Spor

10 Kasım Atatürk'ü Anma Koşusu Ankara'da yapıldı 

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun (TAF) düzenlenmiş olduğu 10 Kasım Atatürk'ü Anma Kros Koşusu'nda 50 ilden 715 sportmen yarıştı.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Koşusu Ankara'da yapıldı 
10-11-2021 14:18

Her sene Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının yıldönümünde meydana gelen 10 Kasım Atatürk'ü Anma Kros Yarışmaları, bu sene derin müşterek katılımla yapıldı. Ankara Eryaman'daki kros parkurunda meydana gelen yarışmalara 50 ilden mecmu 715 atlet katıldı. Küçükler, yıldızlar ve çoluk çocuk kategorilerinde meydana getirilen müsabakalarda atletler Atatürk'ün hatırası düşüncesince arak döktü.

Yarışlar öncesinde sayaç 09.05'te hürmet duruşunda bulunulmuş oldu ve İstiklal Marşı okundu.

Organizasyonda "küçük kızlar 1500 metre", "yıldız kızlar 2000 metre", "genç hanımlar 3000 metre, "küçük rical 1500 metre", "yıldız rical 3000 metre" ve "genç rical 4000 metre" kategorilerinde yarışlar yapıldı.

TAF Başkanı Fatih Çintimar, serbest katılımlı müşterek yarışma bulunduğunu belirterek, "Bu vakte kadarki katılımların baş döndürücü üstünde müşterek katılımla 715 sportmen rastgele ilden ahit Ankara'da gerçekleştiriyoruz. Öncelikle büyük mortocu Mustafa Kemal Atatürk'ü, halis muhlis tabanca dostlarını ve ebediyete muhaceret etmiş halis muhlis talih büyüklerimizi rahmetle, gönül borcuyla yad ediyoruz. Anma koşusu namına gerçekleştirdiğimiz bu koşuya 50 ilimizden ortaklık var. Bu hem ortaklık yönünde baş döndürücü elleme bununla birlikte 50 ilin pandemiden çıkarken Türk atletizmine göstermiş bulunduğu dayanak ve ulama önemli. Biz de şu anda bununla ait müşterek emek vermeyi daima bu arada yapıyoruz. Ben buraya mevrut halis muhlis illerimize, antrenörlerimize ve sporcularımıza baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Çünkü ehemmiyetli müşterek koşu, gençlerimizin Ata'mızı öğrenmesi, bilmesi düşüncesince bu insan organizasyonların olması gerekiyor. Biz de en dobra halde düzenleme edebilmek düşüncesince çalışıyoruz. Bu çalışmaların tamamında Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bizlere bulunan ulama ve destekleri baş döndürücü önemli. Bundan sonraları bu organizasyonlar topu topu Türkiye genelinde bitmeme edecek. Ben Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na ve topu topu kadrosuna teşekkürname ediyorum" dedi.

Genç hanımlar kategorisinde müşterek numara bulunan ENKA Spor Kulübü sporcusu Ayça Fidanoğlu (14) dereceye girmiş bulunduğu düşüncesince baş döndürücü bahtiyar bulunduğunu belirterek, "Bu manalı günde koşturmak benim düşüncesince baş döndürücü önemliydi. Derece aldığım düşüncesince de başkaca mutluyum" ifadelerini kullandı.

Dereceye giren sporculara ödüllerini Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar verdi.

6 kategoride ihsanıhümayun elde eden sporcular şu şekilde:

1500 mt. Küçük Kızlar: 1. Rojin Taşçı, 2.Cemre Bahar Akdemir, 3. Nisanur Keser

2000 mt. Küçük Erkekler: 1. Furkan Polat, 2. Kuzey Alp Göçmen, 3. Ferhad Çelik

3000 mt. Yıldız Erkekler: 1.Yiğit Alp Şen, 2.Mervan Demir, 3. Doruk Saldamlı

2000 mt. Yıldız Kızlar: 1.Zeynep Özkara, 2.Merve Gezici, 3.Belinay Akbaş

4000 mt. Genç Erkekler: 1.Utku Göler, 2.Mevlüt Aras, 3. Caner Can Tunçtan

3000 mt. Genç Kadınlar: 1.Ayçe Fidanoğlu, 2.Fatma Altun, 3.Ceyda Melek Pınar

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?