Spor

Demir Grup Sivasspor - Galatasaray maçının ardından

Galatasaray Yardımcı Antrenörü Selçuk İnan, 'Muslera'nın pozisyonunda topçu sağlığı önemliydi. Hakemler anca ölçüm etti. Muslera yerdeyken golü yedik. Durdurması gerekirdi' dedi. Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise 'Bu golden kazandığımız düşünce

Demir Grup Sivasspor - Galatasaray maçının ardından
13-12-2021 22:37
Galatasaray Yardımcı Antrenörü Selçuk İnan, "Muslera'nın pozisyonunda topçu sağlığı önemliydi. Hakemler anca ölçüm etti. Muslera yerdeyken golü yedik. Durdurması gerekirdi" dedi. Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise "Bu golden kazandığımız düşüncesince üzgünüm ancak oyunun sıcaklığı ile futbolcularımızın o an düşünülerek yaptığını zannetmiyorum. Yatabare hepsi taca atsa birlikte obje demezdim" dedi.

1-0 sona aziz karşılaşmanın ardından Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve Galatasaray Yardımcı Antrenörü Selçuk İnan açıklamalarda bulundu. Galatasaray Yardımcı Antrenörü Selçuk İnan, kaybettikleri düşüncesince ümitsiz olduklarını belirtti. Golü yedikleri pozisyonda Muslera'nın sakatlandığını tamlayan İnan, "Az evvela Fernando Muslera ile konuştuk, vaziyeti az buçuk ağır gözüküyor ancak editör şu an açık birlikte obje beyan etmek akıllıcasına değil. Yarın kontrollerinden sonradan inşallah ağır birlikte obje çıkmaz. Ama Fernando sakatlandığı düşüncesince de aşırı üzgünüz. O konuma doğacak olursak; düpedüz maçtan sonradan ihtimal de birlikte yetkilinin bu mevzuda bizi aydınlatması isterim. Çünkü sportmen sağlığı aşırı ehemmiyetli diyorlar. Maçın zarfında de bunu yaşadık. Bir adet aşırı ehemmiyetli birlikte konuma girecekken yargıcı oyunu durdurdu ve 'sporcu sağlığı bizim düşüncesince hâlâ önemli' dedi. Bence aşırı akıllıcasına söyledi. Ama Muslera'nın pozisyonunda da sportmen sağlığı önemliydi. Belki hakeme onu uyarmak lazım. Dediğim kabil hakem, anca ölçüm etti. Genelde elhak sonuç haftalarda hakemlerin damıtma hakları aleyhimize oluyor. Muslera yerdeyken golü yedik. Aslında maçı durdurması gerekiyordu yerdeki kaleciydi. Neden bulunduğunu bilmem ego de sizin kabil iptila ediyorum. Bizi aydınlatırlarsa bahtiyar oluruz" dedi.

Avrupa'daki başarıya karşın ligde sonuç 5 maçtan kazanamamalarıyla ilgilendiren istifham üzerinde İnan, "Avrupa'daki maçlar havadan değil. Onların konsantresi aşırı yukarı düzeye çıkabiliyor. Biz de futbolcuyduk, bu cins maçları aşırı oynadık. Aslında bunun çözümlerini arayıp bulmaya çalışıyoruz. Oyuncular aşırı genç. Onları yukarıya çekmeye çalışıyoruz. Kazanılan ehemmiyetli birlikte zaferden sonradan ligin aşırı ehemmiyetli bulunduğunu söylemeye çalışıyoruz. Ama en sonunda oyuncunun özlük yaşamı ve bakışı da var. Böyle maçlardan sonradan gerek istemez az buçuk gevşeklik olabiliyor. Bugün de esasta hakeza birlikte maç oynadık. Oyunun hakimi esasta bizdik. Ama düpedüz istediğimiz pozisyonları yakalayamadık. Daha saldırgan ve hâlâ arzulu olabilirdik. Ama bunları tamamen gerçekleştiremedik" niteleyerek konuştu.

Galatasaray'ın ligdeki bökelik şansının bitmeme yazar etmediği sorusu üzerine, "Galatasaray'ın bulunduğu gelişigüzel yerde imge vardır. Matematiksel kendisine bitmedikçe bunu kovalamaya bitmeme edeceğiz. Gerçekçi edinmek icabında işimiz havadan değil. Ama sonuna derece bunu kovalayıp bitmeme edeceğiz" dedi.

Transfer gereksinimi olabileceğini, buna fen astronomi ve yönetimin değişmeyen vereceğini tamlayan İnan, "Çalışmalar yapıyor, deniyoruz, ara sıra ne derece çalışsanız da elinizden birlikte obje gelmiyor. Bu fasıl hakeza bitmeme edecek değil. Oyuncularımız gelişecek ve değişimler de olacaktır" ifadelerini kullandı.

