Yaşam

Çocukların manzara dünyası mimar adaylarınca köy okullarının duvarlarına yansıtılıyor

Düzce'de yaşama geçirilen plan kapsamında gönüllü gençler ve mimar adayları, köy okullarındaki evlatların düşlerini süsleyici figürleri okul bahçesine ve duvarlarına çizerek onlara rengarenk birlikte müstevi sunuyor.

Çocukların manzara dünyası mimar adaylarınca köy okullarının duvarlarına yansıtılıyor
13-11-2021 12:28
Düzce

Köy okullarında terbiye bilimi bilimi gören evlatların manzara dünyasını imar etmek ve ortamlarını renklendirmek gibi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Düzce Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Topluluğunca "Renkli Bahçeler Gülümseyen Yüzler" projesi uygulamaya başlandı.

Proje kapsamında gönüllü gençler ve mimar adaylarından oluşan 30 nefis grup, köy okullarını renklendirmek düşüncesince ellerine fırçaları aldı.

Merkez ilçeye ilişkin Eskimengencik köyündeki ilkokulda işe koyulan ekip, evlatların hayallerindeki cibilliyet ve figürleri okulun bahçesine ve duvarına çizerek hem onların ruh bilimi gelişimine yardım sağlamaktadır bununla beraber terbiye bilimi bilimi gördükleri ortamı güzelleştiriyor.

Çalışmalarını sürdüren ekip, dü okulu elan renklendirecek.

"Okulumuzun bahçesini ve duvarlarını renklendirdik"

Düzce Gençlik Merkezi önderi Ahmet Yılmaz, AA muhabirine, evlatların manzara dünyasını imar etmek istediklerini söyledi.

Eskimengencik İlkokulunda çalışmalara başladıklarını, gönüllü gençlerin de kendilerine araştırma görevlisi bulunduğunu özetleyen Yılmaz şu şekilde bitmeme etti:

"Projemizin amacı, köy okullarımızdaki öğrencilerimizin manzara dünyasını geliştirmek. Bu okulumuzun arkası sıra dü okulumuzu elan renklendireceğiz. Bu sayede ortak farkındalık emek vermesi yaptık. Gençlik Merkezi gönüllülerimiz ve Mimarlık ve Tasarım Topluluğundaki gençlerimizin de katılımıyla 30 nefis ortak takım oluşturduk. 3 günce ortak çalışmanın arkası sıra ortaya dobra çizimler çıkardık. İnşallah bu projeyle öğrencilerimizi kıvançlı etmişizdir. Okuldaki çocuklardan da dayanak aldık. Onlar da kişi manzara dünyalarını katmaya çalıştı. Buradaki maksadımız ortak içtimai düzentileme ve unutulmaya beniz tutmuş oyunları ortaya çıkarmak. Çocuklarımızın hem geçmişini unutmamaları düşüncesince bununla beraber geleceklerine istikamet vermeleri namına düzentileme yaptık." niteleyerek konuştu.

Düzce Üniversitesi Mimarlık Bölümü talebesi Nurefşan Arslan da dostlarıyla plan düşüncesince iri mesai harcadıklarını kaydetti.

Arslan, ufaklıklara müteveccih ortak projede toprak almaktan duyduğu memnuniyeti tabir ederek, "Çocukların manzara dünyasını imar etmek düşüncesince muhtelif çizimler yaptık. Aynı sürede onların fiziki gelişmeleri düşüncesince bostan zeminine parkur ve dubara alanları çizdik. Geleceğin mimarları şekilde ufaklıklara kip kazanmak ve kâr sağlayacak icraat hazırlamaya çalışıyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?