan Bağışı Merkezinde bitmeme fail kampanyada Kızılay görevlileri kabilinden müracaatta mevcut doktorlar, hemşireler, yönetimsel bölümlerde çalışanlardan bağış alındı. Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu da Ramazan ayında mütenakıs kan bağışına korumak ve vatandaşları kan vermeye çağırma buyurmak düşüncesince Türk Kızılay'a kan bağışı yaptı.

"Kan bağışına topu topu vatandaşlarımızı çağırma ediyoruz”

Kampanyadaki amaçlarının Ramazan ayında mütenakıs kan bağışına nazarıitibar döşemek bulunduğunu kaydeden Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, “İftardan sonradan da açıkça bulunan kan bankasını ifşa buyurmak namına müşterek farkındalık tekvin etmek düşüncesince keyif çalışanlarımız ile bu arada geldik ve burada müşterek kan bağışı kampanyası yaptık. Tüm vatandaşlarımızı da Kızılay'a kan bağışı hazırlamaya çağırma ediyoruz. Kan acele müşterek gerekseme değil daim müşterek ihtiyaçtır. Birçok şişman ameliyatta kana gerekseme var. Bir birim kan minimum 3 ferdin hayatını değiştirebiliyor. Bu bakımdan da daim müşterek gerekseme olması hasebiyle kan bağışına topu topu vatandaşlarımızı çağırma ediyoruz” dedi.

"Kan hayat kurtarıyor

Kanın hayat kurtardığını tamlayan Dr. Kutlu, “Büyük ameliyatlar olsun, gayrı bağlam olsun bunlarda kana gerekseme baş döndürücü fazla. Ve hayat kurtarıyor. Yeni doğandan 80 yaşına denli devir hin birtakım hastalıklarda kan gereksinimi olmakta. Yeni doğanların kan uyuşmazlıklarında da kan değişim yapmak sağlanarak yaşanması sağlanıyor. Büyük ameliyatlarda da 6-8 birim kana gerekseme olmakta. Gerçekten kanın yerini apayrı müşterek sermaye ile dolduramayacağımız müşterek dirim bilimsel ürün. Sadece kan değil, gayrı kan ürünleri ile bu arada de gayrı hastalıklarda tedavimizde kullanmaktayız. Gerçekten hayati, acele değil daim gerekseme bulunan müşterek verim bulunduğunu vurgulamak istiyorum” diyerek konuştu.

Özgür Kaya

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?