Spor

Bakan Kasapoğlu ve Bakan Kurum Atletizm Pisti'nin açılışını gerçekleştirildi

İslam devletleri ortada planlı en iri spor organizasyonu bulunan İslami Dayanışma Oyunları'nın beşincisine hazırlanmakta bulunan Konya'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı kabilinden şehre kazandırılan atletizm pistinin açılışı yapıldı.

Bakan Kasapoğlu ve Bakan Kurum Atletizm Pisti'nin açılışını gerçekleştirildi
19-06-2022 05:00

Atletizm Pistinin açılışı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu kabilinden yapıldı. Programda mütekellim Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ehemmiyetli müşterek tesisin açılışının yapıldığını belirterek, “Bugün ehemmiyetli müşterek spor tesisimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Konya kadim müşterek başkent. Dünyanın neresine giderseniz gidin Hazreti Mevlana'dan çevre dünyanın tanımış bulunduğu müşterek yerdir ilmin, irfanın şehri Konya'mız. Konya bu sürede 56 İslam ülkesinden dünyanın gözü kulağı olacak müşterek şehir. Şehrimiz baş döndürücü ehemmiyetli spor tesisleri kazanıyor. İnşallah İslami Dayanışma Oyunları ev sahipliğini en dobra halde gerçekleştirecektir. Konya hoşgörünün başkenti” dedi.
Konya Valisi Vahdettin Özkan da, “Gerçekten bugün tamamımız açısından sefa havası var. Anadolu'nun kalbi Konya'da eksiksiz İslam Alemimizin birleşmesi, lisan birliklerinin müşterek araya gelmesi kadir sunma ediyor. Emeğe sabık her insana teşekkürname ediyorum” sanarak konuştu.

“Türkiye'de ilk, dünyada ise ikinci site Konya'mız oldu”

Konya'nın Selçuklu başkenti ve bire müşterek sürede sporun başkenti bulunduğunu belirterek konuşmasına başlamış bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Burası Selçuklu başkentine, sporun başkentine bakanımız hakkıyla baş döndürücü ehemmiyetli yatırımlar yapıyorlar. İnşallah kılıç de bu meydana getirilen yatırımları boşa çıkarmamak namına gençlerimizle baş başa Konyaspor'umuzu, Konya'nın tamamı spor kulüpleriyle baş başa başarıdan başarıya koşturacak azmi göstereceğiz. Bu manada da Konyaspor'umuz 3. tamamlamış oldu ve bu sene inşallah Avrupa kupalarında özümleme edecek” biçiminde konuştu. Dünyanın en şişman yerli hile teşkilatı bulunan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Dönem Başkanlığını devralan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ı kutlama kartı ederek konuşmasına bitmeme fail Bakan Kurum, “Bugün gene Konya'da heyecanlıyız, gururluyuz, coşkuluyuz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, 20 sene süresince ülkemize asır atlatan zevahir projelere, müşterek yenisini hâlâ ekliyoruz. Binlerce gencimizin, sporcumuzun yetişeceği, şehrimizin bellik ederine bedel katacak Atletizm Pistimizi, sporun başkenti Konya'mızın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ben ilkin Konya'mızı teşriflerinden ve bu koskoca tesisin Konya'mıza kazandırmalarından çevre Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu'na şükranlarımı sunuyorum. Ne bahtiyar bizlere ki, tarihiyle, kültürüyle, insanıyla kaç ulvi zenginliklere eş müşterek kentin evlatlarıyız, ne bahtiyar bizlere ki bu ermiş şehre işlev ediyoruz. ‘Konya'ya işlev fail Konya'da büyüklük bulur' diyoruz. Konya'mız rastgele devir rastgele bölgede manken müşterek site olmuştur, dayanıklı müşterek site olmuştur. Bunun müşterek örneğini de geçtiğimiz aylarda gördük. Konya'mız Avrupa Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu kabilinden ‘2023 Dünya Spor Başkenti' seçildi. Bu hususi unvanı almaya doğruluk ele geçiren Türkiye'de ilk, dünyada ise ikinci site Konya'mız oldu” ifadelerini kullandı.

