Uzay teknolojileri Kayseri’de masaya yatırılacak

Erciyes Teknopark kabilinden planlı ‘AEROEX 2022 Uluslararası Havacılık Ve Uzay Teknolojileri Sempozyumu ve İkili İş Görüşmeleri' 24 Mart Perşembe haset Erciyes Kültür Merkezi'nde (EKM) yapılacak.

Teknoloji - 2 yıl önce

Erciyes Teknopark ev sahipliğinde gerçekleşecek bulunan AEROEX 2022 Uluslararası Havacılık ve Uzay Teknolojileri Sempozyumu'na Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Temel Kotil başlangıç çağrılı dil cambazı şekilde katılacak. Organizasyon kapsamında Kayseri ve bölgesindeki sanayicilerin havacılık sektöründe henüz ortak tomar toprak almaları düşüncesince lüzumlu bulunan iş linkleri sağlanması ve bilgilendirmelerin yapılması amaçlanıyor. Bu kapsamda, başkaca bölgedeki yatırımcı ve uran kuruluşlarını havacılık sektörüne bütünleşmiş edilmesi ve millî ve arsıulusal firmalara Kayseri ve bölgesindeki uran potansiyelinin tanıtılması hedefleniyor.

"Havacılık sektörüne uyanıklık uyandırmayı planlıyoruz"

Sempozyumun amacının kentin dinamikleri ile havacılık sektörüne uyanıklık duyulmasını iletmek bulunduğunu kail Erciyes Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Serhat Dalkılıç, “Etkinliğimiz 'AEROEX 2022 Havacılık Zirvesi' niteleyerek geçiyor. 2016 senesinde ilkini düzenlediğimiz ortak etkinlikti. Amacımız Kayseri'nin dinamiklerini ortaya çıkarmak, bu dinamikleri ortaya çıkarırken de konvansiyonel ve ya anadan görme piyasasının henüz gelecek teknoloji AR-GE derin ve ilişik kıymeti erdemli ürünler ile dönüşümünü sağlayabilmek namına havacılık sektörüne uyanıklık duyulmasını sağlayabilmek. Bu manada Havacılık Zirvesi'nde Türkiye'nin ve dünyanın önde mevrut nice firması 24 Mart Perşembe haset Kayseri'yi görüşme edecekler. Burada Erciyes Kültür Merkezi'nde yapacağımız sempozyumlarla, panellerle ve konuşmalarla bu arada havacılık sektörüne uyanıklık uyandırmayı planlıyoruz. Türkiye'nin önde mevrut defans uran şirketleri, havacılık şirketleri ve dünyanın en önde mevrut şirketleri gene aramızda olacaklar. Amacımız buradaki etkinlikle bu arada farkındalığı yükseltmek, gençlerimizin uğrunda değişik kapıları açabilmek ve şehrimizi önceleyerek esasta memleketimiz düşüncesince ve mutedil sağlık tuzağından kabarmak düşüncesince metodları gösterebilmek. Bu manada da ilişik kıymetli üretimin önünü açmak” dedi.

"Etkinlikte evleviyet verdiğimiz gruplar sanayici ve öğrencilerimiz"

Dalkılıç, sanayicilerin bulunan tezgâhları ile havacılık sahası parçalarını üretebilmesi düşüncesince kere belirtmek istediklerini söyleyerek, “Etkinliğimiz 1 çağ sürecek ve sabahleyin başlayıp şeb ezanı da bitireceğiz. Ancak şu anda online şekilde da bitmeme fail 'B2B' dediğimiz düet görüşmeler başlamış halde ve platformlar üstünden görüşmelerimiz bitmeme edebilecek. Etkinlikte evleviyet verdiğimiz gruplar sanayici ve öğrencilerimiz. Çünkü sanayicilerimiz düşüncesince dünkü teknolojiler, istihsal karşıcı sanayiciler düşüncesince gayrimeskûn el altında bulunan özlük kol tezgâhlarıyla üretebilecekleri defans uran ve havacılık parçalarını kesinlikle üretmelerine ilişkin kere gösterecek eşhas orada bulunacak. Bununla bu arada rastgele ortak parçanın üretiminde lüzumlu bulunan sertifikasyonların hangileri bulunduğu ve bu sertifikasyonları kesinlikle alacaklarına ilişkin paneller geliştireceğiz. Son şekilde da öğrencilerimize dünkü iş imkânları, ne bölgede henüz aşırı iş bulabilecekleri ve ilişik kıymetli üretimin sonucunda hem ülkemize bununla birlikte özlük kariyerlerine kesinlikle dayanak olabilecekleri üstüne destek sunar sağlamaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen sempozyuma Türkiye genelinden mevzuya ait yahut dal paydaşı bulunan 200'e DOĞRU şeriklik katılacak. Firmalar arasındaki teşrikimesai ortamının sağlanabilmesi düşüncesince B2B görüşmeler örgütlü edilecek.

Eren Kan 

Haftanın Öne Çıkanları

lGuterres'ten 'Ukrayna-Rusya savaşı çekirdeksel arbede olasılığı doğurdu' uyarısı

2022-03-14 19:59 - Dünya

KKTC'de dip kar zımnında kimi metodlar trafiğe kapatıldı

2022-03-13 14:00 - Dünya

Ukrayna'dan boşaltma edilen Kırım Türkleri Eskişehir'e geldi

2022-03-17 23:34 - Gündem

Rusya’dan ayçiçek yağı taşıyan gemi İstanbul'a ulaştı

2022-03-13 22:29 - Gündem

Hakkarili genç atık malzemelerden skorsky helikopter yaptı

2022-03-16 00:03 - Gündem

İki sınıf arkadaşı MIT yolcusu

2022-03-17 10:21 - Eğitim

Kocaeli'de kar yağışı çarpıcı oluyor

2022-03-12 23:33 - Gündem

Ukrayna'da canlı Rus asıllı ressam Ankara'dan sulh çağrısı yaptı

2022-03-14 11:50 - Gündem

Amik Ovası'nı besleyici Tahtaköprü Barajı'nın su düzeyi sonuç yağışlarla arttı

2022-03-12 17:04 - Gündem

Putin, Macron ve Scholz ile Ukrayna'daki hali görüştü

2022-03-12 17:56 - Dünya

İlgili Haberler

Hırvatistan'dan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ne yukarı dozaj ziyaret

00:06 - Teknoloji

Çin 44 teknoloji sahasının 37'sinde ABD'nin uğrunda arazi alıyor

15:06 - Teknoloji

Kişisel Verileri Koruma Kurulu'ndan TikTok'a 1 milyon 750 bin teklik mal cezası

11:05 - Teknoloji

Baykar'ın deprem sahasına gönderilmiş olduğu gerekseme malzemelerinin dağıtımına başlandı

16:05 - Teknoloji

Togg, baştan "Great Place to Work" sertifikası kazandı

15:05 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya