Eğitim

Beykent Üniversitesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılına merhaba dedi

Beykent Üniversitesi düzenlediği merasim ile baş başa 2021-2022 Akademik Yılına “merhaba” dedi. Rektör Prof. Dr. Murat Ferman törende yaptığı açım konuşmasında, “Pandemi koşullarına uygun, dört başı mamur önlemlerimizi alarak, gelişigüzel devir bulunduğu üzere öğren

Beykent Üniversitesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılına merhaba dedi
11-10-2021 15:03

Pandemi nedeniyle etraflıca zamandır beniz yüze öğrenime aralık özgülemek yerinde küsurat üniversiteler bundan hakeza toy eğitim-öğretim zamanına başlıyor. Beykent Üniversitesi de öğrencileriyle gine buluşmuş bulunduğu 2021-2022 eğitim-öğretim zamanına düzenlediği merasim ile “merhaba” dedi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile süregelen merasim Rektör Prof. Dr. Murat Ferman'ın açma konuşmasıyla bitmeme etti. Törende başkaca üniversiteye birincilikle yerleşen öğrencilere ödülleri ikram edildi. Bu yılın açma dersini ise İletişim Fakültesi Dijital Oyun Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Eray Dinç, “8. Sanat: Dijital Oyun” başlığı altında verdi.

Prof. Dr. Murat Ferman yaptığı konuşmada pandemi süreciyle beraberce pedagoji bilimi kurumları karşı değerlendirmelerde bulunurken, öğrencilere de güzel olmaları yerine öneriler verdi. Prof. Dr. Ferman gelecek günlerde sürecin nite bitmeme edeceğinin yaşayarak deneyimleneceğini söyleyerek, “Mümkün bulunduğu derece kendimizi dulda dibine borç tecrübeye ve teknolojiye sahibiz. Yüz yüze pedagoji bilimi talim devri de mükemmel da hakeza dönüyoruz. Her devir bulunduğu kabilinden öğrenciyi önceleyen ve mektepli dostu ortak biçimde eğitimimiz başlıyor. Hiçbir şeyin nite gelişeceğine değgin ortak garanti yok. Elimizde olanlarla en iyisini yapmaya, riskleri minimalize etmeye çalışıyoruz. Hayatın gelişigüzel sahasından kolaylaştırıcı, kaliteden ivaz vermeden bitmeme ediyoruz. Hem beniz yüze aynı zamanda online şekilde derslerimiz bitmeme edecek.” dedi.

“Zor senelerde elan da polat edinmek zorundayız”
Öğretmenin yanı esna gelişigüzel devir öğrenmenin de icap bulunduğunu anlatım fail Ferman, “Bizi ayakta markajcı öğretmektir, öğretirken öğrenmeye bitmeme ediyoruz. Daima gailesiz olmak, ileri, kucaklayıcı edinmek zorundayız ve bunu hazırlamaya bitmeme edeceğiz. Zor senelerde elan da polat edinmek zorundayız. 25 bin mektepli ve bine DOĞRU talim görevlisi ile sürdürdüğümüz güzel süreçlerle dayanıklı edinmek zorundayız. Zor senelerde ayakta durduğumuzu göstereceğiz. Umarım öğrencilerle ortak araya geldiğimiz bu ortamlardan ortak elan uzaklaşmayız.” halinde konuştu.

“Kalıcı akıl muvaffakiyet düşüncesince önemli”
Öğrencilerle derslerinde güzel olmaları yerine emare da paylaşan Ferman, “Diploma ortak erek değil anahtar olmalı. Üniversitenin imkânlarını sonuna derece kullanıp, gelişiminize ulama sağlayacak biçimde seneye neşet etmek gereklidir. Yüz yüze yahut online derslere saat harcayacaksınız, mütekâsif şekilde dersi dinleyin, dinlenin, gelişigüzel çağ o günkü derslerin notlarını temize çekin. Nitekim akıl meselesi baş döndürücü önemli. Uykuya geçmeden geçmiş notlarınızı tekrarlamazsanız mihman hafızaya geçmez. Her hafta o aldığınız muhtıra ilkokul dakika bakmanız yeterlidir. Hayatınızı en dişi biçimde geçirmeye bakınız.” niteleyerek hacısı hocası düşüncesince toy pedagoji bilimi talim yılının yararlı olmasını dileyerek laflarına akıbet verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?