Politika

AK Parti'li Güvenç: Nerede bir mazlum hareketi olsa ya Rus veya Amerikan askeri indiriyorlar

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti kabilinden planlı 'Geleceğin Medyası Germanicia'da  Buluşuyor' projesinin galası ve rütbe töreninde mütekellim TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Kazakistan'daki vakalarla ilgili 'Kazak

AK Parti'li Güvenç: Nerede bir mazlum hareketi olsa ya Rus veya Amerikan askeri indiriyorlar
08-01-2022 08:46
Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti kabilinden planlı 'Geleceğin Medyası Germanicia'da  Buluşuyor' projesinin galası ve rütbe töreninde mütekellim TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Kazakistan'daki vakalarla ilgili "Kazakistan'da az epey dediler, Rus askerini oraya indirdiler. Dünyanın neresinde bir mazlum hareketi olsa, neresinde bir hürriyet hareketi olsa ya Amerikan askerini indiriyorlar yada Rus askerini indiriyorlar" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Gençlik Projelerini Destekleme programı kapsamında kentin doğası, kültürü, zamanı ve edebiyatını öncelemek şartıyla dinç gazeteci ve sinemacılara müteveccih planlı 'Geleceğin Medyası Germanicia'da Buluşuyor' projesinin galası ve rütbe töreni yapıldı. Programa; Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, kaymakamlık şehremaneti başkanları, kat amirleri ile gazeteciler katıldı.

Programda mütekellim Güvenç, gecede gazetecilerin, siyasetçilerin ve bürokratların bir arada bulunduğunu belirtip, bu bütünlük ve beraberliğin bozulmaması temennisinde bulundu. Bu bütünlük ve beraberliğin emperyalistlerin hedefinde bulunduğunu kaydeden Güvenç, şu şekilde bitmeme etti:

"Çünkü dünyanın nice durumunda emperyalistler gazetecilerin ,siyasetçilerin bir araya gelip şen sakin konuşmasını, birbirini eleştirmesini caba götürüm edemiyorlar. Bunun en sonuç örneği de aha Kazakistan'da az epey dediler, Rus askerini oraya indirdiler. Dünyanın neresinde bir mazlum hareketi olsa, neresinde bir hürriyet hareketi olsa ya Amerikan askerini indiriyorlar yada Rus askerini indiriyorlar. Bunu da sizin üzere baş döndürücü önemsediğim cümle mensuplarına bu geceyi punt kasten tabir etmeyi fariza biliyorum. Çünkü ayrıksı Türkiye yok."

KARACA: TÜM PARTİLER, GAZETECİLERE VEDİKLERİ SÖZLERİ YERİNE GETİRMEDİLER

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca ise, Anadolu basınının baş döndürücü çetin eyyam geçirdiğini, bu kapsamda güzeşte hafta Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile de bir konuşma gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu namına mücadeleye bitmeme edeceklerini kaydeden Karaca, "Sadece bugünkü kudret değil, bugüne denli iktidara mevrut kâffesi partiler, 'Çalışan gazetecilerin haklarını vereceğiz' diyerek verdikleri sözleri, maatteessüf senelerdir hiçbirini namına getirmediler. Bugün de ayrımsız yerdeyiz. Esasında şu anda Anadolu basını yanıyor, bitiyor. Şu anda sizlere bir numara hasretmek istiyorum. Anadolu'da etkin arkadaşlarımızın yüzdelik 70'i minimum ecir alamıyor" diyerek konuştu.

Konuşmaların arkası sıra ödüle müstahak tanıdık gazetecilerin ödülleri,protokol kabilinden verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?