Politika

Bakan Çavuşoğlu, Afganistan Geçici Hükümeti Dışişleri Bakan Vekili Muttaki ile telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan Geçici Hükümeti Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki ile müşterek telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Çavuşoğlu, toplantıda Afganistan'da degaje katılımlı müşterek yönetimin bünye edilmesinin Afganistan'ın istikrarı ve

Bakan Çavuşoğlu, Afganistan Geçici Hükümeti Dışişleri Bakan Vekili Muttaki ile telefonda görüştü
09-02-2022 14:35

Bakan Çavuşoğlu, Afganistan Geçici Hükümeti Dışişleri Bakan Vekili Muttaki ile icra ettiği telefon görüşmesinde Afganistan'da serbest katılımlı birlikte yönetimin organizasyon edilmesinin Afganistan'ın istikrarı ve barışı düşüncesince ehemmiyetli olduğunu, başta Afganistan'da birtakım aktivist bayanların kaybolduğuna bağlı haberlerden ide duyulduğunu vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu başkaca kızların eğitiminin de ehemmiyetli bulunduğunu anlatım ederek, bu mevzuda Afganistan'da atık müspet adımların strateji edildiğini belirtti. Görüşmede, Maarif okullarının Afganistan'da gene faaliyete geçmesi hususu da görüşüldü. Ayrıca Kabil engelleme Afganistan'daki havaalanlarının Türkiye-Katar ortaklığında işletilmesine müteveccih akıbet boyut ele alındı.

Mevlüt İşli
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?