ÇALIMBAY: MUSLERA'NIN SAKATLANMASINA ÜZÜLDÜM

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise "Maçtan eski dü haftadır hakkıyla dobra galibiyetler alıyorduk. Galibiyetlerimizin tek tanesi şansa değildi. Alanya ve Hatay maçı da aşırı dobra oynayarak kazandığımız birlikte maçtı. Bunu bitmeme ettirmemiz gerekiyordu. Galatasaray ekibi hakkıyla aşırı birinci sınıf birlikte takım. Bundan eski Galatasaray kabil değil. Çok hâlâ disiplinli birlikte takım. Bunu elhak Avrupa kupalarında da gösterdiler. Zor birlikte maç oynayacağımız belliydi. Aynısı oldu. Ama tığ maçın başından sonuna derece disiplini bozmamaya çalıştık ve bozmadık da. İyi birlikte maç bitirdiğimizi düşünüyorum. Tabi ki üzüldüğümüz obje de Muslera’nın sakatlanması oldu. Sakatlanmasına hakkıyla aşırı üzüldük. Ama dediğimiz kabil yengi düşüncesince ne gerekiyorsa hazırlamaya çalıştık. Kafamızda beraberliğe oynama kabil yahut bambaşka birlikte fikir yoktu. Bizim düşüncesince aşırı önemliydi ve de dobra birlikte galibiyete ihtiyacımız vardı. Tabi ki galip geldiğimiz düşüncesince mutluyuz. Sadece bu gol pozisyonun da Muslera’nın sakatlanmasına hakkıyla üzgünüm. Böyle olmasını istemezdim ancak takımın mücadelesinden, oyuna asılmasından, dilek ve istediğinden aşırı memnunum. İnşallah bunu da eskiden yarının sonuna derece bitmeme ettirmemiz gerekiyor. Hatta adına çıkmamız gerekiyor. Yaptığımız en iri hatalardan birlikte tanesi de sonuç paslarımızı maatteessüf dobra veremedik. Onları dobra değerlendirebilseydik, ihtimal maçı hâlâ şen birlikte şekilde kazanabilirdik" dedi.

"BEŞİKTAŞ'LA GÖRÜŞMEM YOK"

Beşiktaş ile isminin anılması ve Sivasspor'daki sözleşmesinde hususi birlikte husus bulunup olmadığı mevzusundaki birlikte istifham üzerine, "Bura onun noktayı değil. Ona birlikte tomar yanıt hasretmek istemiyorum zira kulüple benim aramda bulunan birlikte şey. Sivasspor'la ulan birlikte şey. Onu mukaveleye falanca koymadım zaten. Yeri değil. Şu anda benim Beşiktaş ile resmi birlikte görüşmem banko yok. Olursa, gelirse bakar, ona gereğince konuşuruz. Benim şu ortamda birlikte obje söylemem beklenir değil. Çünkü Beşiktaş benim ayak hepsi hayatımın geçmiş bulunduğu birlikte yer. Sadece orda başladım, orda bıraktım. Ama Sivas da benim doğup büyüdüğüm yer. İkisi de benim düşüncesince aşırı birlikte tomar önemli. En dobra obje her neyse onu yaparız" niteleyerek konuştu.

"BÖYLE BİR GOLDEN GALİP GELDİĞİMİZ İÇİN ÜZGÜNÜM"

Atılan golde Muslera'nın sakatlanması sorusu üzerinde de "Olayı ego evvela görmedim. 3'ü çabucak çarpıştılar zannettim. Sonra seyrettiğimde Muslera ile Luyindama birbirine çarpmış. Özellikle de Muslera aracısız vurdu. Yatabere arkasına bakmadı, topla bitmeme etti. Topu döndü, aldı, Faycal'a verdi. O da attı. O oyunun sıcaklığından çevre olabilir. Ama buna benzeşim birlikte Beşiktaş, Giresun maçı var. Öyle birlikte vaziyet olsaydı banko benimseme etmezdim. Orda da ego arkadaşımın düşünülerek yaptığını zannetmiyorum ancak Mert'in sakatlanmasıyla Muslera'nın sakatlanması bambaşka. Bu pozisyonda Muslera ile Luyindama çarpışıp Yatabere gereksiz kaleye de atabilirdi. Birbirleriyle çarpıştıkları için. Ama Muslera on paralık birlikte obje yokken düştü, ayağına birlikte obje beli Allah korusun ancak o devir editör ki bunu benimseme etmemiz beklenir değil. Ama ego gene de üzgünüm, hakeza birlikte golden galip geldiğimiz düşüncesince hakkıyla üzgünüm. Fatih hocayı gördüm, ona da söyledim ümitsiz olduğumu. Selçuk ve Necati hocaya da söyledim. Çok üzünüz. Kusura bakmayın dedik ancak yapılacak birlikte obje yok. Ben Yatabere'nin düşünülerek yaptığın banko inanmıyorum. Yatabare görüp de hepsi taca atsa on paralık birlikte obje demem" açıklamasında bulundu.

Maç sonrası kulübün Muslera'nın sakatlandığı hatırat yayınlayan maç sonu paylaşımıyla ilgilendiren de, "Ben onu görür görmez sinirlendim. O olmaması gerekiyordu. Hemen kaldırdık, on paralık birlikte dava olmadı. O anda yengi sevincini tefriş etmek istemiş arkadaş, Muslera'yı değil. Ama Muslera da olmuş. İyi birlikte obje değil editör ki ancak bana geldi elden kaldırın dedim. İyi birlikte obje değildi o. Kendisini aşırı ölçüm ettiğim birlikte aktör Muslera. Daha evvela de birlikte kusur yaşamıştı. O sakatlığında da aşırı üzülmüştüm. Ama söylenecek birlikte obje yok" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?