“Medeniyetimiz hem denyo hem de gövde sağlığı spora ehemmiyet vermiştir”

Konya'nın 9-18 Ağustos tarihleri ortada İslami Dayanışma Oyunları'nın beşincisine de ev sahipliği yapacağını hatırlatan Bakan Kurum, “İslam dünyasının en şişman ve en şümullü bu etkinliğinde 56 ülkeden 3 bine DOĞRU sporcuyu ve on binlerce seyirciyi Selçuklu başkenti Konya'mızda ağırlayacağız. Şairin söylediği gibi, ‘Zafer dedikleri alp peri - susandan kaçar da coşana gider.' Dolayısıyla ego gailesiz sporcularımızdan coşkulu, heyecanlı, kompetitif müşterek konkur ruhu bekliyorum. İslami Dayanışma Oyunlarında müsabakalara katılacak sporcularımızdan zaferler, madalyalar bekliyorum. Atletizm Pistimiz, sporun, sağlığın ve bisikletin başkenti Konya'mız için, ülkemiz, milletimiz ve siz giranbaha gailesiz sporcularımız düşüncesince hayır kademli olsun. Bizim medeniyetimiz, inancımız hem denyo hem de gövde sağlığı düşüncesince rastgele devir spora ehemmiyet vermiştir. Ecdadımız eskiden atıcılık, binicilik, güreş kabil sporlarla çalışır olmuştur. Yine gençlerimizi, çocuklarımızı, evlatlarımızı isteklendirme etmiş, spora yönlendirecek baş döndürücü şümullü icraat yürütmüştür. Peygamberimiz. ‘Kuvvetli insanoğlu cılız kişiden hayırlıdır.' hadisiyle bizlerin rastgele anlamda donanımlı olmamız icap ettiğini hatırlatır. Hiç işkilsiz bu da spor sonucunda elde edilecek berk tesis ile mümkündür. Bu anlamda biz, rastgele devir Türk sporunun, Türk futbolunun yanındayız. Ülkemizde TOKİ Başkanlığımız marifetiyle mecmu 19 stadyumun inşasını, Gençlik ve Spor Bakanlığımızla baş başa gerçekleştirdik. Ve gene kaç emektar stadyumun hesabına kavim bahçeleri düz yazı ettik, düz yazı etmeye de bitmeme ediyoruz. Bakanımızın başlattığı, Sporun Tabana Yayılması Projesi kapsamında, yeterli 39 ilimizde gençlerimizin spor yapabileceği alanlar peydahlamak amacıyla; tahminî 2,5 milyon metrekare hazne arazimizi Gençlik Spor Bakanlığımıza ve belediyelerimize tahsis ettik. Bakanım sizin huzurunuzda müşterek kere hâlâ anlatım geçirmek isterim. Sporun Tabana Yayılması Projesi'ni baş döndürücü önemsiyoruz. Bakanlık şekilde lüzum hazne taşınmazlarımızın tahsisi gerekse de spor merkezlerinin yapımı noktasında, kılıç de gailesiz kardeşlerimizin yanındayız, emrindeyiz. Hamdolsun gailesiz kardeşlerimiz de bizimle, yaptığımız tamamı projelerimizin merkezinde” biçiminde konuştu.

“İklim değişikliğinin ağırbaşlı sonuçlarıyla topyekun savaş gediyoruz”

İklim değişikliğinin ağırbaşlı sonuçlarıyla içeri rahatlığı karşıya olunduğuna yer veren Bakan Kurum, “Bugün memleketimiz ve eş evimiz dünyamız, hava değişikliğinin ağırbaşlı sonuçlarıyla içeri rahatlığı karşıyadır. Bu krize içeri rahatlığı topyekûn savaş ediyoruz. Hiç işkilsiz bu anlamda en şişman çaba geleceğimizin teminatı bulunan gençlerimize düşmektedir. Ben bu aşamada gençlerimizden oluşan ve evvel şekilde geçtiğimiz sene Dokuz Eylül Üniversitemizde başlattığımız bugün 209 üniversitemize yayılan ‘Türkiye İklim Elçileri' projemize giranbaha katkılar sunan, hava kriziyle mücadelemizde gençlerimizin bilinçlenmesi namına kıymettar desteklerini esirgemeyen Bakanımıza, gailesiz kardeşlerimizin ve siz kıymetli ziyaretçilerimizin nezdinde teşekkürname ediyorum. Atletizm Pistimizin, arsıulusal spor topluluğu için, memleketimiz ve Konya'mız düşüncesince hayırlara fırsat olmasını diliyor, sizleri sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum” sanarak konuştu.

