Gündem

Balıkesir'de göçü zımnında dü bina boşaltıldı

Balıkesir'in Karesi ilçesinde asliye kazısı mamul arsada oluşan göçü zımnında 2 apartman boşaltma edildi.

Balıkesir'de göçü zımnında dü bina boşaltıldı
27-01-2022 01:55
Balikesir

Atatürk Mahallesi Keçeci Sokak'taki bina inşaatı düşüncesince esas kazısı işlenmiş arsada kazı emek vermesi yapılırken su borusu patladı ve göçü meydana geldi.

Çevredekilerin bilim vermesi dair görüngü adına AFAD, polis, itfaiye aracı aracı ekipleri gönderme edildi.

Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve Balıkesir AFAD İl Müdürü Bayram Şahin de görüngü adına gelmiş olarak araştırmalarda bulundu.

Alınan yer güvenliğinin peşi sıra toprak kaymasının oluştuğu içtima tarafındaki 18 hanenin yaşamış olduğu 2 apartmandaki vatandaşlar, evlerinden boşaltma edildi.

Tahliye edilenler geceyi sakıncasız geçirmeleri düşüncesince kolluk evi ve otellere yerleştirildi.

Alanda yapılacak dolgu çalışmasının peşi sıra apartman sakinlerinin evlerine art döneceği öğrenildi.

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, gazetecilere meydana getirdiği açıklamada, binalarda rastgele bir riskin olmadığını ancak tedbir gayeli vatandaşların boşaltma edildiğini söyledi.

Emniyet güçlerinin sabaha denli alanda nöbette olacağını tamlayan Orkan, "Bir riziko oluşmasın niteleyerek çıkmaz anahtar trafiğine de kapatıldı. Binaların doğalgaz ve elektrikleri de kesildi, şu an düşüncesince alınacak topu topu tedbirleri aldık. En çelimsiz sürede önceki dolguyu yaparak inşallah rastgele bir başağrısı yaşamadan bu hali atlatacağız." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?