Yaşam

Buz markajcı Gelinkayası Şelalesi tırmanış tutkunlarınca görüşme ediliyor

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesi Ilısu köyünde 35 mt. yüksekliğinde ve 40 mt. genişliğindeki Gelinkayası Şelalesi, kışın da doğaseverleri konuk ediyor.

Buz markajcı Gelinkayası Şelalesi tırmanış tutkunlarınca görüşme ediliyor
08-02-2022 14:45
Aksaray

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesi Ilısu köyünde 35 mt. yüksekliğinde ve 40 mt. genişliğindeki Gelinkayası Şelalesi, kışın da doğaseverleri mihman ediyor.

Aksaray Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) çeşidinden 2021'de meydana gelen plan ile buz ve şelale tırmanış piyasası anons edilen Gelinkayası, camit görüntüsüyle tırmanış tutkunlarının tercihleri ortada arazi alıyor.

AFAD İl Müdürlüğü dağcılık kontrol istirdat ekipleri de buz markajcı şelalede tırmanış gerçekleştirdi. AFAD gönüllüsü ve meraklı dağcı İsmail Demirezen, gazetecilere, yalçın camit şelale tırmanışının belli başlı noktalarda yapıldığını söyledi.

Bu sporda düzenlilik tedbirlerinin şişman ehemmiyet taşıdığını tamlayan Demirezen, muktezi ekipmanla tırmanışı başarıyla tamamladıklarını dile getirdi.

Ilısu Köyü Muhtarı İdris Şimşek ise Ihlara Vadisi'nde arazi düzlük şelalenin turizme kazandırılması düşüncesince ayrışık icraat yapıldığını kaydetti.

Şelalenin tahminî 35 mt. yüksekliğinde bulunduğunu özetleyen Şimşek, "Valilik öncülüğünde AFAD çeşidinden müşterek plan uygulandı. Kameriyeler ve tırmanışla ait uyaran levhalar yapıldı. Gelinkayası Şelalesi, yalçın camit şelale tırmanışı oluşturan sporcuların ve tabiat tutkunlarının seyahat rotası ortada arazi alıyor." dedi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?