"Konya, sporda bellik müşterek site şekilde anılacak"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise Selçuklu payitahtı, Hazreti Mevlana'nın ocağı, evliyalar, alimler yurdu, fazla ve hoşgörünün, muhabbetin diyarı Konya'da hakeza manalı müşterek açılışla müşterek araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 5. İslami Dayanışma Oyunları'na mahdut eyyam kaldığını ve artık oyunları en dobra halde tamamlayıncaya denli hâlâ ateşli ve hâlâ çelimli işbirlikleriyle nihayete erdirmek istediklerini dile getiren Bakan Kasapoğlu, “Konya, fazlalaşan ovalarıyla, topraklarıyla nite dillere desten olduysa bundan hakeza de sporda bellik müşterek site şekilde anılacak. Allah'a şükürler olsun Türkiye'nin ciharıyek indinde bulunduğu kabil Konya'mızda da Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle DOĞRU takip edeni ve hassasiyetiyle 20 senedir meydana gelen hizmetler ve yatırımlarla ve takip edeni lisan belediyeciliğiyle Konya'nın bu anlamdaki hem geçmişi hem bugünü nitekim apayrı. Tüm Türkiye'yi diriltme ettiğimiz gibi, görülmemiş eserlerle taçlandırdığımız kabil Konya'da bu ehemmiyetli seferberliğe katı baş döndürücü dünkü taçları ekledik. Biz de görü şekilde bu işlev seferberliğinde Konya'nın devir geçtikçe kalan gücünü, ilerleyişini lüzum deneyimsizlik yatırımlarımızla gerekse spor çalışmalarımızda rastgele sabık devir artırmaya bitmeme ediyoruz.” dedi.

“Bugün Konya'mızda prestijli tesislerimizden birtanesini hâlâ milletimizle, spor camiamızla, halkımızla buluşturacağız” sanarak bitmeme fail Bakan Kasapoğlu, “Uluslararası standartlardaki atletizm pistimizle bu çıta müşterek etap hâlâ yükselmiş olacak. Konya'mızın baş döndürücü kıymettar gençlerine, sporcularına ve tamamı halkımıza hayırlı, kademli olsun diyorum. Tabii ki bu yatırımlar millete mevla değil, hizmetkar iktisap geçirmek az daha yola giden bulunan müşterek lisan insanının liderliğinde gerçekleşen katı baş döndürücü alandaki devrimlerden bir tanesi bulunan spor devriminin en dobra en DOĞRU yansımasıdır. Bu devrimin en DOĞRU şahitlerinden bir tanesi de bu devasa müşterek spor vadisindeyiz. Bir tarafta atletizm pistimiz, öbür tarafta dünyanın en çağdaş stadyumlarından birisi, öbür yanda olimpik havuzumuz ve veledromumuz. İşte bu ihtilal konkre müşterek halde Konya'nın şahitliğinde gerçekleşiyor.” sanarak konuştu.
"Oyunlara üstün dereceli müracaat var"

Türkiye'nin akıbet 20 yılda rastgele bölgede bulunduğu kabil sporda da çelimli altyapısıyla, çelimli kapasitesiyle, çağdaş yatırımlarıyla katı baş döndürücü manalı organizasyona bellik müşterek mülk şekilde ev sahipliği yaptığını özetleyen Bakan Kasapoğlu, “Oyunlara İslami Dayanışma Spor Federasyonu ve İslam İşbirliği Teşkilatına uzuv 56 ülkeden 11 bin 932 müracaat gerçekleşti. Burada üstün dereceli müşterek müracaat var. Bu da tamamımız düşüncesince müşterek alım çalım vesilesi. İslami Dayanışma Oyunları hepinizin de bilmiş bulunduğu kabil ismiyle müsemma şekilde İslam devletleri ortada spor vasıtasıyla dayanışmayı, kardeşliği perçinlemek düşüncesince müşterek vesile. Konya'mız omuzunda medeniyetler yükseltmiş, sevginin ve hoşgörünün sahn bulmuş bulunduğu müşterek site şekilde el birliği ve uhuvvet köprüsünü ihdas yapmak düşüncesince en doğru, en makul adreslerden müşterek tanesi.” ifadelerini kulandı.

Konya'dan İslam yaşamına ve eksiksiz insanlığa bütünlük ve uhuvvet çağrısı yapacaklarını tamlayan Bakan Kasapoğlu, “İnanıyorum ki bu çağrıyı tamamı evren işitecek ve sporun bu kısmını tabelalardan ziyade, rakamlardan fazla sporun ruhuyla ortaya koyacağız. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız en ehemmiyetli paydaşlarımızdan. Bu organizasyonu, bu dobra emekleri baş başa gerçekleştiriyoruz. Başkanımıza bugüne kadarki özverileri zımnında teşekkürname ediyorum. Bundan sonraları da vitesi büyüteceği; bu dobra başarıyı, bu markayı baş başa taçlandıracağız inşallah. Bugün hizmete alacağımız tesis, 65 bin metrekare meydan içinde arazi alıyor. Bir atletizm pistimiz, istinas sahamız, dü ayak topu sahamız ve türbinlerden oluşuyor. Konya'mızda hem oyunlarımızda İslam oyunlarında hem de artık arsıulusal anlamda atletizm müsabakalarına gene en dobra halde ev sahipliği yapacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların arkası sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı kabilinden yapımı tamamlanan atletizm pistinin açılışı gerçekleştirildi. Bakan Kurum, Bakan Kasapoğlu ve tören düzeni üyeleri hâlâ sonraları tesiste araştırmalarda bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?