Sabancı Üniversitesi Altunizade Dijital Kampüs’ünde eğitim başladı

Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Sahip bulunduğu teknolojik altyapıyla dünyada beş on örneği mevcut ve Türkiye'de müşterek evvel bulunan Dijital Kampüsümüz ile Sabancı Üniversitesi, kâffesi iş yaşamına hâlâ benzeyen olacak. Ancak bera

Ekonomi - 3 yıl önce

Sabancı Üniversitesi, eğitim teknolojileri açısından dünyada beş on örneği mevcut ortak ast çatı yatırımıyla İstanbul Altunizade'deki Dijital Kampüs'ünün açılışını gerçekleştirdi. Yeni kampüsünde, iş dünyasının gereksinimlerini yakından strateji ederek oluşturduğu faziletkâr lisans programlarında, kâffesi Türkiye'den iş kullanmakta olanları ve profesyonelleri ağırlayacak bulunan Sabancı Üniversitesi, öğrencilerine, eğitim dalında Türkiye'de geçmiş şekilde geçer not Hyflex teknolojisi sayesinde, uygun yahut sınıftaymış hissi gerçekleştiren ortak sayısal ortamla bulundukları yerden eğitim verebilecek. Dijital Kampüs, öğrencilerin iş dünyası temsilcileri ile buluşabileceği, planlar üretebileceği ve geliştirebileceği ortak altyapıya ev sahipliği yapacak.

Sabancı Üniversitesi'nin sayısal bölgede yürüttüğü kâffesi çalışmaların mihrak noktası olacak halde kurgulanan Dijital Kampüs'ün açılışına, Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Sabancı Üniversitesi Rektörü Yusuf Leblebici katıldı. Açılışta, değer konuşmacıları şekilde Amazon'un Teknolojiden Sorumlu Başkan Yardımcısı (CTO) Werner Vogels ile İsviçre Lozan Federal Teknoloji Enstitüsü (EPFL) Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Pierre Dillenbourg online şekilde arazi aldı.

Güler Sabancı: “Amerika'nın IVY Ligi'ne bakmış olduğunuzda da, bu kimse sayısal yerleşke örnekleri baş döndürücü az görünüyor. Bu kampüsümüzle hakeza ortak lige de girmiş oluyoruz.”

Açılışta mütekellim Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Böylesine yenilikçi ve kuvvetli ortak kampüsü yaşama geçirmekten ötürü Üniversite yerine alım çalım duyduğumu belirterek neşet etmek istiyorum. Bu projeye pandemiden ilkin başlamıştık. Proje hâlâ başındaydı ve pandemiyle bu arada ağız ağıza yenilendi. Çok hâlâ aceleci yaşamımıza giren ve bundan sonra elzem bulunan ‘hyflex' (yüksek esneklik) düzentileme metodunu yansıtan ve metodunun gerektirdiği kâffesi sayısal altyapıyı gerçekleştirdiğimiz Altunizade Dijital Kampüs'ü yaşama geçirdik” dedi.

Sabancı DX'in de Altunizade'de ayrımsız yerleşke zarfında arazi aldığını vurgulayan Sabancı, şöyleki konuştu: “4 yıl ilkin oluşturulan Sabancı DX, Sabancı Holding'in sayısal dönüşümünün liderliğini işleyen ortak şirket. Sabancı DX ile Sabancı Üniversitesi Dijital Kampüs'ün ayrımsız yerde birbirine bitişik olması, ortak rast değil; şuurlu ortak karar. Eminim ki burada Sabancı Üniversitesi bu yerleşke ile Sabancı DX müdahale kâffesi iş hayatına hâlâ andıran olacak.

Ancak beraberce çalışır, beraberce geliştirirsek bu dünyada nice soruna beraberce karşılık bulabiliriz diyerek düşünüyorum. Ben muvaffakiyet üçgenine baş döndürücü inanıyorum. Bu da bunun en dobra örneklerinden birtanesini gerçekleştirecek diyerek düşünüyorum. Ülke için, ülkenin faziletkâr öğrenimi, eğitimi için, bugüne değin rastgele daim dobra örnekler yaşama geçirdik. Bu da türkiye düşüncesince acemi ve ilktir. Bu kampüsün dünyada da örneği az, iş birliğimiz bulunan Columbia Üniversitesi gibi. Amerika'nın IVY Ligi'ne baktığınızda, bu kimse ortak sayısal yerleşke örnekleri de baş döndürücü az görünüyor. Dolayısıyla bu kampüsümüzle hakeza ortak lige de girmiş oluyoruz”

Leblebici: “Üniversite-sanayi iş donanmasında iltisak noktası olacak”Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici ise konuşmasında, sayısal teknolojilerin eğitim ve ilmî araştırı hayatına müteveccih uygulamalarının yaşama geçirileceği, Türkiye'de geçmiş ve yegâne bulunan Dijital Kampüs binasını hizmete açmanın alım çalım donör bulunduğunu söyleyerek, “Sabancı Üniversitesi şekilde rastgele devir yeniliklere önderlik yapıyor olmamızın getirmiş olduğu özgüvenle, bu ortamın eğitim ve iş hayatına baş döndürücü kıymetli katkılar sağlayacağından eminiz” dedi.

“Kuruluşumuzdan beri bizlere kez göstermekte bulunan ‘birlikte peydahlamak ve geliştirmek' ilkesinin ışığında, en acemi sayısal eğitim teknolojilerinin geliştirileceği ve uygulanacağı arazi bulunan bu kampüsün, geleceğin darülfünun ortamının şekillendirilmesinde kılavuz kaptan ortak gösteriş oynayacağına inanıyoruz” biçiminde mütekellim Leblebici, şöyleki bitmeme etti: “Bugün Tuzla anne kampüsümüzde mevcut 70'in üstünde dershane ve amfi, sayısal teknolojilerin sağlamış olduğu kâffesi avantajları öğrencilerimize sunacak halde donatılmış bulunuyor. İçinde bulunduğumuz Altunizade Dijital Kampüs binası ise bu deneyimi ortak hamle hâlâ ileriye taşımayı hedefleyen, hyflex kabil acemi geliştirilmekte bulunan teknolojilerin eğitim alanındaki kullanımını ortak fevk düzeye çıkaran, asıl açıdan ortak laboratuvar ortamıdır. Sabancı Üniversitesi olarak, en çelimli ve iddialı olduğumuz alanlardan bulunan sayısal teknolojiler ve elektronik beyin bilimlerini, eğitim alanındaki güzel deneyimimizle birleştirerek, bu bölgede önderlik yapacağımıza inanıyoruz. Dijital Kampüs, bizlere ayrımsız sürede endüstri partnerlerimizle de beraberce idman ve acemi icraat yetiştirmek düşüncesince ülküsel ortak düz sağlayacak, üniversite-sanayi iş birliğini hâlâ da güçlendirecek ortak iltisak noktası olacaktır.”

Werner Vogels: “Dijital öğrenme devri başladı”“Öğrencilerin öğrenmesini ve deneyimlerini yetiştirmek düşüncesince teknolojideki gelişmeler” başlıklı konuşmasında, sayısal öğrenme döneminin başladığını kail Amazon CTO'su Werner Vogels, “Dijital teknolojilerdeki gelişmeler öğrencilere eskiden on paralık bulunmadığı derece ayrışık öğrenme fırsatları sunuyor. Sabancı Üniversitesi'nin Dijital Kampüsü de gelecek zamanlarda kurumlarımızı ve yaşamlarımızı şekillendirecek değişimin, ehemmiyetli antipatik güçleri şekilde gördüğüm ayrışık trendlerin esasta ortak birikimi olacak” dedi. Konuşmasında, eğitimde bileşimli zeka kullanımına da yer veren Vogels, “Yapay zekayı vazife yahut imtihan kıraat konusunda, tahkim edici ortak anahtar şekilde düşündüğünüzde, hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin hâlâ dişi fiilen bitkinlikten kurtulduğunu göreceksiniz” diyerek konuştu. Vogels, şöyleki bitmeme etti: “Ödevlerle ve derslerle ilişik şekilde birleşen verileri kullanarak, öğrencilerin ne noktada akışı strateji edebildiğini, nerelerde geride kaldığını çözümleme etmenin belkili olabileceğini düşünün. mesela bileşimli zekayı ve araba öğrenmesini kullanarak öğrencilerin ilerlemelerini izlemeyi sağlayıcı ve düğümlü hallere huzur öğretmenleri ve idarecileri kendiliğinden şekilde uyarıcı ve er müdahaleye dayanaklık etmek bulunan ortak düzene ne dersiniz? İnanıyorum ki teknolojide acemi ortak devre girerken, Sabancı Üniversitesi Dijital Kampüs'te yapılacak bulunan inovasyonlar eğitimi, sanayiyi ve topluluğu geliştirmede,önemli gösteriş üstlenecek.”

“Artırılmış gerçekliğin terbiyevi kıymeti gerçeklikten kaçmaktır”EPFL Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Pierre Dillenbourg da konuşmasında “Artırılmış gerçekliğin terbiyevi kıymeti gerçeklikten kaçmaktır” diyerek, şunları söyledi: “Artırılmış gerçekliğin eğitimlerde kullanması ise bundan sonra öğrence desteğiyle oluyor. Dijital bilim kullanılarak, fiziki objeler dair ortak öğrence kurgulanıyor. Sonra masa başlangıcında bu simülasyonun haricen gelebilecek ağırlık ve sorunlara huzur dayanıklılığı İmtihan ediliyor. Artırılmış hakikat ilkin mimar yahut mühendislik eğitimlerinde hâlâ baş döndürücü kullanılır bir duruma geldi.”

Online ve melez eğitim altyapısı Altunizade Dijital Kampüs'te birleştiSabancı Üniversitesi Altunizade Dijital Kampüs, 2020-2021 Güz Dönemi'nde faaliyetlerine başladı. Online ve melez ast yapısıyla işlev verecek bulunan kampüste, faziletkâr uran donanıma cemaat 9 melez sınıf, 2 meraklı hamule stüdyosu, 2 takım düzentileme odası, ilmî showroom, konuşma salonu ile istirahat ve aşındırmak salonları arazi alıyor.

Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi - EDU'nun kurumsal ve açıkça eğitimleri ile Profesyonellere Yönelik Tezsiz Yüksek Lisans Programları'nın eğitimleri Altunizade Kampüsü'nde gerçekleştiriliyor.

Aykut Zor

Haftanın Öne Çıkanları

Atılay Canel: Geçen haftaki mağlubiyetten sonra bugün kazanmak güzel

2021-10-01 23:38 - Spor

Saç dökülmesi kök hücre yöntemiyle engellenebilir

2021-10-02 12:54 - Yaşam

Eskişehir Teknik Üniversitesinin canlı beyinleri dünkü hidrojenli araç üretti

2021-10-01 15:35 - Teknoloji

Mersinli zanaatkarın icra ettiği utlar dünyanın ciharıyek beraberinde çalınıyor

2021-10-02 12:44 - Yaşam

Van Gölü fotoğrafının sahibi uzay adamı Rubins'e gönüllü hemşehrilik teklifi

2021-10-04 18:29 - Teknoloji

300 salname zamanı taş fırında 6 kuşaktır kazanç üretiliyor

2021-10-02 12:35 - Yaşam

“Fiberde ortak altyapıyı memleket meselesi olarak görmek gerekir”

2021-10-07 15:34 - Teknoloji

Süper Lig: Gaziantep FK 4 - 1 Altay

2021-10-03 17:54 - Spor

Aden'deki çatışmalar BAE destekli güçler arasındaki bölünmelerin boyutunu gözler önüne serdi

2021-10-05 11:20 - Dünya

İtalya'da erte kısmi yerel seçim yapılacak

2021-10-02 15:18 - Dünya

İlgili Haberler

Fitch: Küresel firmaların yüzdelik 20'sinin notu hava değişikliği zımnında düşürülebilir

18:05 - Ekonomi

ABD Hazine Bakanı Yellen: İklim değişikliği servet değerlerinde düşüşe sefer açabilir

01:05 - Ekonomi

Fed Başkanı Powell: Faiz oranları önceleri kestirim edilenden hâlâ faziletli olabilir

19:06 - Ekonomi

Brent petrolün varil fiyatı 86,27 dolar

10:06 - Ekonomi

Kuraklık yaşanmış olan İzmir'de çiftçi hububat rekoltesinden endişeli

13:05 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Netanyahu, acemi başbakanlığı devrinde İsrail'i "çalkantılı birlikte sürece" sürükledi

13:06 - Dünya

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi sayaç 15.00'e derece görev vermeyecek

12:06 - Gündem

Ukrayna: Rusya, geceleyin 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:05 - Dünya

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:05 - Gündem

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:06 - Dünya