Dünya

Cansuyu, Tanzanya'da 20 su kuyusu açtı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Tanzanya'nın yağışsız bölgelerinde açmış olduğu 20 su kuyusu ile 17 bin ferdin parlak su ihtiyacını karşıladı.

Cansuyu, Tanzanya'da 20 su kuyusu açtı
04-10-2021 17:00
İstanbul

23 ayrımlı bölgede iane organizasyonu düzenleyen Cansuyu, ‘Su Kuyusu Projesi’ ile Doğu Afrika ülkesi Tanzanya’nın Darüsselam şehrine 3 sayaç mesafede mevcut Kisemvuli, Vikindu ve Muandege bölgelerine su ulaştırdı.

'Canlı Hayvan Dağıtım Projesi'ni de sürdüren Cansuyu Derneği, plan kapsamında 200 keçiyi Tanzanya'da Handeni branşında canlı gerekseme sahibi ailelere dağıttı.

Cansuyu Dış İlişkiler Koordinatörü Bilal Değirmenci, milyonlarca insanın içme suyu düşüncesince gelişigüzel gündüz kilometrelerce kez yürümüş olduğu Afrika'da su kuyusu açmaya bitmeme edeceklerini belirtti.

Değirmenci, ak pak suyun evcil halkın yaşamını kolaylaştırmasının beraberinde bölgedeki zirai ve hayvanca faaliyetleri de geliştirdiğini söyledi.

Yapılan yardımların eksikli kişilere düş bulunduğunu dile getiren Değirmenci, hayırhah bağışçıların destekleriyle Afrika'daki kalkınma planlarına bitmeme edeceklerini kaydetti.​​​​​​​

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?