Gündem

Artvin’de kar yağışı yeniden etkili olmaya başladı

Artvin'de dü gündür ilkin faziletkâr kesimlerde etkili bulunan kar yağışı sonra karye ve plato yollarında kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Off-road tutkunları bunu fırsata çevirip yaylaların alternatifini tutarken, İl hususi İdaresi ekipleri ise birlikte kere henüz kar mesaisi

Artvin’de kar yağışı yeniden etkili olmaya başladı
04-01-2022 09:13

Doğu Karadeniz sahasında etkili bulunan dargın iklim Artvin ve ilçelerinde yerini hafta sonu kar yağışına bıraktı. Bazı karye ve plato metodları ulaşıma kapanırken takımlar kar mesaisine yeniden başladı.

Yusufeyi ilçesine ilişkin Barhal ve Yaylalar köyünde etkili bulunan kar yağışı dolayısıyla dü karye yolu ulaşıma kapanınca, Yusufeli Off-road ve Dağcılık Spor Kulübü (YUMDOFF) kadro üyeleri Ramazan Özdemir, Ferit Aksoy, Hasan Özdemir arazili araçlarıyla yola koyuldu. Karlı yollarda safari fail offroad tutkunları, bire birlikte sürede mestur bulunan plato yollarını kişi olanaklarıyla açmaya çalıştı. Barhal ve Yaylalar köyünün amacında kar dolayısıyla ağaçlar devrilince, pakt üyeleri araçlarında mevcut vinç sayesinde devrilen ağaçları çekerek yolu ulaşıma gene açtı.
Öte taraftan Yusufeli kaymakamlık İl hususi İdaresi ekipleri, alanda mevcut ve mestur bulunan karye yollarını ulaşıma ayırmak düşüncesince kar mesaisine başladı. Kar kalınlığını birlikte metreyi bulmuş olduğu karye metodları grayder sayesinde yeniden ulaşıma açıldı.




Emin Bülbül
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?