Dünya

AB arsıulusal topluma BM kararlarıyla Rusya'yı tevkif çağrısı yaptı

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, arsıulusal camiaya Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda ilişik kararları benimseme ederek Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarını tevkif çağrısında bulundu.

AB arsıulusal topluma BM kararlarıyla Rusya'yı tevkif çağrısı yaptı
26-02-2022 16:20
Brüksel

Borrell, Twitter hesabından "Bütün arsıulusal camiaya güçlerini birleştirerek ve BM Genel Kurulunda ilişik kararları onama ederek Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini tevkif çağrısı yapıyorum." paylaşımında bulundu.

Rus askerlerinin girmeye çalışmış olduğu Kiev sokakları tün boyu çatışmalara oyunluk oldu

"Rusya ya askeri saldırganlığını hemen durdurmalı ve ya arsıulusal izolasyona naşir tutulmalıdır." ifadesini kullanan Borrell, acemi BM Güvenlik Konseyi (BMGK) tasarısına değindi.

Borrell, cemaziyelevvel Çin, Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin bikarar kalmış olduğu ve Rusya'nın veto ettiği, Rusya'nın saldırısını kınayan BMGK tasarısının, arsıulusal topluluğun Rusya'ya dirlik duruşunun ortak örneği ve Rusya'nın BMGK üyesi namına sorumluluklarını hiçe saymasının ortak işareti bulunduğunu bildirdi.

AB Yüksek Temsilcisi cemaziyelevvel de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un müeyyide listesine alındığını duyurmuş, Rusya'nın Eurovision Şarkı Yarışması, Şampiyonlar Ligi Finali ve Formula Bir GrandPrix ile de ilişkisinin kesildiğini ve AB'nin, Moskova yönetiminin arsıulusal platformlardan izole edilmesi düşüncesince kâffesi temsilciliklerine yönerge verildiğini kaydetmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?