"Twitter Dosyaları"nda Kovid-19 detayı

Elon Musk’ın, 10. ifşaatında, şirketin, ABD hükümetinin söylemleriyle çelişen detayları sansürleyerek, hükümetle ayrımsız fikirde sıfır hekim ve uzmanları itibarsızlaştırarak Kovid-19 salgınına bağlı tartışmalara karışma etmiş olduğu ortaya çıktı.

Dünya - 1 yıl önce

Washington DC

Elon Musk, tahminî 3 haftadır "Twitter Dosyaları" adıyla sürdürdüğü ifşaatların 10.'sunu Free Press bilgi sitesi muhabiri David Zweig eliyle yaptı.

Elon Musk 'Twitter Dosyaları' ifşaatlarını sürdürüyorTwitter'ın paylaşımları sansürlemek düşüncesince FBI ile çalışmış bulunduğu yayma olduMusk: Hükümet halktan mevrut detayları sansürlemek düşüncesince Twitter'a milyonlarca dolar ödedi

Twitter’ın emektar yönetiminin Kovid-19 salgınına müteveccih içeriklere değgin iç yazışmalarını paylaşan Zweig, ABD yönetimlerinin çabucak Twitter’a değil bire birlikte sürede Facebook, Google ve Microsoft’a da Kovid-19 salgınına bağlı tartışmalar üzerinde bası uyguladığını yazdı.

Trump yönetiminin salgının başında halkı paniğe irsal edecek içerikler üzerinde endişeler taşıdığını ve kuruluşa bu mevzuda bası yaptığını anlatım fail Zweig, Başkan Joe Biden yönetiminin ise Amerikan halkına Kovid-19 salgını düşüncesince verdiği mesajın, “Kovid-19’dan aşırı korkun ve güvende edinmek düşüncesince bizim dediğimizi yapın halinde bulunduğunu ve Twitter’a bu yönde bası yaptığını belirtti.

<br class="k-br" />

David Zweig, Biden yönetiminin Twitter ile icra ettiği önceki toplantının mevzusunun Kovid-19 bulunduğunu ve toplantının anne gündeminin aşılama karşıtı hesaplara dahil bulunduğunu kaydetti.

Eski New York Times muhabiri ve aşılama karşıtlığı ile aşina Twitter fenomeni Alex Berenson’ın hesabının askıya alınmasının da bu süreçte bulunduğunu tamlayan Zweig, Biden’ın toplumsal medyadaki Kovid-19 salgınına bağlı içeriklerin kullanıcılarını öldürmüş bulunduğu ifadesinin arkası esna Berenson’un hesabının askıya alındığını yazdı.

Biden yönetiminin Twitter'dan Berenson’ı hesabını askıya almasını arzu etmiş bulunduğu ortaya çıkan yazışmalarda, Twitter'ın ABD Kamu Politikası Direktörü Lauren Culbertson çeşidinden Aralık 2022’de Beyaz Saray'la meydana getirilen toplantıların özetine bağlı çalışanlara yollamış bulunduğu elmek da toprak aldı.

Culbertson'un, elektronik postada Biden kadrosunun Twitter'ın nice hesabı askıya almaması üzerinde "çok kızdığını", Twitter'ın henüz birlikte tomar efor göstermesini istediklerini yazdığı görüldü.

Diğer taraftan, Zweig, Twitter’ın, salt Berenson denli gazetecilerin görüşlerini değil, bire birlikte sürede hükümetin resmi görüşleriyle çelişen boşluk açılarını anlatım fail ve ayrıca akredite bilimsel nitelikli dergilerden elde edilmiş bulgulara atıfta mevcut nice tababet ve el sağlığı uzmanının da gaye alındığını vurguladı.

Twitter’ın resmi söylemle çelişen nice hekim ve uzmanın görüşlerine de platformda muhtelif müdahalelerde bulunduğunu anlatım fail Zweig, Harvard Tıp Fakültesi'nde Epidemiyolog Dr. Martin Kulldorff’un “Herkesin aşılama olmasını arzulamak de kimsenin aşılama bulunmasına ister namevcut erişmek derece kusurlu birlikte görüş" paylaşımının Twitter'da tartışıldığını kaydetti.

Zweig, Kulldorff’un paylaşımına dahil edileceğini zira bunun firmanın Kovid-19 politikasına karşıt bulunduğunu özetleyen yazışmayı da paylaştı.

Bu yazışmadan sonraları Kulldorff’un paylaşımının dibine “Yanıltıcı” etiketinin eklendiğini tamlayan Zweig, iç yazışmalarda buna benzeşim aşırı sayıda müdahaleye denktaş geldiğini kaydetti.

Trump’ın virüsten kurtulmasının arkası esna icra ettiği paylaşım da tartışıldı

Zweig, Kovid-19 testi zait çıkan Trump'ın, Walter Reed askeri hastanesindeki tedavisinin arkası esna taburcu olduktan sonra, “Gayet iyiyim. Kovid’den korkmayın ve hayatınızı domine etmesine izin etmeyin.” şeklindeki paylaşımının da ortaklık içre tartışıldığını yazdı.

Twitter yetkililerinden birinin “Kovid’den korkmayın” ifadelerinin firmanın politikasını ihlal yazar etmediğini sordurulmuş bulunduğu ve bunun birlikte dezenformasyon olmadığı, çabucak birlikte dilek bulunduğu halinde cevap almış bulunduğu da Zweig'in paylaşımları ortada toprak aldı.

"Twitter Dosyaları"

Elon Musk üç haftadır, Twitter'in emektar yönetiminin kasıntı içi yazışmalarını birlikte takım gazeteciyle paylaşarak yayma ediyor.

Twitter'in dünkü yöneticisi ve hür gazetecilerin "Twitter Dosyaları" yerine bilinen bu tweet dizileri, Twitter'ın emektar yönetiminin, politik görüşleri zımnında içeriklere yönlü yerine dahil ettiğini ortaya koyuyor.

Şimdiye derece meydana getirilen ifşaatlarda ABD Başkanı Joe Biden’ın kadrosunun talebi üzerinde intihap sürecinde ortaya çıkan Biden’ın oğlu Hunter Biden’a ilişik sızıntıların sansürlenmesi, Trump’ın hesabının askıya katılması denli konuların beraberinde Twitter’ın emektar yönetiminin ABD ordusunun Orta Doğu’daki manipülasyonlarına cihaz bulunduğu da ortaya çıkmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde eğitime kar engeli

2022-12-21 08:08 - Eğitim

Olgunlaşma enstitülerinin markası "Bohça" mağazasının ikinci şubesi Galataport'ta açı

2022-12-24 16:05 - Yaşam

Bakan Özer, Karadağ Eğitim Bakanı Vojinovic ile görüştü

2022-12-20 18:08 - Eğitim

Muğlalı 83 yaşındaki Enver ustanın çuvaldızı gayrisıhhi asırdır semer dikimi düşüncesince işliyor

2022-12-24 13:05 - Yaşam

Sivil dronelar düşüncesince en önce drone strateji sistemleri ihdas etmek gerekiyor

2022-12-23 16:08 - Teknoloji

ABD Federal Ticaret Komisyonu Twitter'a müteveccih incelemesini derinleştirdi

2022-12-20 23:05 - Teknoloji

Bayraktar Akıncı, Gökçe Yeni Nesil Güdüm Kiti ile hedefini vurdu

2022-12-23 03:05 - Teknoloji

Türkiye, dijitalleşmede koşar adımlarla ilerliyor

2022-12-22 11:05 - Teknoloji

Galatasaraylı futbolcular liderliği taraftarla kutladı

2022-12-25 22:05 - Spor

Öğretmenlerin "çam sakızı güdücü armağanı" sloganı iklim genelinde cevap buldu

2022-12-26 13:06 - Yaşam

İlgili Haberler

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya

Pentagon'un, ABD'nin mümkün Rus savaş suçu kanıtlarını Lahey'e iletmesini engellediği

06:06 - Dünya

ABD, Karadeniz Tahıl Koridoru Girişimi'nin süresinin uzatılmasını destekliyor

04:05 - Dünya

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya