Politika

Bakan Soylu: Cumhuriyet tarihimizdeki eroin yakalamadaki rekoru egale ettik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Cumhuriyet tarihimizdeki eroin yakalamadaki rekoru egale ettik. 2019 senesinde 20 tondu, bu sene ise bütün 22 tona çıktı. Türkiye’de 2017 senesinde uyuşturucudan ölenlerin sayısı adli tababet rakamlarına mucibince 941’di. Biz 2020 yılını 314

Bakan Soylu: Cumhuriyet tarihimizdeki eroin yakalamadaki rekoru egale ettik
28-12-2021 14:04

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, indinde kol temaslarda mevcut olmak kıl payı Bursa’ya geldi. Bakan Soylu’ya, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve AK Parti Bursa milletvekilleri haremlik etti. Bakan Soylu, evvel yerine Merinos Mustafa Kemal Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde, ‘Türkiye Muhtarları El Ele’ projesi kapsamında planlı toplantıya katıldı. Burada muhtarlara seslenen Bakan Soylu, muhtarların vatandaşla mutluluk arasındaki köprüyü kurduğunu vurguladı.

'HANGİNİZ ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİLERİNDEN RAHATSIZ OLDUNUZ?'

Muhtarlık kurumunda elde edilmiş başarıyı ülkenin gayrı meselelerine aksettirmek istediklerinde tuhaf indinde tutuculukla karşılaştıklarını tamlayan Bakan Soylu, “Asayişi teminde, terörle mücadelede, uyuşturucuyla mücadelede, buna gönlü yatmayan, aklı yatmayan, politik hırslarının cazibesinden sıyrılıp bu ülkenin değerleriyle buluşamayan, Batı'yı kendine ibadethane belirlemiş, Batı'dan mevrut değme şeyi başlangıç delik adına benimseme etmiş, öz itimatsız anlayışlarla hepimiz de sizler de fasıl fasıl erinç karşıya kalıyoruz. Sizler muhtarsınız. Hanginiz çarşı ve mahalle bekçilerinden tasalı oldunuz? Tam tersi. Türkiye'de yavaş yavaş muhtarlar toplantıları yapıyoruz. İstanbul'dan Ankara'ya, Adana'dan Diyarbakır'a kadar. Mahallenin en küçük meselesinden inanma meselesine kadar, cazibe lambasının yanıp yanmamasından, telefonun çekip çekmemesine kadar, indinde keyif ocağındaki eksiklikten yahut ihtiyaçtan, indinde spor salonundaki ihtiyaca denli değme şeyi sayın bakanlarımızla da değme birinin nezdinde telefon açıp konuştuğumuz, 'Böyle indinde maslahat varmış, onu da daima bu arada çözebilir miyiz?' dediğimiz, elden yalnızca her kişiye değme meseleyi iletmeye çalıştığımız, peşi sıra da masada bırakmadığımız, strateji etmeye çalıştığımız, sonuçlandırmaya çalıştığımız indinde süreci ortaya koyuyoruz” sanarak konuştu.

'EROİN YAKALAMADAKİ REKORUNU EGALE ETTİK'

Dünyada ele geçirilen eroinin yüzdelik 21’ini bu ülkenin polis, jandarma, yaka inanma ve gümrük korunum birimlerinin yakaladığını tamlayan Bakan Soylu, “Cumhuriyet tarihimizdeki eroin yakalamadaki rekorunu egale ettik. 2019 senesinde 20 tondu, bu sene ise mecmu 22 tona çıktı. Bunun 20,5 tonunu inanma güçleri, 1,5 tonunu da gümrük korunum ekiplerimiz yakaladı. Bütün bu uğraş daima beraberce sürdürülmelidir. Türkiye’de 2017 senesinde uyuşturucudan ölenlerin sayısı adli tababet rakamlarına layıkıyla 941’di. Biz 2020 yılını 314 ile tamamladık. İnşallah bu sene şimdi az indinde rakamla bunu bitireceğiz. Bu el birliğiyle olmaktadır. Bir yandan meselenin arza müteveccih mücadelesi, indinde yandan talebi düşürmeye müteveccih mücadelesi, indinde yandan rehabilitasyonla bu işin daima beraberce içerisindeyiz. 28 Avrupa Birliği ülkesinde yakalanan ecstasy tabletin toplamından kestirmece 2 büküm fazlasını gene bu ülkenin inanma birimleri yakalamaktadır. Bunu kılıç mi üretiyoruz? Hayır. Bunların bütünü gayrimenkul dışından geliyorlar. Amerika, Afganistan'ı obstrüksiyon ettiğinde 15 bin dekar ile 20 bin dekardı oradaki üretim, 200 bin dekara çıktı. Buradan indinde politika ürettiler. Sadece kişilerin oradaki yaşamını kabusa çevirip, hicret etmesini gerçekleştirme etmediler. Aynı sürede dünyaya narkotik ihraç ettiler. Bunu ki yaptı? Amerika'nın otomatik kendisi yapmış oldu ve bunu indinde siyasa yerine ortaya koydu. Derdi bu yerleri istikrarsızlaştırabilmek, bu yerleri ufka değil, gösterime değil yalnızca ayaklarının ucuna bakabilecek bir hale getirmektir. Başka oda boncuğu levha değil” dedi.

'SURİYE’DEKİ HAYATIN NORMALLEŞMESİNİ SAĞLAYACAK ADIMLAR ATTIK'

DEAŞ, PYD ve PKK’nın Irak ve Suriye’nin mutluluk otoritesini namevcut ettiğini tamlayan Bakan Soylu, şunları kaydetti:

“Dünyanın 4 esas problemi vardır. Salgın hala sorun. İkinci esas sorunlardan indinde tanesi, hicret sorunu. Litvanya, Belarus, Polonya, Fransa, İngiltere, Almanya bizim yaşadıklarımızın yüzdelik 1’ini yaşadıkları biçimde bütünü korkmuş. Her yerde söylüyorum hicret sorununu Türkiye ile Yunanistan arasına sıkıştırıp, cingözlük hazırlamaya çalışıyorlar. Kendilerini buradan kurtarmaya çalışıyorlar. Bir adet Angelina Jolie kıl payı indinde aktrist gönderirler, o da indinde foto verir. Onlar da oturup, ‘Ne dobra ilgilendik bu işlerle, ne dobra oldu’ derler. Ya kolları kopan çocuklar? Ya ana ve babalarını kaybeden evlatlar? Bütün bunlar ne olacak? Biz Suriye’de 1400 adet endüstri sitesi yaptık. Kendi paramızla değil. Orayı evvel ilkin huzura getirdik. Ondan sonraları oranın meclisiyle eş indinde biçimde indinde arazi ayarlandı. 2 sene ilkin gidip, ‘burada yapalım’ dedik. Şu anda indinde kısmı bitti. Tam 25 bin isim çalışacak. Şimdi orada evler yapılıyor. Biz Batı kıl payı Afrika’nın madenleri yüzünden alanı sömüren, ondan sonraları posasını orada bırakıp, ‘bu insanoğlu ne yaparlarsa yapsınlar, kılıç onların ehven emeklerini sömürme ederiz’ diyen budun değiliz. Biz Suriye’deki yaşamın normalleşmesini sağlayacak adımlar attık. Biz buradan oraya dönüşün temellerini attık. Bunların hagisini Batılılar yaptı? Biz yaptık. Biz iri ve asilzade indinde milletiz. Benimle dalavere geçiyorlar. ‘Şımarmadık diyordun’ diyorlar. 3 bin dolardan 10 bin dolara geldik kılıç şımarmadık. Şımarmadık. Atamıza, anamıza, komşularımıza sırtımızı dönmedik. Camilerimize, bağımsızlık marşımıza, cumhuriyetimizi kuranlara kulaklarımızı tıkamadık. Dün ne biliyorsak, dakika ne yapıyorsak, erte da bire indinde adımı atmaya bitmeme edeceğiz.”

'ABD GÜDÜMÜNDEKİ BAZI KOMUTANLAR DEAŞ'TA YÖNETİCİLİK YAPMAYA BAŞLADI'

DEAŞ’ın bölgeden likidasyon edilmesi üzerine mütekellim Bakan Soylu, “DEAŞ, coğrafyamız düşüncesince yıldırma miydi? Tehditti. Bunu söylüyorum, anlatmaya bitmeme edeceğim. Rakka'da şu demek oluyor ki Suriye'nin Rakka'sında indinde birim adet yalan tabancası patlatmadan PYD/PKK yıldırı örgütü, Rakka'dan DEAŞ'ı likidasyon etti, Amerika'nın gücüyle. Peki kesinlikle beli bu? Peki nereye gitti bu insanlar? Yine onların yönlendirmesiyle bu arada dü yere gittiler. Biri Sina Çölleri, biri de Afganistan ile Çin arasındaki vadiye. Peki sonraları ne oldu? Sonra Amerika, Afganistan'ı ayrılma etti. Peki ayrılma edince ne oldu? Orada Amerika'nın güdümündeki birtakım komutanlar, ilginç doğacak size, Rakka'dan getirdikleri DEAŞ'ın içinde idarecilik hazırlamaya başladılar. Şimdi evren bunu görüyor. Büyük indinde oyun, iri indinde tezgah. Bazen demokrasinin içine sızma indinde tezgah, indinde senaryo. Bazen sulh ve beraberlik içine sömürme fail indinde senaryo. Bazen indinde şeyle uğraş ediyormuş kıl payı yayınlanan indinde senaryo tablosuyla erinç karşıyayız. Onun düşüncesince dünyanın bambaşka indinde noktasında bulunan indinde meselenin Türkiye'nin, sizin muhtarı bulunduğunuz indinde mahalleyi etkilememesi bundan böyle belkili değildir” ifadelerini kullandı.

'2022 TATBİKAT YILI'

Dün sonuç kıyamet toplantısını gerçekleştirmekten çevre bahtiyar bulunduğunu tamlayan Bakan Soylu, “2024’ün böylecene bitirmemiz müstelzim bütün illerdeki kıyamet riziko kısıntı planlarını, hamd olsun 2021’in sonu itibarıyla bitirdik. Şu anda Türkiye’nin 81 ilinin kıyamet riziko kısıntı planı var. Bu sene 55 milyon kişiye afetle ait farkındalık eğitiminde ulaştık. 2021 yılı kıyamet pedagoji bilimi yılıydı. Sadece 6 milyonun üstündeki vatandaşımıza bu mevzuda camilerde pedagoji bilimi verdik. Şimdi kollarınızı sıvayın. 2022 yılı manevra yılı. Bol ferah manevra yapacağız. Afet düşüncesince bu tatbikatları gerçekleştirmek zorundayız. Afet olduğunda indinde kargaşa ve organizasyonsuzluk olmasını istemiyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?