Dünya

Afganistan'da Taliban aracına bombalı saldırı

Afganistan'ın başkenti Kabil civarlarındaki Pervan vilayetinde Taliban güçlerine ilişik müşterek vasıtaya müteveccih bombalı atılım düzenlendi.

Afganistan'da Taliban aracına bombalı saldırı
01-10-2021 19:00
Afganistan

Taliban Sözcüsünün Yardımcısı Bilal Kerimi, basına meydana getirdiği açıklamada, Pervan'ın merkezi Çarikar şehrinde Taliban güçlerine ilgili birlikte vasıtaya müteveccih bombalı atak düzenlendiğini söyledi.

Saldırının peşi sıra alanda saldırının faillerine müteveccih harekât düzenlendiğini anlatım fail Kerimi, operasyonda yıldırı örgütü DEAŞ üyesi beş altı bireyin öldürüldüğünü ve bazılarının da esen yakalandığını belirtti.

Kerimi, bombalı atak ve harekât esnasında çıkan arbedede Taliban çalışanlarından da yaralananların bulunduğunu bildirdi.

Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesinin peşi sıra yıldırı örgütü DEAŞ saldırılarını artırdı.

DEAŞ'ın, Afganistan'daki kalesi adına aşina Celalabad'da 18 ve 19 Eylül'de düzenlemiş olduğu bombalı saldırılarda 4 isim yaşamını kaybetmişti.

Diğer yandan Taliban yetkilileri, DEAŞ'ın Afganistan düşüncesince şişman birlikte yıldırma oluşturmadığını ve yıldırı örgütlerinin ülkedeki faaliyetine müsaade verilmeyeceğini açıklamıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?