Spor

A Milli Takımda Kuntz'un teknik heyetine iki yeni isim katıldı    

A Milli Futbol Takımı'nda teknik yönetmen Stefan Kuntz'un ekibinde fariza meydana getirecek iki yeni isim hâlâ anlaşılan oldu.

A Milli Takımda Kuntz'un teknik heyetine iki yeni isim katıldı    
02-10-2021 19:03

Buna göre, Michael Rechner kaleci antrenörü, Axel Busenkell ise fiziki başarım antrenörü adına A Millî Takım teknik heyetine katıldı. Daha ilk bir numara asistan adına Kenan Koçak ve başkaca Jan-Moritz Lichte, TFF ile kavil imzalamıştı. Michael Rechner ve Axel Busenkell'in özgeçmişleri şöyle:

MİCHAEL RECHNER KİMDİR ?

Michael Rechner, 27 Mayıs 1980'de Almanya'da doğdu. Faal futbolculuk döneminde, Hamburg, VfR Mannheim, Waldhof Mannheim, Sachsen Leipzig, Schweinfurt, Weinheim ve Zuzenhausen takımlarının kalesini korudu.

Waldhof Mannheim'de rollendirirken demin yardımcısı adına çalışmış olduğu Stefan Kuntz da takımın teknik direktörlüğünü yapmaktaydı. A Millî Takım Yardımcı Antrenörü Kenan Koçak da o fasıl ekip arkadaşıydı.

2004 senesinde meraklı ayak topu yaşantısını noktalayıp acemi kurda ayak topu oynamaya bitmeme fail Rechner, Heidelberg Üniversitesi'nde spor bilimleri eğitimi görmeye başladı. Master tezini "Kalecilikte Çağdaş Antrenman Metodolojisi ve Çağdaş Kalecinin Profili" başlıklı çalışmasıyla hazırladı.

2008 senesinde Almanya'nın Hoffenheim kulübünde kaleci departmanı koordinatörü adına çalışmaya başladı. 2008-2019 yılları ortada Bavyera Eyalet Futbol Federasyonu'nda kaleci antrenörü eğitmeni adına fariza aldı. 2010 yılından buyana Almanya Futbol Federasyonu ağırşak ve seminerlerinde hatip adına arazi almaktadır. Uluslararası nice görüşmede kalecilik için dersler vermektedir.

AXEL BUSENKELL - KARİYER

Axel Busenkell, 26 Kasım 1971'de Almanya'da doğdu. Mainz'daki Johannes Gutenberg Üniversitesi'nden izinli bulunan Busenkell, 2000 yılından buyana 1. FSV Mainz 05 kulübünde fiziki başarım antrenörü adına çalışmaktadır. Almanya U21 Millî Takımı'nda da 2007-2021 yılları ortada bire bir rolü üstlendi. Stefan Kuntz liderliğinde 2017 ve 2021 yıllarında UEFA Avrupa U21 Şampiyonası'nda iki defa şampiyona canlı Almanya U21 Millî Takımı'nın teknik heyetinde arazi aldı. A Millî Takım Yardımcı Antrenörü Jan-Moritz Lichte ile Mainz kulübünde bu arada çalıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?