Zor şartların aranan adamları: Jandarma komandolar engel tanımıyor

Yenifoça Jandarma Komando Teröristle Mücadele Harekatı Okul Komutanlığında gördükleri sıkıca eğitimin peşi sıra teröristleri nötr bir duruma getirecek halde yetiştirilen ve herhangi bir ayrışık harp zarfında fariza yapabilecek standartlara mevrut ‘zor şartların aranan adaml

Gündem - 2 yıl önce

Teröristle savaşım harekatı yürütme edilen alanlarda jandarma komando adına fariza takanak subay, müdavim ve bilirkişi erbaşlar, ülkenin mahdut komando okullarından bulunan Yenifoça Jandarma Komando Teröristle Mücadele Harekatı Okul Komutanlığında menfaatlerini koruyacak, kollayacak ve teröristleri kuvvetsiz bir duruma getirecek biçimde yetiştiriliyor. Jandarma komando adına fariza takanak bulunan subay, müdavim ve bilirkişi erbaşlar; ferdi ve timin birlikte parçası adına herhangi birlikte çeşitli iklim, arsa ve savaşma koşullarında ‘teröristle savaşım harekatına' müteveccih asliye harekat kurallarını bilici ve uygulayan, özgüvenini kazanmış, tabanca ve teçhizatını çalışan birlikte biçimde kullanabilen, fiziksel kabiliyet ve dayanıklılığı yüksek, attığını vuran ve kavgacı ruhu kazanmış, cebri temaşa sonrası fiziksel enerjisini esirgeyici ve sunulan rolü namına getirebilecek yetkinlikte yetiştiriliyor.

Hem kuramsal hem ameliye mayın ve EYP eğitimi

2 hafta boyunca ‘Mayın Dedektörü Kullanıcı Kursu' meydan kursiyerler, teröristlerin tuzakladıkları mayın ve el inşası patlayıcılar (EYP) dair kuramsal bilgiler ediniyor. Mayın dedektörü ile patlayıcı konu ve tuzaklarla savaşım derslerimizi meydan kursiyerler, yarıcı yıldırı örgütü üyeleri çeşidinden sonuç yıllarda meskun arsa ve arazide kullanılan; patlayıcı madde, EYP ve mayın örneklerini görüp mayın ve EYP belirleme olanağı sağlayan, asıl arsa deneyimini mevhum ortamda sunan birlikte algılayıcı terbiye simülasyonu bulunan ‘Mergen Parkur' ile kuramsal eğitimini tamamlıyor. Ardından araziye çıkan kursiyerler, mayın dedektörünü can alıcı halde kullanarak tuzaklanan mayın ve EYP'leri algılayıcı sebebiyle belirleme yazar imha ederek birliğin sakıncasız birlikte biçimde ameliyat alanına geçiş etmesini sağlıyor.

Zor şartların aranan adamları

Ülkenin herhangi birlikte alanında fariza yapabilecek yetenekte terbiye gören, komutanlarının “Zor şartların aranan adamları” adına anlatım etmiş olduğu jandarma komandolar, herhangi birlikte çeşitli sıkıca koşullar altında ehliyetli fiziksel maharet ve yeteneğe erişmek düşüncesince mânialı koşun parkurunda terbiye görüyor. Güç kazandırma gayesi da mevcut parkurda, engellerden nite sıyrılacaklarını öğrenen kursiyerler, sıkıca görevlere dayanıklılığı kalık biçimde hazırlanıyor.

Karakol emniyeti ve saldırılara huzur sıkıca terbiye alıyorlar

Terörist unsurların karakollara ve üs bölgelerine müteveccih rahatsızlık atışlarına huzur sıkıca tahsilden geçirilen kursiyerler, realist saldırı-sabotaj provaları ile tepki ve farkındalıklarını geliştiriyor. Teröristlerin bahis konusu eylemlerine engellemek yahut saldırıları kuvvetsiz bir duruma gelmek has muteber Karakol Emniyeti ve Saldırılara Karşı Koyma Eğitimlerinin kararında kursiyerler, en akla yatkın sonucu vererek çabuk birlikte biçimde uygulayabilecek donanıma erbap oluyor.

Teröristlerin inlerine giriyorlar

Kursiyerlerin birlikte başka dirimsel ehemmiyet haiz terbiye sahası ise in ve sığınaklara yönelik. Bölücü yıldırı örgütü üyelerinin şita aylarını geçirdiği arsa bulunan in ve sığınaklar herhangi birlikte ne derece huy şartlarına akla yatkın ve duyurulmayan adına yapılsa da yiğit Türk komandoları, bitirdikleri operasyonlarla bu in ve sığınakları belirleme yazar namevcut ediyor. Mağara ve barınak aramalarında kursiyerlere in ve sığınakların tespiti dair eğitimler verilirken, eğitimlerde meydana getirilen tatbikatlar ise asıl operasyonları aratmıyor. Kursiyerler in ve sığınağın belirleme edilmesinin ardından, geçmiş adına ağırbaşlı silahlarla bu noktaları acı dibine alıyor. Tam mutabık atışların peşi sıra ise komandolar, in ve sığınaklara ameliyat düzenleyerek teröristlerin inlerine giriyor.

Ersoy Toptaş

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan: Ülkemizin ciharıyek yanı hızlı veya yüksek hızlı trenle ulaşılabilir hale gelecek

2022-01-08 16:37 - Politika

Adana Demirspor, Lille'den Mustafa Kapı'yı transfer etti

2022-01-08 15:23 - Spor

Arap koalisyonu: Husiler ele geçirdikleri gemiyi bırakmazsa limanları amacımız olur

2022-01-04 23:28 - Dünya

Ürdünlü akademisyenin anadan görme yöntemlerle meydana getirdiği ev meraklıların yol uğrağı noktayı oldu

2022-01-06 15:13 - Yaşam

Balkanların kış turizm rotası Bosna Hersek, Türk turistleri bekliyor

2022-01-04 14:34 - Dünya

Arabuluculukla 2021 yılında 1 milyon 107 bin kişi el sıkıştı

2022-01-04 09:58 - Gündem

2021'de en aşkın ihracatı otomotiv endüstrisi gerçekleştirdi

2022-01-03 14:29 - Ekonomi

Yerli otomobil TOGG Las Vegas’ta görücüye çıktı

2022-01-06 15:43 - Teknoloji

New York ve New Jersey alanına mevsimin ilk eş yağdı

2022-01-07 18:34 - Dünya

Kar ve soğuğa karşın barışma deposu hayvanlarının gereksinimlerini aksatmıyorlar

2022-01-02 13:22 - Yaşam

İlgili Haberler

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Tarım ve orman sahalarında tensikat içeren anayasa teklifinin 11 maddesi bildirme edildi

01:05 - Gündem

Emine Erdoğan, BM'de planlı "İslam'da Kadın" oturumuna ileti gönderdi

23:06 - Gündem

Dışişleri Bakanlığından AP'de gerçekleşen terör propagandasına kınama

22:05 - Gündem

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya