Spor

Dağcı Tunç Fındık: Doğu Anadolu'nun potansiyeli değerlendirilmeli

Ünlü Türk dağcı Tunç Fındık, Doğu Anadolu Bölgesi'nin coğrafi yapısı bakımından huy sporlarına sonuç aşama makul bulunduğunu ve bu potansiyelin değerlendirilmesi icap ettiğini söyledi.

Dağcı Tunç Fındık: Doğu Anadolu'nun potansiyeli değerlendirilmeli
20-01-2022 16:07
Erzurum

Dünyada 8 bin metreyi aşan 14 dağın 13'üne tırmanan ve Everest Dağı'na dü kez çıkan geçmiş Türk olma özelliği ile dikkati çekici Fındık, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilkin şita aylarında buz tırmanışı gerçekleştirmek talip sporcular düşüncesince ehemmiyetli birlikte meydan bulunduğunu dile getiren Fındık, "Bölgenin tümü, aşırı şişman birlikte dağlık coğrafyaya ehil olmanın verdiği avantajla nice tabiat sporuna herhangi birlikte sezon uygun. Tabii ki bu potansiyelin 10'da birisi üstelik değerlendirilmiyor. Sadece üzerinin tozu münfail durumda. Kışın buz tırmanışı, dolaşma kayağı, kayaklı turlar, efdal dağlara tırmanışlar var. Burası Ağrı Dağı, Kaçkar Dağı ve Palandöken kabilinden ehemmiyetli dağların bulunduğu birlikte bölge. Bölgede emniyetsiz güzellikte zirveler var. Özellikle ski ve alışılmış dağcılık düşüncesince aşırı dobra birlikte bölge. Hakikaten yaz şita şişman birlikte gizil mevcut." niteleyerek konuştu.

"Yaz ve şita tırmanış yapılacak nice semt var"

Bölgede yaz ve şita yapılabilecek aktivitelerden bahseden Fındık, şunları kaydetti:

"Doğu Anadolu'da gökçe edebiyat da yaz tırmanışları, kayaç tırmanışları yapılabilecek nice semt mevcut. Hepsi altın fakat benim de sevdiğim buz tırmanışı anlamında, hakkıyla şimdi keşfedilecek ve yapılabilecek aşırı bilinçlilik var. Palandöken'deki bireşimli buz duvarında arkadaşlarımız aşırı şişman ihya yapmayı planlıyor. Bunu da geçenlerde göreceğiz. Burada Uluslararası Tırmanış ve Dağcılık Federasyonunun kabilinden birlikte konkur düzenlenecek."

Dağcılığın haricinde şelalelerin de semt düşüncesince önemine ayraç fail Fındık, "Doğu Anadolu Bölgesi'nin potansiyeli aşırı yüksek. Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Kars'ta hem kayaç tırmanışı aynı zamanda camit şelalelerde tırmanış açısından, benim ömrüm süresince bitiremeyeceğim derece iş var." değerlendirmesinde bulundu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?