Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile meydana getirdiği telefon görüşmesinde, Rusya çeşidinden gözaltına tahsil edilen ABD'li eş basketçi Brittney Griner ve ABD'li emektar er Paul Whelan'ın başıboş bırakılması düşüncesince ısrar

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü
29-07-2022 23:04

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının başlamasından beri önceki el birlikte telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Blinken müzakere sonrası ABD'li eş basketçi Brittney Griner ve ABD'li emektar er Paul Whelan'ın başıboş bırakılması karşı icra ettiği açıklamada, "Kremlin'in, Paul Whelan ve Brittney Griner'ın başıboş bırakılması dair sunduğumuz öneriyi bildirme etmesi düşüncesince ısrar ettim” dedi. Blinken, Lavrov'un yanıtı karşı açıklamada bulunmazken, "Bu teklifin Rusya kabilinden bildirme edilmesine müteveccih birlikte yorum bulunamam” ifadelerini kullandı.

Blinken ayrıca, Lavrov ile Ukrayna ile imzalanan hububat sevkiyatı anlaşmasının da konuşulduğunu belirtti. Bakan Blinken açıklamasında, “Dünya, tek devir ilhakı bildirme etmeyecek. Rusya, bu projelerine bitmeme ederse ek yaptırımlar uygulayabiliriz" dedi. Görüşmenin tahminî 25 dakika sürdüğü öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?