Yaşam

Cıbıltepe'de sömestir tatili yoğunluğu turizmcilerin yüzünü güldürdü

Sarıkamış Kayak Otelleri Derneği Başkanı Halit Taş, "Gerçekten iyi ortak kar yağışı oldu, bu da hem bizim hem misafirlerimizin isteğiydi. Kayak merkezimizin yoğunluğu oldukça güzel, turizmciler adına bundan mutluyuz." dedi.

Cıbıltepe'de sömestir tatili yoğunluğu turizmcilerin yüzünü güldürdü
25-01-2022 12:21
Kars

Türkiye'nin şita turizminin projektör yıldızı durumuna gelen, billur eş ve katıksız güzellikleriyle öne çıkan Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki doluluk payı sömestir tatilinde yüzdelik 90'a ulaştı.

İl merkezine 54, Sarıkamış ilçesine ise 2 kilometre uzaklıkta mevcut ski merkezinde, 2 bin 900 döşek kapasiteli 3'ü 5 duru 8 otelin yanında aşırı sayıda apart otel bulunuyor.

Sarıkamış ilçesindeki 2 bin 634 rakımlı sarıçam ormanları arasında, levent boylu ve seçenek ski pistleriyle turistlerin yol uğrağı noktayı bulunan ski merkezini sömestir tatilinde yeğleme fail kayakseverler, ski ve snowboard yaparak kızakla kaymanın keyfini yaşıyor.

Alp disiplini ve şimal disiplini ski uygulamaları ile ski safari ve kızaklı gezilerin de yapılabildiği ski merkezine gelenler, snowboard sporu düşüncesince müstahzar pistlerde de kayıyor.

Kar kalınlığının 2 metreye eriştiği Cıbıltepe'yi sömestir tatilinde görüşme fail domestik ve ecnebi misafirler, billur kar üzerinde, sarıçam ormanları ortada mevcut levent boylu ski pistlerinde matrak anlamış olur yaşıyor.

5 telesiyej ile hep uzunlukları 33 kilometreyi bulan 10 slalom pistle konuklarına misyon verici ski merkezinde sömestir tatilinde doluluk payı yüzdelik 90'a ulaştı.

Sarıkamış Kayak Otelleri Derneği Başkanı Halit Taş, AA muhabirine, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde akıbet günlerde çarpıcı bulunan kar yağışıyla Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki kar düzeyinin şimdi elleme bir hale geldiğini söyledi.

Turizmciler yerine buna sevindiklerini dile getiren Taş, "Gerçekten dobra ortak kar yağışı oldu, bu da hem bizim hem misafirlerimizin isteğiydi. Kayak merkezimizin yoğunluğu epey bir güzel, turizmciler yerine bundan mutluyuz." dedi.

"Sarıkamış'ta ski karşılayıcı apayrı ski merkezine gitmiyor"

Halit Taş, dünyanın en elleme ski merkezlerinden birine eş olduklarını tabir ederek, "Şunu tez ediyoruz; Sarıkamış Kayak Merkezi'ne gelip bu deneyimi muammer misafirlerimiz ortak şimdi apayrı yere gitmiyor, Sarıkamış vazgeçilmezleri oluyor. Otellerdeki yoğunluktan iyice mutluyuz." niteleyerek konuştu.

Tesislerde Kovid-19 dolayısıyla muktezi tedbirlerin alındığını tamlayan Taş, şunları kaydetti:

"Aşıların yaygınlaşmasıyla zaman şimdi şen geçiyor, gine asayiş önlemlerimiz en fevk düzeyde, personel yada değini dair her insanın anahtar rahatlığıyla gelip ski merkezinde tatillerini geçirmelerini istiyoruz. İnşallah ilerleyici senelerde bu bulanıklık derece derece artar. Şu anda tesislerimiz pandemi şartları dolayısıyla mükemmel sığa değil, yüzdelik 80-90 yöresinde ortak dolulukla mevcut zira içtimai resmiyet açısından misafirlerimize muktezi şartları iletmek durumundayız."

Cıbıltepe'ye dip istem var

Kayak merkezinde misyon verici otelin umumi müdürü Kemal Sönmez de Sarıkamış'taki ski merkezinde sömestr yoğunluğu bulunduğunu belirterek, "Bölgedeki otel ve tesislerin doluluk oranları epey bir iyi. Sömestir sonrası da ayrımsız doluluk bitmeme edecek, bu yıl aşırı dip ortak istem var. Mekanik tesislerimiz, ski pistimiz aşırı güzel, kifayetli kar var, ilerleyici günlerde kar yağmaya bitmeme edecek. Kayak severler alanımızı bu nedenle yeğleme ediyor. Sarıçam ormanlarının içinde ski gerçekleştirmek doğrusu aşırı iri zevk. Bölgeye mevrut ortak şimdi gidemiyor." halinde konuştu.

Sönmez, laflarını şöyleki tamamladı:

"Sarıkamış'ın billur eş tek tarafa benzemez zira Alpler'deki o billur kar devletimizde elden Sarıkamış'ta var, bunu kayakçılar aşırı elleme biliyor. Bölgemizin ortak öteki özelliği, çamlar arasındaki pistlerimiz aşırı uzun. Diğer yerlere kıyasla burada çığ tehlikesi yok. Sarıkamış'ta ağmak hem kayakçılar hem snowbordcular düşüncesince aşırı iri zevk. Geçen yıl april ayında sezonu kapattık, bu yıl de anca gözüküyor, bundan böyle 15-20 Mart sonrasına da rezervasyonlar kaymaya başladı."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?